Actualitate

Cetăţean turc prins la Vama Veche când voia să intre ilegal în România cu bicicleta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în România, din Republica Bulgaria, trecând frontiera, peste câmp, cu ajutorul unei biciclete.

În data de 03.04.2017, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Vama Veche, un tânăr care se deplasa cu bicicleta, dinspre Republica Bulgaria spre România.

Acesta nu vorbea limba romana și deoarece nu își justifica prezența în zonă, polițiștii de frontieră l-au condus la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru  cercetări.

În cadrul primelor verificări, persoană în cauză a declarat că este cetăţean turc, în vârstă de 31 de ani, asupra lui fiind descoperite documente prin care solicitase azil în Republica Bulgaria. Bărbatul a declarat că a trecut frontiera din țara vecină, cu intenţia să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar în cursul zilei de azi, acesta va fi predat autorităţilor bulgare, în baza protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

Sursa foto: Garda de Coastă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Migrant pakistanez, descoperit sub un camion în Vama Ostrov

13 Oct 2016 977

Buletin informativ - Garda de Coastă

04 Jun 2014 861

Buletin informativ - Garda de Coasta

12 Dec 2013 760