Ce spune Stelian Ion despre decizia premierului Florin Cîțu a decis demiterea Ministrului Justiției, Stelian Ion. Cine va fi interimarul

  • Florin Cîțu l-a demis din funcție pe Stelian Ion, Ministrului Justiției! 
În urma Ședinței de Guvern, Cîțu a decis ​demiterea Ministrului Justiției, Stelian Ion.

Acesta va propune un interimar. Cîțu a trimis deja revocarea președintelui.

Florin Cîțu a declarat că Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele.

Florin Cîțu: „Am înaintat cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion. Nu voi accepta miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din fericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit obiectivele. De exemplu, desființarea SIIJ, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.

A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze.

Lucian Bode va fi interimar la Justiție.

Vă asigur că această guvernare continuă și că vom depăși acest moment. Interesul românilor este mai presus de interesul românilor. , a spus Cîțu. 

După demiterea lui Stelian Ion, Barna a reacționat. 

Florin Cițu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. 

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva.

Florin Cîțu trebuie să plece!, a spus Barna în urma demiterii lui Stelian Ion. 

Iată ce a declarat Stelian Ion în urma deciziei luate de Cîțu 

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. 


În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.


Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută., a spus Stelian Ion. 

Remus Negoi, senator USR de Constanța a declarat că cel care trebuie să plece este Florin Cîțu, și că, din păcate, pentru a-și stăpâni foamea de a deveni președinte de partid, Florin Cîțu ia decizii ilegale.

Disperarea lui Florin Cîțu, pentru propriul câștig politic în propriul partid, duce alianța într-o criză gravă! 

Florin Cîțu trebuie să plece!

Întrebări retorice:

- Unde e urgența unui program care reprezintă o hoție din banii românilor?
- De ce nu se acceptă amendamentele USRPLUS de transparentizare a cheltuirii banilor din noul PNDL3?
- De ce Florin Cîțu încalcă cu bună știință acordul semnat de coaliție?

Atunci când Florin Cîțu pune de la sine putere, pe o ordine de zi suplimentară, fără să se consulte cu partenerii de coaliție, aceeași formă a PNDL3, NU are cum să aibă succes. Graba cu care a împins PNDL3 în ședința de guvern arată disperarea sa de a arăta propriilor colegi că are mușchi politici (să fie sănătos).

Dar arată și faptul că se folosește total imoral de instrumente guvernamentale pentru a câștiga bunăvoința propriilor colegi de partid, în perspectiva alegerilor interne din propriul partid.

Din păcate, pentru a-și stăpâni foamea de a deveni președinte de partid, Florin Cîțu ia decizii ilegale. Fără discernământ. Fără respect pentru USRPLUS și pentru amendamentele de bun simț pe care noi le-am propus pentru programul PNDL3 – transparență a achizițiilor, control al cheltuirii celor 50 de miliarde de lei prin organe specializate.

Atragem atenția colegilor din PNL să nu achieseze la urgențele lui Cîțu! USRPLUS nu este brelocul PNL!, a declarat Negoi. 

Dacian Cioloș a declarat că Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL.

 Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. 

Acesta nu mai e un guvern de coaliție!, a spus Cioloș. 

Amintim că, Ministerul Justiției nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condițiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind programul „Anghel Saligny” (PNDL 3).

Ministerul Justiției nu se află, în acest moment, în situația de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurși toți pașii legali prevăzuți de HG 561/2009 privind elaborarea și avizarea actelor normative.

De asemenea, nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru a fi invocat un „aviz tacit” al Ministerului Justiției.

Ministerul Justiției va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale.

Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, „proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiției și Libertăților Cetățenești în original, împreună cu o copie, numai după obținerea tuturor avizelor autorităților publice interesate în aplicare. Ministerul Justiției și Libertăților Cetățenești avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalității, încheind operațiunile din etapa de avizare”.

Termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 724

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2283

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 419

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 421

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1179

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 764

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 678

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 481

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 532

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 866

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 846

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 770

Stelian Ion „Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac. Noua victimă este cartierul Tomis Nord"!

26 Feb 2024 992

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 928