Actualitate

CFR Călători vrea să reducă din cheltuieli Revizia de vagoane Constanţa - CFR Călători construieşte o staţie de distribuţie a motorinei pentru locomotive

Revizia de vagoane Constanţa din cadrul SC SNTFC CFR Călători SA a depus recent la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) proiectul „Construire staţie de distribuţie motorină pentru locomotivele şi automotoarele S.N.T.F.C. C.F.R. Constanţa“. În urma parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultarea membrilor Comisiei de Analiză Tehnică, APM Constanţa a decis că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Investiţia constă în „construirea unei platforme din beton cu suprafaţa de 108 metri pătraţi pe care se vor amplasa un rezervor de motorină de tip D6, metalic, suprateran, cu pereţi dubli, fixat pe şei, cu capacitatea de 100 m3, şi două pompe“. Aceasta va fi amplasată în Constanţa, pe bulevardul I.C. Brătianu, nr. 43.

De asemenea, este prevăzut ca organizarea de şantier să se realizeze în interiorul amplasamentului, astfel încât impactul asupra factorilor de mediu locali pe timpul derulării lucrărilor să fie cât mai redus. În acest sens, se vor împrejmui corespunzător zonele de lucru şi se vor monta avertizoare, iar materialele necesare executării lucrărilor propuse se vor depozita în locuri bine stabilite, amenajate corespunzător, în vederea prevenirii poluării solului sau subsolului.

Potrivit directorului Sucursalei de Transport Feroviar de Călători Constanţa, Gabriel Ţăranu, „realizarea acestui proiect înseamnă că alimentarea cu motorină a locomotivelor şi automotoarelor nu se va mai realiza din depozit, aşa cum se întâmplă acum, ci toate aceste vehicule vor putea să se aprovizioneze singure, asemenea autoturismelor care se alimentează cu carburant din staţiile Peco“. „Construirea staţiei proprii de distribuţie a motorinei înseamnă o reducere de cheltuieli privind depozitarea şi transportul combustibililor, care se face acum de către terţi“, a mai spus Ţăranu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CFR Călători, contract pentru servicii de formare profesională, atribuit Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor (document)

22 Aug 2019 450

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, CFR Călători suplimentează trenurile

12 Aug 2019 531

O firmă din judeţul Ilfov va livra traverse de lemn către SRTFC Constanţa (document)

02 Aug 2019 371

Dolas Ecotrade din Braşov, contract cu CFR Călători SA Constanţa (document)

29 Jul 2019 536

Firmă de casă a CFR Constanţa se va ocupa de spălarea lenjeriei de pat din mai multe substaţii din judeţ (document)

24 Jul 2019 753

Ce societate va furniza săpun pentru CFR Constanţa (document)

20 Jul 2019 478

Protest în fața Ministerului Transporturilor. Ce se scandează

11 Jul 2019 514

SNTFC ”CFR Călători” cumpără extinctoare (document)

09 Jul 2019 636

Tren Interregio suplimentar pe ruta București Nord-Constanţa, pe timpul desfăşurării festivalului Neversea

05 Jul 2019 659

Ce societate furnizează computere și monitoare video pentru SRTFC Constanța. Ce valoare are contractul (document)

04 Jul 2019 534

Cine va furniza mii de sticle cu apă minerală către CFR Călători Constanţa (document)

14 Jun 2019 2056

CFR Călători va lansa programul estival de transport “Trenurile Soarelui”

12 Jun 2019 863

CFR Călători a semnat un contract cu Ferero Star SRL. Este vizată Revizia de vagoane Mangalia (document)

07 Jun 2019 636

Modificări în circulaţia unor trenuri din cauza unor lucrări la infrastructura feroviară. Afectate și trenuri către Constanța și Mangalia

06 Jun 2019 761

Firma Electric Timeing 3A din Târgovişte, contract semnat cu CFR Călători SA Constanţa (document)

06 Jun 2019 741