Ce spune Ionel Dancă despre pensiile românilor. Ce se va schimba

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat că Executivul a discutat patru propuneri de modificare a OUG 114 astfel încât să fie împiedicată "distrugerea și naționalizarea" Pilonului 2 de pensii.

Iată postarea integrală a purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă pe Facebook 

„ Am promis salvarea Pilonului 2 de pensii administrate privat, ne ținem de cuvânt. În ședința Guvernului de ieri, la solicitarea Prim-Ministrului Ludovic Orban, am propus patru modificări esențiale ale prevederilor din OUG 114 care ar fi dus la distrugerea și naționalizarea Pilonului 2 de pensii:

1. Abrogarea cerințelor de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii și revenirea la condiția inițială de asigurare a unui capital minim de 4 milioane Euro la data constituirii.

2. Modificarea comisionului de administrare a activelor gestionate de fondurile de pensii private calculat în funcție de rata de rentabilitate raportată la rata inflației, prin extinderea perioadei de calculare a ratei de rentabilitate de la 2 la 5 ani.

3. Reducerea comisionului de administrare a contribuțiilor sociale virate la Pilonul 2 de pensii de la 1% la 0,5%, ceea ce lasă mai mulți bani din valoarea contribuțiilor în conturile participanților la Pilonul 2. De asemenea, se reduce comisionul reținut de Casa de Pensii de la 0,5 puncte procentuale la 0,1 puncte procentuale și limitarea tarifelor percepute de ASF la 10% din valoarea comisioanelor de administrare reținute de fondurile de pensii.

4. Eliminarea opțiunii de transfer a contribuțiilor de la Pilonul 2 de pensii administrate privat la Pilonul public de pensii.

Prin urmare, abrogarea prevederilor din OUG 114 care au blocat activitatea fondurile de pensii private și modificarea comisioanelor reținute de Casa de Pensii și ASF lasă mai mulți bani în conturile contribuabililor de la Pilonul 2 de pensii și crește rentabilitatea fondurilor de pensii private astfel încât participanții de la Pilonul 2 de pensii să beneficieze de o pensie privată suplimentară mult mai valoroasă, “  a postat Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook. 


Sursa foto-captura: Facebook /Ionel Dancă 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ionel Dancă România a revenit la creștere economică

13 Nov 2020 1407

Cardurile de sănătate eliberate până în 2014 vor fi rescrise şi vor avea o valabilitate de şapte ani

26 Jun 2020 2892

Anunț important pentru cei care vor să meargă la plajă. Ce se întâmplă cu persoanele care nu vor șezlong

04 Jun 2020 1810

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă „Continuăm consultările cu industriile afectate și vom adopta noi măsuri economice sectoriale“

30 Apr 2020 1641

LIVE VIDEO. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă „Rectificarea bugetară crește alocările bugetare în zona de sănătate, muncă, finanțe, ordine și siguranță publică, lucrări publice“

15 Apr 2020 2025

LIVE VIDEO. Ionel Dancă. Precizări despre șomajul tehnic, carduri de sănătate, bilete de trimitere

30 Mar 2020 2257

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă Mențiuni despre PFA-urile și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea

24 Mar 2020 1490

Ionel Dancă „Guvernul a păstrat angajarea privind amânarea termenului pentru creşterea vechimii în vederea accederii la INM“

12 Dec 2019 2095

Guvernul Orban își asumă răspunderea în Parlament pentru trei legi adoptate în ședința de ieri

11 Dec 2019 1693

Ionel Dancă, despre majorarea punctului de pensie

04 Dec 2019 1602

A fost desemnat preşedintele Consiliului pentru aplicarea politicii în domeniul ajutorului de stat

18 Oct 2016 1651