Actualitate

Cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări la frontiera de nord. Ce s-a descoperit în urma controlului efectuat (galerie foto)

  • Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse în podeaua unei remorci, precum şi la „frontiera verde”, 13.450 de pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 157.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar doi cetățeni români sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

* În data de 03 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Astfel, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Piatra, un autoturism de teren marca VW Touran care tracta o remorcă, condus de un cetățean român, în vârstă de 44 de ani, având ca pasager pe soția sa, ambii domiciliați în jud. Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii o cantitate mare de țigări.

Drept urmare, autoturismul și remorca au fost conduse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 23.400 de lei.

În cauză, cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, autoturismul și remorca au fost indisponibilizate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

* Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au declanșat, în data de 4 iulie a.c., o altă acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 06.15, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului PF a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interior, pe direcția localității Săpânța, la o distanță de circa 15 m față de răul Tisa, mai multe colete voluminoase.

Imediat, echipajele au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.


Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și s-au întors în Ucraina.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 14 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.450 pachete cu țigări, de proveniență  Belarus și Duty Free.

Țigările, în valoare de 133.965 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore Nu s-a permis intrarea în ţară a 78 de cetăţeni străini

26 Sep 2020 753

Șapte cetățeni vietnamezi, ascunși printre lăzi cu fructe, depistaţi la P.T.F. Giurgiu

25 Sep 2020 445

Captură de pește fără documente legale, descoperită de polițiștii de frontieră tulceni

22 Sep 2020 382

Negru Vodă Cetățean libian, prins în timp ce încerca să intre ilegal în țară

22 Sep 2020 386

Călăuze, arestate preventiv pentru trafic de migranți la frontiera cu Ucraina

20 Sep 2020 632

Țigări de contrabandă, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea (galerie foto)

20 Sep 2020 663

Poliția de Frontieră Română a achiziționat 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune

19 Sep 2020 953

Aproximativ 9.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României

19 Sep 2020 730

Nădlac 25 de cetăţeni străini, depistaţi ascunşi într-un automarfar

19 Sep 2020 876

UPDATE. Port Constanța Marinar, prins comercializând țigări de contrabandă

16 Sep 2020 583

Țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră în Portul Constanța Sud Agigea

15 Sep 2020 535

Urmărit internațional, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov

15 Sep 2020 438

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore Nu s-a permis intrarea în ţară a 230 de cetăţeni străini

12 Sep 2020 932

Patruzeci şi unu de cetăţeni străini depistaţi ascunşi în TIR-uri, la P.T.F. Nădlac II

10 Sep 2020 407

Mai mulți cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, depistaţi ascunşi într-un microbuz pe autostradă

09 Sep 2020 437