Ceremonii militare, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

   constantenii comemoreaza eroii revolutiei din decembrie 1989 galerie foto video 708342
  • Ceremonii militare, dedicate Zilei Veteranilor de Război. 
Ceremonia militară de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori, organizată în Capitală cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, va avea loc joi, 29 aprilie, începând cu ora 8.30, la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în fața Universității Naționale de Apărare. 

De asemenea, ceremonii similare se vor desfășura, pe parcursul lunii aprilie, în țară și în străinătate, la opere comemorative, cimitire și monumente care omagiază sacrificiul militarilor români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Joi, 29 aprilie, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa la o întâlnire informală la sediul Ministerului Apărării Naționale cu doi veterani de război, un elev de colegiu militar, un student militar și un militar-veteran al teatrelor de operații.

Totodată, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul cadrelor militare din județele Alba, Mureș și Vâlcea și al voluntarilor, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil, derulează, în lunile aprilie și mai, activități de îngrijire a unor morminte și opere comemorative ale eroilor și veteranilor de război.

Distribuirea pachetelor către veteranii de război, în cadrul acțiunii organizate împreună cu Asociația „Alături de Eroi”, se va desfășura în perioada 27-30 aprilie. Echipele de distribuire a cadourilor în țară sunt constituite din personal al unităţilor militare din principalele garnizoane, sprijiniți de voluntari, membri ai asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale de profil. Membrii echipelor vor fi testați pentru depistarea COVID-19 cu ajutorul unor teste rapide antigen puse la dispoziție de către organizatori.

În același timp, Ministerul Apărării Naționale derulează campania „Voci de dincolo de Veac”, prin care sunt culese poveștile de viață ale veteranilor de război, proiect care are ca partener media Televiziunea Română, în vederea realizării unor materiale video cu caracter documentar.

Acțiunile dedicate Zilei Veteranilor de Război includ și transmiterea în direct, în seara zilei de joi, 29 aprilie, pe pagina de Facebook a MApN, a Slujbei Deniei celor 12 Evanghelii de la Biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, la finalul căreia preotul militar va transmite un mesaj veteranilor de război.

Toate activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Veteranilor de Război se vor organiza cu respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
                                                                                  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul vizând pensia amiralului Vergil Chițac, primarul din Constanța, declinat la Curtea de Apel (MINUTA)

19 Apr 2024 413

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 334

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 270

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 217

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 217

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 401

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 771

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 302

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 237

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 233

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 504

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 760

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 493

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 312

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 824