CFR Călători implementează un nou sistem care facilitează verificarea și emiterea legitimațiilor de călătorie de pe ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă și retur

  • ​Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării și automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăților în numerar în contextul pandemiei COVID-19.
În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare, CFR Călători implementează de miercuri, 15 septembrie 2021 - după ora 14:00, un proiect pilot prin care este facilitată verificarea/validarea și emiterea legitimațiilor de călătorie  în tren prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren va fi dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Soluția implementată cuprinde asigurarea transmisiei de date (între dispozitivele mobile si arhitectura centrală a sistemului), soluție MDM (de management și securizare a flotei de dispozitive) și software de emitere și validare a biletelor la bordul trenurilor, ca parte integrantă a sistemului de emitere electronică XSell utilizat în prezent de CFR Călători.
 
Pentru realizarea de tranzacții  prin utilizarea instrumentelor electronice de plată contactless, s-a încheiat un protocol de colaborare pentru testarea aplicației software, Alpha PhonePOS, pusă la dispoziție de Alpha Bank România, prima aplicație Tap to Phone lansată de o bancă pe piața locală.

Proiectul reprezintă o etapă a digitalizării și automatizării proceselor interne comerciale ale CFR Călători, respectându-se totodată recomandările OMS privind reducerea plăților în numerar în contextul pandemiei COVID-19.
 
În primă etapă, proiectul pilot cuprinde cele 60 de trenuri de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur unde călătorii au la dispoziție posibilitatea achiziționării biletelor de călătorie în tren cu plata acestora cu  orice tip de dispozitiv electronic de plată contactless (Mastercard sau Visa): card, telefon, ceas sau brățară inteligentă. Ulterior în maxim 45 de zile soluția va fi implementată la personalul de tren care deservește vagoanele de dormit și cușetă.
 
Finalizarea implementării acestei soluții la toate vagoanele de dormit și cușetă va asigura o servire mai rapidă, mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit, la achiziționarea biletelor online la aceste vagoane, astfel încât călătorul să își poată procura / cumpăra bilete online la vagon cușetă sau dormit până cu cca 15 minute înainte de plecarea trenului din stația de îmbarcare.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Trenul de pe ruta București-Nord- Constanța - blocat în zona Băneasa. Călătorii sunt indignați

22 Nov 2021 731

După aproape un secol, stația CF Mangalia va fi modernizată. Ce renovări vor fi făcute

13 Sep 2021 1220

Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, condamnaţi în dosarul retrocedărilor de 300 de milioane de euro

22 Jul 2021 1265

CFR Călători a îmbunătățit aplicația de cumpărare bilete online. Care sunt noutățile

19 Jul 2021 820

CFR Călători Bilete online în trafic internațional, fără necesitatea tipăririi

22 Jun 2021 848

„Urcă-te în tren și hai în vacanță pe litoralul românesc!“ CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui“

11 Jun 2021 690

CFR Călători lansează programul estival de transport „Trenurile Soarelui”

03 Jun 2021 1217

Ia-ți bicicleta cu tine în timpul liber!

04 May 2021 1251

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanța de Paște și 1 Mai

19 Apr 2021 1143

CFR Călători Constanța caută firmă pentru transportul banilor de la casierii

01 Apr 2021 829

CFR Călători Tren nou pe ruta București-Constanța

13 Mar 2021 1251

Încă 34 de trenuri InterRegio din toată țara vor deveni trenuri Regio-Expres. Pe listă, IR 1971 Constanța – Galați

07 Mar 2021 881

SNTFC „CFR Călători” SA, surcursla Constanța, contract cu o firmă din București pentru reevaluarea clădirilor

13 Feb 2021 2759

CFR Călători suplimentează trenurile dinspre destinațiile de vacanță

07 Feb 2021 976

CFR Călători Peste 40 de trenuri, introduse în circulație pentru elevii care merg de luni la școală

07 Feb 2021 878