Actualitate

CFR Călători anunță Trenuri suplimentare spre litoral și Valea Prahovei, de Rusalii

•    Trenurile spre ori dinspre Constanța sau cele spre/dinspre Brașov vor pleca din stația de formare chiar și cu număr dublu de locuri.

Cei care doresc să profite de week-end-ul de Rusalii, cu un drum la mare ori la munte, au parte de o surpriză plăcută. CFR Călători a decis să suplimenteze capacitatea trenurilor spre litoralul Mării Negre și, respectiv, spre Valea Prahovei.
Potrivit reprezentanților companiei feroviare, în total, până la acest moment, sunt puse la dispoziția călătorilor pentru acest sfârșit de săptămână un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12.000 de locuri.
Iată comunicatul oficial CFR Călători:
CFR Călători suplimentează capacitatea trenurilor spre litoralul Mării Negre și Valea Prahovei, pentru acest sfârșit de săptămână, prilejuit de Sărbătoarea de Rusalii.
Datorită solicitărilor mai mari față de weekendurile precedente, CFR Călători a decis să introducă în compunerea trenurilor pentru aceste destinații mai multe vagoane, în limita parcului disponibil. Astfel trenurile spre/dinpre Constanța sau spre/dinspre Brașov vor pleca din stația de formare chiar și cu un număr dublu de locuri. În total, până la acest moment, sunt puse la dispoziția călătorilor pentru acest sfârșit de săptămână un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12000 de locuri.
Spre exemplu, astăzi 5 iunie, trenurile IR 1681, IR 1682, IR 1683, IR 1684 pe relația București – Constanța și retur au 8 vagoane în compunere și 590 de locuri, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de transport la 220% față de o zi obișnuită, iar mâine 6 iunie au în compunere câte 9 vagoane, cu o capacitate totală de 650 de locuri. Trenul IR 1646 Brașov – București pleacă sâmbătă și luni cu 10 vagoane și 780 de locuri, față de 440 într-o zi obișnuită.  
CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf.
De asemenea, facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).
Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noștri cumpărarea biletelor din timp.
Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.
Pentru a răspunde cerințelor de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectați la solicitările de trafic și în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacității de transport.
CFR Călători permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, pot cumpăra locuri distanțate.
Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecția dumneavoastră, a celorlalți călători și a personalului nostru, vă rugăm purtați corect masca, astfel încât să vă acopere gura și nasul.
Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuie să respecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere regulile și recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță.

Vă rugăm informați-vă doar din surse oficiale! Nu dați curs informațiilor, părerilor sau opiniilor nefundamentate!
Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
•         0219521 – INFO CFR (trafic intern).

•         numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
•         în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
•         pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
•         pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
•         la personalul nostru din staţii.
Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de pe următoarele canale:
•         online de pe www.cfrcalatori.ro;
•         de la automatele de vânzare bilete din gări;
•         și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Călători Se schimbă ora. Mersul trenurilor

22 Oct 2020 499

CFR Călători anunță Bilete online pentru studenți și pentru elevi

09 Oct 2020 618

CFR Călători renunţă la chitanţier şi pix şi va investi 10 milioane de lei pentru vânzarea biletelor în tren

04 Oct 2020 793

O firmă din Constanța va furniza căciuli și șube către CFR Călători Brașov

17 Sep 2020 1993

Anunț CFR Călători Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul

11 Sep 2020 726

Oficial de la Direcția de Sănătate Publică legat de ancheta epidemiologică deschisă la CFR Constanța. Mai multe angajate, infectate cu SARS-CoV-2

24 Aug 2020 1049

Oficial, de la CFR Călători Controlorul de tren filmat fără mască, retrogradat profesional

04 Aug 2020 640

CFR Călători împreună Poliţia Transporturi Feroviare continuă acțiunile desfășurate pentru siguranța călătorilor

15 Jul 2020 723

Licitație publică SNTFC "CFR Călători" Constanța cumpără aparate de aer condiționat (document)

14 Jul 2020 617

CFR Trenul, cel mai sigur mijloc de transport. Ca sa rămână așa, regulile trebuie respectate

12 Jul 2020 693

Trenuri internaționale repuse progresiv în circulație de CFR Călători

24 Jun 2020 706

CFR Călători repune în circulaţie mai multe trenuri

15 Jun 2020 571

CFR Călători prelungește valabilitatea cardurilor TrenPlus

14 Jun 2020 692

CFR Călători începe programul estival de transport spre litoral „Trenurile Soarelui 2020“

03 Jun 2020 831

CFR Programul estival de transport - Trenurile Soarelui 2020

03 Jun 2020 989