Cecuri fără acoperire la CLIF SA Societate cu tradiţie în domeniul construcţiilor, pe lista neagră a băncilor

Potrivit portalului antiţepari.ro, societatea CLIF SA, din Constanţa figurează în evidenţele Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) cu patru incidente de plată majore cu cecuri. Potrivit CIP, acesteia i-a fost refuzată la plată, doar în luna iunie a acestui an, suma totală de 84.363,90 de lei. Totodată, societatea constănţeană se află în interdicţie bancară de a emite cecuri, altele decât numerar, până la data de 17 iunie 2015. Societatea este destul de cunoscută pe piaţa licitaţiilor publice, fiindu-i atribuit, la începutul anului, în asociere cu SC Comteh SRL, un contract de execuţie de lucrări pentru obiectivul „Modernizare plot de irigaţii SPP5-7 şi SPP5-2, din amenajarea de irigaţii Sinoe, judeţul Tulcea“, în valoare de 7.766.995,06 lei. Lucrările prevăzute în acest contract priveau execuţia unor lucrări de construire, de furnizare şi montare a utilajelor şi echipamentelor tehnologice şi de testare şi punere în funcţiune. Aceleaşi două firme au mai obţinut, anul trecut, şi un contract de execuţie de lucrări pentru obiectivul „Modernizare plot irigaţii SPP 4 din amenajarea de irigaţii sud Razelm, judeţul Tulcea“, în valoare totală de 7.467.315,50 de lei, contract atribuit, de asemenea, în urma procedurii de cerere de ofertă.

 Asociată cu firma care a pus barierele în Mamaia

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC CLIF SA a fost înfiinţată în anul 1991, având ca obiect de activitate realizarea de construcţii hidrotehnice. În cadrul societăţii, în prezent, printre persoanele împuternicite figurează şi Eugen Dumitriu, cu funcţia de preşedinte al directoratului, şi Elena Ştefan, de asemenea membru în directorat, cu funcţia de director în domeniul producţie - marketing. Ca persoane împuternicite mai apar Silviu Ranciu şi Constantin Marin, membri în consiliul de supraveghere, Constantin Puianu, preşedinte al consiliului de supraveghere, şi Elena Bourianu, membru în directorat şi coordonator contabil. Societatea apare ca având certificatul de înmatriculare preschimbat şi capital neechilibrat, ca urmare a denominării conform Legii nr. 101/2005. SC CLIF SA figura, la finalul anului 2013, cu o cifră de afaceri de 12.537.987 de lei, un profit net de 336.500 de lei şi 85 de salariaţi.

În ceea ce priveşte achiziţiile publice, firma este activă atât la nivelul judeţului Constanţa, cât şi în ţară. Din 2007 până în prezent, a obţinut aproximativ 50 de contracte, în valoare de aproape 95 de milioane de lei.
Firma Comteh SRL, cu care s-a asociat în vederea realizării celor două contracte, este cea care a bifat, în 2008, şi un contract cu Primăria Constanţa, în valoare de 83.512 lei, pentru achiziţionarea, montarea şi racordarea la reţeaua electrică a zece bariere automate în Constanţa şi Mamaia, pentru limitarea accesului vehiculelor pe falezele din municipiu şi din staţiune, contract obţinut în urma unor proceduri de achiziţii publice.
 
Sursa: www.antitepari.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.