Cea mai mare grupare implicată în deturnarea de precursori și producția de metamfetamină din Europa, destructurată (FOTO+VIDEO)

 

În perioada mai 2022 - martie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională, specializată în scoaterea din circuitul civil a precursorilor de droguri de mare risc și trimiterea acestora pe teritoriul mai multor țări din U.E., în vederea producerii, în mod ilicit, a metamfetaminei.
 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au documentat activitatea infracțională a persoanelor bănuite, iar, la data de 2 martie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bănuiți, cetățeni români, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, punerea pe piață a substanțelor clasificate, în formă continuată și complicitate la trafic intern de droguri de mare risc., transmite Poliția Română. 
 
În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2021 - februarie a.c., cele două persoane bănuite, împreună cu cetățeni străini (cehi, slovaci, polonezi, lituanieni), ar fi constituit un grup infracțional organizat transfrontalier, care ar fi acționat pe teritoriul mai multor state din spațiul Uniunii Europene, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Lituania și România, în scopul comiterii infracțiunii de punerea pe piață a substanțelor clasificate.
 
În vederea realizării scopului grupului, a fost perfecționat un circuit de deturnare de la destinația legală, „spălare” și înglobare, prin fabricare, a doi precursori, efedrină și pseudoefedrină în medicamente, sub formă de comprimate.
 
Totodată, membrii grupului ar fi transportat comprimatele din România în Polonia, către societăți care le-ar fi achiziționat, fără a deține autorizație de punere pe piață a medicamentelor. 
 
Astfel, acțiunile ilicite erau disimulate sub paravanul derulării  unor operațiuni comerciale cu aparență de legalitate.
 
La nivelul Cehiei și Poloniei, una dintre cele mai mari probleme o reprezintă producția de metamfetamină în laboratoare ilegale, iar precursorii furnizați de membrii grupării reprezentau una dintre cele mai importante substanțe în producția de droguri., mai transmite sursa citată. 

 
Comprimatele ar fi fost preluate pe teritoriul Poloniei, de un membru al grupului infracțional organizat, cetățean polonez, care ar fi fracționat transporturile în cantități mai mici și ar fi organizat livrarea acestora către Cehia și Slovacia pentru distribuția către persoanele care ar fi folosit comprimatele în producția de metamfetamină.
 

În perioada menționată, membrii grupului infracțional ar fi organizat transportul și livrarea către societățile achizitoare a 168.788.870 de comprimate, în care ar fi fost înglobați, prin fabricare, precursorii efedrină și pseudoefedrină (aproximativ 6,7 tone clorhidrat de efedrină), din care se puteau produce aproximativ 4,7 tone de metamfetamină.
 
Comprimatele fabricate în România ar fi fost folosite de cetățenii străini, membrii ai grupului infracțional extins, pentru producerea drogului în laboratoare clandestine, descoperite în Cehia și Polonia.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident cu mai multe victime la Cora Brătianu, Constanța! Anunțul procurorilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Oct 2023 20879

Oficial! Accident cu mai multe victime pe bulevardul I. C. Brătianu, din Constanța! Șofer arestat

14 Sep 2023 2422

Sondaj de Opinie Sunteți de acord cu sancționarea turiștilor care se ceartă cu salvamarii pe plajă pentru că nu li se permite accesul în marea agitată?

20 Aug 2023 1831

Flagrant delict cu metamfetamine, în Constanța! S-a lăsat cu arestări (VIDEO)

26 Sep 2022 1938

Muncitori, drogaţi cu metamfetamină ca să fie mai eficienţi

12 Aug 2016 2047

Agenţia Naţională Antidrog Drogul "fantoma" nu a fost identificat în România!

23 Jul 2014 1805