Centrul oraşului Techirghiol va fi asfaltat cu bani europeni (galerie foto)

techirghiol.jpgConducerea Consiliului Judeţean Constanţa a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea şi modernizarea de drumuri în staţiunea Techirghiol.

Vicepreşedintele CJC, Cristian Darie, s-a întâlnit la Techirghiol cu primarul oraşului, Adrian Stan, şi cu reprezentanţii firmelor executante. De precizat că investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale", Domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea/modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane, inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură". De precizat că valoarea totală a proiectului este de 13.372.733,55 lei, din care 9.523.060,28 reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, 1.243.977,29 contribuţia nerambursabilă de la bugetul de stat, iar 2.605.715,98 contribuţia proprie a beneficiarului. Pentru atribuirea contractului de lucrări, CJC a organizat o procedură de achiziţie, în urma licitaţiei fiind desemnată câştigătoare Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, în asociere cu SC Fluid Serv SA şi cu SC Petroconst SA. Contractul va cuprinde modernizarea şi reabilitarea infrastructurii de transport din zona centrală a oraşului, cu asigurarea scurgerii apelor pluviale prin reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, după care se va reface structura rutieră. În total, se va reabilita o lungime de 3,861 km de străzi, se vor realiza tot atâţia km de reţea de apă şi de canalizare şi se va construi şi o staţie de pompare a apelor uzate. Este vorba, mai exact, despre refacerea infrastructurii rutiere, de canalizare şi alimentare cu apă de pe străzile Traian, Ovidiu şi bulevardul Dr. Victor Climescu - trei artere principale ale staţiunii, care, după cum a precizat primarul Adrian Stan, fac legătura cu obiective reprezentative pentru staţiune, cum ar fi Mănăstirea Sfânta Maria sau Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol. 

Primarul ar vrea ca lucrările să fie gata până la vară

Vicepreşedintele CJC Cristian Darie a precizat că instituţia judeţeană a depus spre finanţare în 2006 un proiect mai complex, în valoare de 7 milioane euro, care cuprindea şi reabilitarea teatrului şi a Băilor Reci, dar care nu ar fi fost avizat. „Sunt bucuros că acest obiectiv se va realiza. Techirghiolul merită să redevină ce a fost odată - o staţiune de mare interes", a afirmat Cristian Darie. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 12 luni. Primarul oraşului, Adrian Stan, a precizat că va discuta cu executantul să finalizeze execuţia lucrării înainte de începerea sezonului estival 2011, pentru ca staţiunea să fie gata să-şi primească turiştii. „Reabilitarea acestor drumuri dă posibilitatea turiştilor să ajungă la cele două din punctele de interes: mănăstirea şi Sanatoriul Balnear. Toate străzile incluse în proiect sunt într-o stare deplorabilă şi ne bucurăm că se reabilitează acum, atât din punctul de vedere al asfaltului, cât şi în ce priveşte canalizarea. Sper să continue parteneriatul cu instituţia Consiliului Judeţean astfel încât, peste doi ani, la sfârşitul mandatului, să constatăm că am făcut treabă şi nu am intrat în clinciuri politice", a subliniat primarul Adrian Stan. Edilul a precizat că în momentul de faţă administraţia locală pe care o conduce are în derulare trei proiecte importante pentru oraş: reabilitarea infrastructurii din centru al cărui ordin de începere a lucrărilor tocmai a fost semnat, reabilitarea pontonului, realizarea unui debarcader şi achiziţionarea unor vaporaşe de agrement, precum şi amenajarea unui parc terapeutic în incinta Sanatoriului Balnear.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 733

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 4905

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1784

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 5986

Conducători auto fără permis de conducere, depistați în trafic în județul Constanța

26 Mar 2024 736

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 533

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2125

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 616

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 515

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1408

Cumpărări directe Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol, achiziție de motorină de peste 230.000 de lei (DOCUMENT)

19 Mar 2024 491

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 478

CJC caută evaluator Se pregătește exproprierea terenurilor de pe traseele DJ393 și DJ391!

15 Mar 2024 553

Angajări Constanța Posta vacant la Primăria Techirghiol

15 Mar 2024 927

Licitații Constanța Direcția Generală de Asistență Socială, licitație pentru lucrări de reparații generale și renovare grupuri sanitare (DOCUMENT)

11 Mar 2024 559