CFR Călători lansează programul estival de transport „Trenurile Soarelui”

  • CFR Călători informează că, începând cu data de 11/12 iunie 2021, va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui”.

Până la data de 5/6 septembrie, turiștii vor avea la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării. 

Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători a pregătit un program variat care constă fie în prelungirea spre Mangalia - din 11/12 iunie - a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie prin introducerea - din 25/26 iunie - de noi trenuri ce au ca destinație exclusivă litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

Astfel programul complet din 25/26 iunie este următorul:
 
38 trenuri directe (19 dus/19 întors) și ramurile aferente care pornesc din principalele orașe, vor avea ca destinație /plecare litoralul românesc, din care 18 trenuri (9 dus/9 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
32 de trenuri (16 dus/16 întors) vor asigura legătura capitalei cu litoralul și retur (12 perechi din București Nord, 3 perechi din București Băneasa, 1 pereche din București Obor).

Pentru călătoria în Delta Dunării, din 12 iunie 2021, trenurile RE 8007/RE 8653 și RE 8658/ RE 8008 vor asigura zilnic, pe întreaga durată a sezonului, legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.Programul detaliat cu trenuri, rute și ore de circulație se află atașat sau click aici.
 
Noutăți
În acest sezon, Trenurile Tineretului IR 1924 și IR 1923 Sibiu – Mangalia și retur vor avea în compunere vagon de dormit iar pe distanța București Nord – Mangalia vor avea tarife de Regio Expres. 
Pentru turiștii din Brașov legătura cu Constanța și retur va fi asigurată cu patru perechi de trenuri directe printre care se numără și noul tren IR cu condiții de IC - Tomis Expres (IR 1686, IR 1688).
Trenul Regio 8024 de la Constanța, pentru o accesibilitate mai mare va avea sosirea și în acest sezon în București Nord în loc de București Obor, cu oprire și în București Băneasa. 


Durata de parcurs
Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în două ore - timp greu de atins în condiții legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

 
Condiții de călătorie
Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în anul 2020, și chiar în 2021. Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă, iar vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 şi IR 1945/ IR 1949 Satu Mare  – Mangalia şi retur, IR 1994 și IR 1993 Craiova – Mangalia și retur, IR 1983 și IR 1984 București Nord – Mangalia și retur, IR 1686 și IR 1688 „Tomis Expres” Brașov – Constanța și retur.
  
Facilități pentru persoanele cu dizabilități
Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Asistență PRM.
 
Tarife
Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte. Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin actele normative în vigoare.
 
Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors pasagerul beneficiază de 10% reducere. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor în avans reducerea este de până la 10% din tariful de transport. Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenții de 50% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.
 
În perioada programului estival de transport, turiștii aflați pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio de sezon, la tarif de tren Regio, dacă vor achiziționa biletele de la casele de bilete de pe secția Constanța – Mangalia. La aceste trenuri InterRegio, pentru călătoria pe ruta Constanța - Mangalia și retur,  vor fi valabile şi abonamentele emise pentru trenurile Regio de pe această secție.
 
Canale cumpărare bilete
Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar.
Biletele pot fi achiziționate cu o anticipație de 20 zile, de pe următoarele canale:
Online de pe www.cfrcalatori.ro;
de la automatele de vânzare bilete din gări;
și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane. 

Modificări în circulația altor trenuri
Odată cu intrarea în vigoare a programului estival de transport, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație adaptat la noul program de mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local, în stațiile de cale ferată.
 
Recomandări
Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.
 
Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, secțiunea Mers Tren Trafic Intern, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), la numerele de telefon de la gările CFR publicate pe site la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/ sau să se adreseze personalului nostru din stații.
 
„Vă reamintim că la bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măștii de protecție este obligatorie!”, transmite CFR.

Sursă foto: CFR Călători

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. CFR Călători Defecțiunea apărută la sistemul electronic de rezervări, remediată parțial

15 Jan 2022 506

Defecțiune la sistemul electronic de rezervări al CFR Călători. Cum se pot achiziționa bilete

14 Jan 2022 583

CFR În ce condiții pot fi transportate animalele în vagoanele de călători

12 Jan 2022 538

CFR Călători Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă în partea de Vest a țării

10 Jan 2022 576

Întârzieri de sute de minute la sosirea şi plecarea trenurilor din Gara de Nord, din cauza unui incendiu la o locomotivă

02 Jan 2022 979

Protestul spontan al personalului CFR SA a afectat circulația a peste 30 de trenuri, inclusiv în Constanța

20 Dec 2021 676

UPDATE Trenul de pe ruta București-Nord- Constanța - blocat în zona Băneasa. Călătorii sunt indignați

22 Nov 2021 923

CFR Călători implementează un nou sistem care facilitează verificarea și emiterea legitimațiilor de călătorie de pe ruta București Nord - Aeroport Henri Coandă și retur

14 Sep 2021 709

După aproape un secol, stația CF Mangalia va fi modernizată. Ce renovări vor fi făcute

13 Sep 2021 1435

Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, condamnaţi în dosarul retrocedărilor de 300 de milioane de euro

22 Jul 2021 1355

CFR Călători a îmbunătățit aplicația de cumpărare bilete online. Care sunt noutățile

19 Jul 2021 907

CFR Călători Bilete online în trafic internațional, fără necesitatea tipăririi

22 Jun 2021 1054

„Urcă-te în tren și hai în vacanță pe litoralul românesc!“ CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui“

11 Jun 2021 772

Ia-ți bicicleta cu tine în timpul liber!

04 May 2021 1318

CFR Călători suplimentează trenurile în minivacanța de Paște și 1 Mai

19 Apr 2021 1229