Actualitate

Ce spune preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre eventuala plecare a lui Adrian Bîlbă de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat vineri, 27 iulie, la scurt timp după încheierea şedinţei ordinare a CJC, că numirea lui Adrian Bîlbă ca director interimar la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa nu înseamnă că este exclus ca acesta să câştige concursul de ocupare a acestui post, care va fi organizat peste trei luni.
 
Totuşi, nu este nici foarte încrezător că Bîlbă va reuşi să îşi perfecţioneze într-un timp atât de scurt aptitudinile de bun manager. Chiar preşedintele CJC a punctat că este mult mai exigent când vine vorba de cei care conduc instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean.
 
„Nu se pune problema că nu a luat concursul. Nu ştiu de ce toată presa a preluat puţin mai răutăcios această speţă. Este un lucru rău să ceri performanţă de la fiecare director din subordine, şef de serviciu, manager sau director de subordonată? Sunt un pic mai exigent decât alţii. Cer performanţă şi ce e mai bun din fiecare om“, a afirmat Horia Ţuţuianu.
 
De altfel, la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Complexului Muzeal, ce va avea loc peste trei luni, se poate înscrie oricine doreşte, cu condiţia să vină cu un proiect eligibil. Astfel, Adrian Bîlbă are trei luni la dispoziţie, perioada de interimat, să îşi perfecţioneze planul de management pentru a mai rămâne în fruntea instituţiei.
 
„Domnul Bîlbă a avut un raport, un proiect de management, iar în comisie au fost cei mai buni oameni din CJC - mă refer la director de direcţii şi şefi de servicii. În urma rezultatului, dumnealui trebuia să obţină nota 9, a luat 8,23. Legislaţia spune foarte clar să numeşte un director interimar, ulterior se organizează concursul. Vedem cine se va înscrie la concurs, iar cel mai bun să câştige. Se poate înscrie oricine îşi doreşte să conducă acel complex muzeal, cu privire la care eu am aşteptări foarte mari. Vom vedea cine va avea cel mai bun proiect şi cine va fi cel mai pregătit om pentru a conduce destinul acelui complex.
 
Nu aş vrea să deschid un subiect sensibil. Nu aş vrea să discut de lucrurile proaste sau lucrurile bune ale domnului Bîlbă. El are şi plusuri, dar şi minusuri, iar aceste minusuri se pot corecta. Nu a zis nimeni că domnul Bîlbă nu poate fi un bun manager dacă îşi corectează anumite probleme de conducere, de management. Provin din această lume şi ştiu cum trebuie să arate tipologia unui bun manager de instituţie. Presupun că, în ceea ce priveşte raportul lui, comisia a constatat că nu a îndeplinit toate criteriile pentru a continua. Asta nu înseamnă că nu se poate corecta pe viitor“, a precizat preşedintele CJC.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incompatibilitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, pe înțelesul tuturor Firma familiei a înapoiat banii către CJC. Ce a decis ÎCCJ într-un caz similar al unui fost director al Neptun-Olimp SA! (documente)

07 Feb 2019 2459

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Cum comentează preşedintele CJC

31 Jan 2019 1925

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, încearcă dezamorsarea conflictului cu Asociaţia Elevilor din Constanţa

31 Jan 2019 621

UPDATE Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, inaugurate la SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța (galerie foto)

30 Jan 2019 803

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

30 Jan 2019 657

Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)

30 Jan 2019 1056

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 1837

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

23 Jan 2019 1256

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 1860

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 904

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, vizită la Constanţa. Ce a avut pe agendă şi cu cine s-a întâlnit (galerie foto)

15 Jan 2019 771

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, precizări despre acordarea reducerilor elevilor la transportul județean

10 Jan 2019 650

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

08 Jan 2019 684

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 407

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 894