Ce spune Primăria Constanța despre groapa de deșeuri inerte din Portul Constanța, subiect ajuns în atenția Ministerului Mediului!

  • Reprezentanții PNL Constanța au adus în atenția MInisterului Mediului situația gropii de deșeuri inerte din port, administrate de Primăria Constanța
  • Groapa funcționează încă din 2001 în baza unui protocol de colaborare între PMC și Compania Națională Administratia Porturilor Maritime SA Constanța
  • Primăria spune că de trei ani de zile se luptă cu toți operatorii economici care transportă în zonă alte deșeuri decât cele provenite din construcții și desființări
  • Municipalitatea a contestat în instanță sancțiunile Gărzii de Mediu și a luat măsuri ce vizează igienizarea gropii prin îndepărtarea deșeurilor care nu se încadrează în categoria celor permise


Zilele trecute, reprezentanții PNL Constanța, anunțau că au finalizat colectarea tuturor informațiilor legate de groapa de gunoi ilegală ce a apărut în port cu girul Primăriei Constanța.
Pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme care amenință sănătatea constănțenilor și pe cea a turiștilor, deputatul Bogdan Huțucă solicitat o audiență Ministrului Mediului.
În cadrul întâlnirii, ministrul Costel Alexe a subliniat că problema acestei gropi de gunoi este o prioritate.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că vor culege informații și vor veni cu precizări în legătură cu această groapă de gunoi.
Între timp, municipalitatea s-a decis să aducă clarificări pe marginea acestui subiect. Biroul de presă al primăriei Constanța, precizează pentru cotidianul ZIUA de Constanța că “amplasamentul funcționeaza încă din 2001 în baza unui protocol de colaborare între PMC și Compania Națională Administratia Porturilor Maritime SA Constanța, cea care ar fi trebui să se asigure, alături de noi, că se permite accesul la rampa doar pentru vehiculele care transportă deșeuri inerte. De trei ani de zile ne luptăm cu toți operatorii economici care transportă în zonă alte deșeuri decât cele provenite din construcții și desființări.

Am contestat în instanță sancțiunile Gărzii de Mediu, am luat și continuăm să luam toate măsurile ce vizează igienizarea amplasamentului prin îndepărtarea deșeurilor care nu se încadrează în categoria celor permise.

Protocolul a fost actualizat anul trecut și au fost incluse obligații suplimentare iar în zonă desfășurăm activități de umplere/rambleiere a alveolelor naturale, nivelarea la cote a terenurilor invecinate alveolelor, extinderea terenului proprietate a statului român, precum și extracția deșeurilor care nu se încadrează în categoria celor provenite din construcții și desființări”.

Vă reamintim, în urma sesizărilor primite, Garda de Mediu a verificat și sancționat primăria Constanța în urma ultimelor două controale și a dispus clar remedierea de urgență a situației.
 

Citește și:


Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă “Depozitul de deșeuri inerte din port, transformat cu girul primăriei în groapă de gunoi. Am sesizat Ministerul Mediului”!

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.