Cercetare arheologică preventivă Trei morminte de inhumație și unul de incinerație, descoperite la Constanța (galerie foto)

  • Cercetare arheologică preventivă, derulată la Constanța la finele lunii trecute.

Arheologul Octavian Mitroi, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a postat pe Facebook imagini prețioase de la o descoperire din municipiul Constanța, cu ocazia unei cercetări arheologice preventive, derulate la finele lunii trecute: trei morminte de inhumație și unul de incinerație.      
 

Strada Mircea cel Bătrân și bulevardul Ferdinand se intersectează pe o înălțime care domina Tomisul antic. Prin apropiere trecea și drumul litoral, către Histria, așa că densitatea mormintelor în această zonă nu trebuie să surprindă. La sfârșitul lui august 2020, am desfășurat aici o cercetare arheologică preventivă, ocazie cu care am descoperit trei morminte de inhumație și unul de incinerație. Două morminte aveau defuncții orientați ca și cum ar fi privit către Tomis. Într-unul dintre ele se aflau doi copii, a menționat Octaian Mitroi.

 
Sursa foto: Facebook (Octavian Mitroi)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Descoperiri arheologice importante la Hotelul Intim Constanța Urme de locuire din vechiul Tomis găsite sub clădirea din Peninsulă (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 4741

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 decembrie 2020

09 Dec 2020 1846

O descoperire arheologică importantă a fost făcută în Constanța

14 May 2014 2126