CFR Călători Bilete online în trafic internațional, fără necesitatea tipăririi

  • CFR Călători va pune la dispozițe un nou tip de bilet - A4 Rail Ticket (A4RT) pentru care nu va mai fi necesară tipărirea sau ridicarea lui dintr-o stație de cale ferată.

CFR Călători informează că din această lună, pentru călătoria în trafic internațional va pune la dispoziția călătorilor care utilizează aplicația online Cumpără bilete de tren online disponibilă pe www.cfrcalatori.ro un nou tip de bilet - A4 Rail Ticket (A4RT) pentru care nu va mai fi necesară tipărirea sau ridicarea lui dintr-o stație de cale ferată.
 
În prima etapă, aplicația va permite vânzarea online a biletelor tip A4RT pentru relațiile internaționale dintre România – Ungaria și retur, urmând a fi extinsă în cursul lunii august 2021 și pentru relațiile internaționale dintre România-Austria și retur și ulterior către alte destinații europene.

Astfel, călătorii care cumpără online legitimațiile de călătorie tip A4RT vor primi pe email aceste bilete sub forma unui document pdf și fie pot fi tipărite, fie pot fi prezentate pe dispozitive electronice (telefon, tabletă, laptop).

Prin procurarea online a biletelor de călătorie A4RT, pasagerii se pot prezenta direct la tren, fără alte formalități în stația de plecare.

Biletele A4RT sunt nominale, iar în tren, la verificarea legitimațiilor de călătorie, pasagerii trebuie să prezinte:

• biletul A4RT imprimat sau afișat pe un dispozitiv electronic,
• documentul de identitate (carte de identitate/ pașaport în original).

Reamintim că achiziționarea online a biletelor în trafic internațional este posibilă de la începutul anului 2019.

Pentru efectuarea călătoriei cu alt tip de biletele internaționale cumpărate online, călătorul trebuie să intre în posesia acestor documente de transport în România, fie prin ridicarea lor dintr-o stație  CFR, fie prin livrarea prin curier.

Achiziţionarea biletelor pentru destinații internaționale este disponibilă pe site-ul www.cfrcalatori.ro, prin aplicația Cumpără bilete de tren online / Trafic internțional sau direct de pe linkul  - https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro.


Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot accesa www.cfrcalatori.ro  secțiunea Mers Tren Trafic Internațional sau să solicite informații telefonice la casele de bilete cu vânzare în trafic internațional din stațiile de cale ferată. Numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea informații telefonice – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O fetiţă de 13 ani, accidentată de o locomotivă în Gara CFR Bacău

25 Jan 2022 498

Declarații de avere Carmen Mihaela Pop R, șef serviciu la MTI-SRP, la Spitalul Clinic de Căi Ferate Constanța, deține un teren și două case (DOCUMENTE)

24 Jan 2022 761

Vicepremierul Sorin Grindeanu Ordonanţă de Urgenţă în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la energie

21 Jan 2022 494

UPDATE. CFR Călători Defecțiunea apărută la sistemul electronic de rezervări, remediată parțial

15 Jan 2022 506

S-a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Constanța - Mangalia

14 Jan 2022 502

Defecțiune la sistemul electronic de rezervări al CFR Călători. Cum se pot achiziționa bilete

14 Jan 2022 583

CFR În ce condiții pot fi transportate animalele în vagoanele de călători

12 Jan 2022 538

CFR Călători Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă în partea de Vest a țării

10 Jan 2022 576

CFR Toate magistralele feroviare, deschise traficului. Fără probleme tehnice la infrastructură

10 Jan 2022 469

Spitalul Clinic CF Constanța, singura unitate sanitară care nu a participat în lupta împotriva SARS COV-2! După 2 ani de pandemie, nu îndeplinește condițiile minime - medic, secție, dotări

10 Jan 2022 1912

CFR Circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă

09 Jan 2022 564

CFR Trei vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat

07 Jan 2022 702

CFR Călători. Reduceri de 25% pe „Trenurile Zăpezii”, o alternativă rapidă și verde la aglomerație

07 Jan 2022 629

Preşedintele Iohannis a sesizat CCR privind neconstituţionalitatea Legii privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului în cel al judeţului Mureş

06 Jan 2022 710

Soarta terenului de lângă Spitalul Clinic CF Constanța, decisă de Curtea de Apel. Judecătorii au vorbit despre „încălcarea dreptului la apărare“

06 Jan 2022 629