Actualitate

Ce spune preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre eventuala plecare a lui Adrian Bîlbă de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat vineri, 27 iulie, la scurt timp după încheierea şedinţei ordinare a CJC, că numirea lui Adrian Bîlbă ca director interimar la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa nu înseamnă că este exclus ca acesta să câştige concursul de ocupare a acestui post, care va fi organizat peste trei luni.
 
Totuşi, nu este nici foarte încrezător că Bîlbă va reuşi să îşi perfecţioneze într-un timp atât de scurt aptitudinile de bun manager. Chiar preşedintele CJC a punctat că este mult mai exigent când vine vorba de cei care conduc instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean.
 
„Nu se pune problema că nu a luat concursul. Nu ştiu de ce toată presa a preluat puţin mai răutăcios această speţă. Este un lucru rău să ceri performanţă de la fiecare director din subordine, şef de serviciu, manager sau director de subordonată? Sunt un pic mai exigent decât alţii. Cer performanţă şi ce e mai bun din fiecare om“, a afirmat Horia Ţuţuianu.
 
De altfel, la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Complexului Muzeal, ce va avea loc peste trei luni, se poate înscrie oricine doreşte, cu condiţia să vină cu un proiect eligibil. Astfel, Adrian Bîlbă are trei luni la dispoziţie, perioada de interimat, să îşi perfecţioneze planul de management pentru a mai rămâne în fruntea instituţiei.
 
„Domnul Bîlbă a avut un raport, un proiect de management, iar în comisie au fost cei mai buni oameni din CJC - mă refer la director de direcţii şi şefi de servicii. În urma rezultatului, dumnealui trebuia să obţină nota 9, a luat 8,23. Legislaţia spune foarte clar să numeşte un director interimar, ulterior se organizează concursul. Vedem cine se va înscrie la concurs, iar cel mai bun să câştige. Se poate înscrie oricine îşi doreşte să conducă acel complex muzeal, cu privire la care eu am aşteptări foarte mari. Vom vedea cine va avea cel mai bun proiect şi cine va fi cel mai pregătit om pentru a conduce destinul acelui complex.
 
Nu aş vrea să deschid un subiect sensibil. Nu aş vrea să discut de lucrurile proaste sau lucrurile bune ale domnului Bîlbă. El are şi plusuri, dar şi minusuri, iar aceste minusuri se pot corecta. Nu a zis nimeni că domnul Bîlbă nu poate fi un bun manager dacă îşi corectează anumite probleme de conducere, de management. Provin din această lume şi ştiu cum trebuie să arate tipologia unui bun manager de instituţie. Presupun că, în ceea ce priveşte raportul lui, comisia a constatat că nu a îndeplinit toate criteriile pentru a continua. Asta nu înseamnă că nu se poate corecta pe viitor“, a precizat preşedintele CJC.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferință de presă cu subiectul SSC Farul Constanța. Participă Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu, Ciprian Marica și Lorand Balint

18 Jun 2019 1849

45 de kilometri de reţea, care va deservi 1.800 de gospodării Locuitorii din Limanu, 2 Mai şi Vama Veche se vor putea racorda la reţeaua de gaze (galerie foto)

11 Jun 2019 763

Horia Ţuţuianu a semnat trei contracte de finanţare

23 May 2019 473

UPDATE Continuă procesul de dezinstituționalizare la nivelul DGASPC Constanța. Azi, au fost semnate trei contracte. Detalii

23 May 2019 653

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 1839

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 1279

Revista presei locale

20 May 2019 493

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

18 May 2019 647

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Iată ce se discută

17 May 2019 765

În cazul în care se va construi un stadion la Constanța, „Regele“ exclude în totalitate inițiativa ca arena să se numească „Gheorghe Hagi“

11 May 2019 6186

Consilierii au aprobat bugetul judeţului şi pe cele ale instituţiilor subordonate Horia Ţuţuianu a anunţat că 2019 va fi un an al investiţiilor în sănătate

20 Apr 2019 869

Instanța a decis. Dana Dumitrescu este din nou director al Teatrului de Stat Constanța

16 Apr 2019 1086

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naționale. Ce teme au fost analizate

16 Apr 2019 642

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 1023

Peste un milion de lei trebuie să recupereze CJC de la Nicuşor Constantinescu. Cât a recuperat până în prezent

05 Apr 2019 1316