Certificat de urbanism pentru desființarea construcțiilor de pe Stadionul Gheorghe Hagi din Constanța

  • Reamintim că în vara anului 2021, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Primăriei Constanța
  • Prin CU 358 din data de 8 martie 2022, primăria dorește „Desființarea construcțiilor existente pe amplasamentul Complexului Stadion Gheorghe Hagi”
  • Documentul este valabil 12 luni
 
Primăria municipiului Constanța a eliberat pe data de 8 martie 2022 un certificat de urbanism ce privește situația Stadionului Gheorghe Hagi din oraș.
 
Prin CU 358 din data de 8 martie 2022, primăria dorește „Desființarea construcțiilor existente pe amplasamentul Complexului Stadion Gheorghe Hagi”, imobil situate pe strada Primăverii nr. 2-11. Documentul este valabil 12 luni.
 
„Țin să menționez că am demarat procedurile în ceea ce privește proiectul viitorului stadion pe care Farul și Gheorghe Hagi vor reveni cu adevărat acasă. Mai exact, vorbim despre „Întocmire documentaţie tehnico-economică la faza studiu de fezabilitate, expertiză tehnică, studii de teren, documentație obținere avize pentru obiectivul de investiţii Construire Complex Sportiv Constanța”, transmitea în luna ianuarie primarul Vergil Chițac.
 
Viceprimarul Florin Cocargeanu a precizat că este un prim pas pentru eliberarea documentațiilor pentru viitorul complex sportiv care va fi amplasat pe terenul pe care se află Stadionul Gheorghe Hagi.
 
Reamintim că în vara anului 2021, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Primăriei Constanța privind complexul sportiv care include și Stadionul Gheorghe Hagi.
 
„Nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Complex Sportiv Constanța: construire Stadion Gheorghe Hagi, construire arene de tenis și anexe; construire centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament; construire amenajări exterioare: accese, promenadă, rețele de utilități; desființare corpuri existente conform art.8, alin(4) din Legea nr.50/1991, cu modificările și completările ulterioare; organizare de șantier”, propus a fi amplasat în județul Constanța, municipiul Constanța, str. Primăverii, nr.2-11,  titular fiind UAT Municipiul Constanța.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile/ Observaţiile/ Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 16.06.2021.
 
Amintim că în aprilie 2021, Primăria Constanța a atribuit contractul de elaborare documentaţie și obţinere avize, altele pentru obiectivul de investiţii „Construire complex sportiv Constanţa". Contractul a fost câștigat de Popp&Asociații SRL, administrată de Andrei- Dragoș Marcu. Valoarea contractului este de 1.334.469 lei fără TVA.

 
Complexul va cuprinde construirea stadionului Gheorghe Hagi, a Arenei de tenis „Simona Halep", a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate. Investiția pentru construirea complexului se va ridica la 533 de milioane de lei, fără TVA.
 

Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi. Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.


Conceptul acestui proiect unic în România (studiul de prefezabilitate) a fost realizat de Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects, unul dintre cei mai mari arhitecți contemporani de la noi din țară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

APM Constanța a dat acordul pentru Complexul Sportiv Constanța

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Reorganizare a traficului pe strada Farului, în urma unei consultări publice cu locuitorii din zonă

04 Jul 2022 207

UPDATE. LIVE Săptămâna magică Neversea! Ce spun organizatorii festivalului care va debuta joi (GALERIE FOTO și VIDEO)

04 Jul 2022 792

Ce investiție realizează Primăria 23 August în zona turistică

04 Jul 2022 364

Din toamnă parcul din zona Far din Constanța intră în reparații. Sunt vizate aleile și zidurile de sprijin

04 Jul 2022 448

Uniforme noi pentru Poliția Locală a municipiului Constanța

04 Jul 2022 474

Primăria caută oferte pentru realizarea de documentații de urbanism pentru patru terenuri din Zona Peninsulară a municipiului Constanța

04 Jul 2022 580

Constanța Modificări la magazinul Orange din Casa Modei, de pe Ștefan cel Mare!

02 Jul 2022 610

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța angajează administrator. Nu se solicită vechime

01 Jul 2022 313

Celco SA construiește o nouă magazie pe șoseaua Industrială din Constanța

01 Jul 2022 303

Investiție nouă la City Park Mall! Despre ce este vorba

01 Jul 2022 917

Autorizație de construire pentru Sigma Premium SRL! Ce investiție realizează, la Constanța

01 Jul 2022 362

Alessia Imobiliare, fostă Sputnik Imobiliare, a primit autorizația de construire pentru un nou bloc la Constanța

01 Jul 2022 555

Primăria Constanța, „urecheată“ pentru camerele de supraveghere ale polițiștilor locali. Final de proces

01 Jul 2022 645

Cât și cui va plăti Primăria Constanța pentru actualizarea strategiei de salubrizare a municipiului? (DOCUMENTE)

01 Jul 2022 572

Noi locuri de joacă în Constanța. Cine se ocupă de elaborarea documentației și unde vor fi acestea amplasate? (DOCUMENT)

01 Jul 2022 915