Cercetarea nu intră în izolare în 2020 Noaptea Cercetătorilor încântă publicul cu știință și la Constanța

  • Universitatea Maritimă Constanța organizează evenimentul Noaptea Cercetătorilor
  • Activitățile se desfășoară online, pe data de 27 noiembrie, între orele 16 -22 și pot fi urmărite pe contul de Facebook și pe canalul de YouTube al UMC.
  • Participarea este gratuită. 
Pe 27 noiembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni se pregătește să încânte publicul cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării , conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare.
 
Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele. Într-un context deosebit, anul acesta evenimentele se desfășoară online pe contul de Facebook al UMC și pe canalul de YouTube, între orele 16 -22. Participarea la toate activitățile este gratuită.
 
Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Constanța este organizat de Universitatea Maritimă din Constanța în parteneriat cu Muzeul Național al Marinei Române, Universitatea Ovidius din Constanța, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Liceul Teoretic Ovidius, Liceul Teoretic Carmen Sylva, Asociația Team 4 Excellence, Altium – Mecatronicus Club. Partenerul media al evenimentului este Dotto TV, care va asigura transmiterea live a activităților.
 
Cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că și pentru programul acestei ediții, 15 echipe de cercetare, organizații și companii au pregătit activități dedicate publicului, dintre care menționăm: ateliere și demonstrații științifice din domeniul electronicii, fizicii, protecției mediului înconjurător, electrotehnicii și electromecanicii, simulări ale activităților desfășurate la bordul navelor și o scurtă introducere în yachting. De asemenea, elevilor și liceenilor le sunt dedicate două evenimente speciale: concursul Căpitan pe nava viitorului! și provocarea Cel mai trăsnit filmuleț despre știință!
 
Intitulat sugestiv D o R e M i -RO , evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului , o inițiativă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative .
 
La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, în România proiectul D o R e M i -RO este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, dintre care menționăm București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu, Suceava .
 
Detalii suplimentare și programul complet pe  https://cmu-edu.eu/doremi-ro/ | https://cmu-edu.eu/doremi-ro/  și http://www.noapteacercetatorilor.ro/ | www.noapteacercetatorilor.ro 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele CJC, Mihai Lupu, întâlnire cu reprezentații mediului academic. Ce subiecte au dezbătut

25 Nov 2020 1092

UMC Întâlnire pentru rezolvarea problemelor privind Covid 19 în industria maritimă

20 Nov 2020 865

Universitatea Maritimă Constanța angajează laborant

08 Nov 2020 975

Universitatea Maritimă din Constanța angajează tehnician

22 Oct 2020 1337

#ConstanțaEsteBine Prima ediție „Smart Transport Summit” găzduită de mediul universitar constănțean

15 Oct 2020 1287

Admiterea de toamnă la Universitatea Maritimă din Constanța. Un nou program de studii de licență

14 Sep 2020 610

Universitatea Maritimă din Constanța extinde și modernizează Baza Nautică (document)

25 Jul 2020 2041

Admitere 2020 la Universitatea „Ovidius”. Situația la zi Doi candidați pe un loc la Facultatea de psihologie și științele educației

17 Jul 2020 1537

Universitatea Maritimă din Constanța cumpără sistem de supraveghere video și sistem de alarmare antiefracție (document)

24 Jun 2020 846

Universitatea Maritimă din Constanţa angajează consilier juridic

20 May 2020 1139

Fostul rector al Universităţii Maritime din Constanţa, Cornel Panait, în doliu

09 Apr 2020 2063

„Este posibil să construim deceniul patru împreună“ Violeta Ciucur, noul rector al Universităţii Maritime din Constanţa

12 Mar 2020 1854

Zeci de teze de doctorat de la Universitatea „Ovidius”, făcute publice de Ministerul Educaţiei. Universitatea Maritimă - nicio lucrare

06 Mar 2020 4657

Admitere 2020 În atenţia liceenilor care doresc să devină UMC-işti

21 Feb 2020 2443

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, la ceas aniversar

07 Feb 2020 1486