Actualitate

Cerşetori minori din Negru-Vodă şi Cobadin, depistaţi în Costineşti

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în colaborare cu instituțiile abilitate, derulează verificări în vederea combaterii fenomenului de cerșetorie și a abuzului asupra copiilor.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 20.08.2019, reprezentanți ai DGASPC Constanța împreună cu Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Muncipiului Constanța au făcut verificări în Satul de Vacanță și stațiunea Mamaia.

În stațiunea Mamaia a fost depistat un minor în vârstă de 17 ani care a fost preluat la un centru de plasament. Specialiștii noștri fac verificări și au deschis o anchetă socială în acest caz. Tot în stațiunea Mamaia, a fost identificată o familie – mamă, tată și copil minor, care a refuzat să însoțească echipa la Modul Mamă-Copil și orice sprijin oferit de colegii noștri. Cei doi adulți au declarat că sunt din județul Dâmbovița și că se vor întoarce acasă.

Tot în cursul zilei de ieri, 20.08.2019, Echipa Mobilă (formată dintr-un psiholog și un asistent social) a DGASPC Constanța a fost anunțată de polițiștii din localitata Costinești că au fost depistați 4 minori și o femeie în vârstă de 30 de ani, fără acte de identitate, care cerșeau. A fost vorba despre 3 minori, băieți, cu vârste de 10, 11 și 13 ani și de o mamă însoțită de fetița ei în vârstă de 6 ani, toți având domiciliul pe raza localității Cobadin. Cei trei minori au fost preluați de Echipa Mobilă și plasați în regim de urgență la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență, iar acum cazul lor este în lucru. Se face anchetă socială pentru a putea decide măsurile de protecție ce se impun având în vedere interesul superior al copilului. Mama și fetița ei se află la Modul Mamă-Copil.

În dimineața aceasta, după ora 2.00,  Echipa Mobilă s-a deplasat tot la Costinești, după ce Poliția ne-a sesizat cu privire la identitficarea unei mame cu doi copii și a altui minor în vârstă de 15 ani care cerșeau în stațiune. Echipa Mobilă  i-a preluat pe toți patru. Aceștia se află la Modul Mamă-Copil și la Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență. Anchetele sunt în curs, toți având domiciliul pe raza localității Negru-Vodă.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ia legătura cu Poliția și serviciile de asistență socială din toate localitățile pentru a identifica astfel de situații în care sunt implicați minori și a putea lua măsurile ce se impun potrivit legilor în vigoare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța va continua acțiunile de veriricare alături de autoritățile locale.

Cetățenii care întâlnesc astfel de situații sunt rugați să anunțe Poliția, la numărul unic de urgență 112 sau DGASPC Constanța, apelând Telefonul Copilului 0241983, număr disponibil non-stop și gratuit.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cerșetori depistați de polițiștii locali din Constanța. Ce măsuri au luat agenții împotriva suspecților

07 Jan 2019 672

Cerșetorii care apelează la mila cetățenilor, sancţionaţi de poliţiştii constănţeni (galerie foto)

09 Dec 2018 582

Copii puși să cerșească în intersecția de la Casa de Cultură din Constanța. Mama lor îi supraveghea de pe trotuar (galerie foto)

26 Nov 2018 494

Razie în stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța. Vizați, cerșetorii. Polițiștii locali au aplicat sancțiuni (galerie foto)

30 Jul 2018 1037

Cerșetori depistați de polițiștii locali în zona Autogării Sud Constanța. Ce măsuri au luat agenții

13 Jul 2018 593

Cerșetori sancționați de polițiștii locali din Constanța. Incredibil la ce variante apelau suspecții pentru a cerși (galerie foto)

08 Jul 2018 1168

Razie de amploare a polițiștilor. Sute de cerșetori depistați în doar trei ore. Mii de sancțiuni au fost aplicate

25 May 2018 916

Sunteți impresionați de cerșetori și le oferiți bani? Incredibil cât câștigă un cerșetor pe zi la Constanța (video)

07 May 2018 2585

Cerșetorii care apelează la mila cetățenilor în apropierea bisericilor din Constanța, sancționați de polițiștii locali (galerie foto+video)

07 May 2018 1293

Pedepse mai mari pentru cei care folosesc copii sau persoane cu dizabilități la cerșit. Propunerea, adoptată tacit de Senat

02 May 2018 686

Constanța. Cerșetori sancționați de polițiștii locali. Au rămas și fără banii obținuți din cerșit

23 Feb 2018 787

Disperată să scape de cerșetorii români, o țară vrea să schimbe legea

22 Aug 2016 1458

Un cerșetor ce pretindea că nu are picioare a fost făcut de râs de un trecător! (video)

02 Jul 2016 1430

Constantanoastra.ro Vergil Chiţac, despre bugetul pentru investiţii al Constanţei din ultimii 16 ani - „Unde sunt cele 600 de milioane de euro?”

17 Feb 2016 1900

Doi cerşetori români, folosiţi ca exponate la o galerie de artă din Suedia

31 Jan 2015 954