UPDATE Ce spune Carnig Manuchian? Unul dintre revoluționarii căruia i s-a retras titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989" este din Constanța!(DOCUMENTE)



UPDATE.  Decretul a fost publicat pe 2 august și în Monitorul Oficial al României,


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care se retrage titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" pentru 18 persoane.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, persoanele cărora li se retrage titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" sunt: Vasile Bledea, Valentina Florentina Manta, Dumitru Petre, Elena Joiţoiu, Stelian Podărescu, Ioan Dorin Petrui, Ghiorghi Tănasă, Vasile Lăcătuş, Mircea Ştefan, Constantin Drăgoiu, Alexandru Man, Carnig Manuchian, Traian Dumbrăveanu, Vasile Mihai Ştefan Manţa, Aurora Samson, Dumitru Spirea, Constantin Oprişan, Vasile Vlad.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care se conferă titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" Gabrielei-Olimpia Moldovan.

Anexa decretului postat pe site-ul Administrației Prezindențiale poate fi consultă în secțiunea „documente".


Carnig (Carlo) Manuchian


Manuchian a activat în Asociația Tomis Constanța iar din 2020 a reactivat Asociația de Revoluționari Pontus Euxinus


Facem mențiunea că Manuchian Carnig este din Constanța este absolvent al Colegiului Național Mircea cel Bătrân, a venit în Constanța în 1957 din Erevan, Armenia.

Totodată, Manuchian a fost pentru o scurtă perioadă și consilier județean din partea Partidul Democrat.
 
Mandatul acestuia a fost aprobat de Consiliul Județean Constanța prin HCJ 11 din 6 februarie 2003, după demisia de consilier judetean al lui Armeanu Cezar Manole.

În secțiunea „documente" puteți vizualiza o adeverință emisă de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități din anul 2012, din care reiese că Manuchian nu colaborase cu securitatea, cu toate că acesta figura cu un dosar de rețea. Carnig Manuchian fusese racolat de Serviciul de Investigații al Inspectoratului Județean de Securitate Constanța pentru activitatea de „încadrare informativă a vecinilor din Bulevardul Tomis nr. 133”.

La data de 20.02.1982 acesta a semnat un angajament preluând numele conspirativ „Manole Cristian”, dar Direcția de Specialitate nu a identificat informații transmise Securității de către acesta.

Manuchian a activat inițial în Asociația Tomis Constanța iar ulterior a reactivat Asociația de Revoluționari „Pontus Euxinus" Constanța.

Carnig Manuchian a precizat pentru ZIUA de Constanța că a obținut certificatul de revoluționar în 1992 și că a aflat cu stupoare de decizia președintelui.  Din 2021 spune că a obținut titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant".

Chiar și așa susține că în decretul prezidențial nu figurează numele lui, ci doar în comunicatul de presă dat publicității de Cotroceni.

Mai mult, Manuchian consideră că ar fi victima unei răzbunări și nu ar fi fost anunțat de către Secretariatul de Stat pentru Revoluționari în legătură cu această situație. „Trebuia să fim chemați să ne apărăm, să ne spunem punctul de vedere", afirmă acesta.
 
Acesta spune că va contesta decizia. Manuchian spune că are toate documentele din care reiese că a participat la revoluția română, are patru avizie de la Comisia de Verificare ale dosarelor Revoluției.

Manuchian a fost unul dintre cei mai longevivi angajați al Serviciului de prosectura (n.r.morgă), de la Spitalul Județean Constanța.
 
După 50 de muncă, în urmă cu 6 ani, Manuchian s-a pensionat.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ce politicieni locali sunt participanti la Revolutie (document)




 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.