Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre cazul persoanei cu dizabilități a cărei mașină a fost ridicată din parcarea hipermarketului din Constanța (VIDEO)

Avocatul Adrian CuculisUn scandal a avut loc seara trecută în parcarea unui hipermarket din Constanța unde o femeie în scaun cu rotile a avut neplăcuta surpriză să nu își mai găsească mașina parcată pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. 

Cazul a ajuns și în atenția avocatului Adrian Cuculis care a oferit un punct de vedere referitor la situația prezentată

„Cazul persoanei cu dizabilități de la Constanța, a cărei mașină a fost ridicată de Poliția Locală fără să fie făcută o verificare arată incompetența organelor statului, respectiv ale autorităților locale care se află în subordinea administrației publice locale. Mai mult decât atât, legitimația pe care trebuia să o dețină, nu să o și expună persoana cu dizabilități este emisă tocmai de aceste organe ale autorităților locale. Legea nu arată în mod expres că trebuie să expui acea legitimație în parbriz sau orice alt loc vizibil ci doar deținerea acestei legitimații, ceea ce s-a întțmplat în cazul persoanei cu dizabilități ce a avut de suferit în urma acțiunii Poliției Locale. (...)Am putea spune că polițistul a săvârșit un soi de neglijență în serviciu. (...)Exista și varianta să aștepte revenirea persoanei la autoturism și ulterior să sancționeze persoana respectivă. (...)Eu consider că a fost un exces de zel la acel polițist local. Toată culpa revine polițistului local care nu a făcut verificări în cazul acelei mașini. Părerea mea este că ar trebui să returneze banii pe care i-a încasat pentru recuperarea autoturismului. Indolența polițistului ar trebui sancționată“ - a precizat avocatul Adrian Cuculis. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Scandal în parcarea unui hipermarket din Constanța! Poliția Locală a ridicat mașina unor persoane cu dizabilități parcată pe locurile semnalizate (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jan 2023 6555