Chef de chef Sorina-Gina Hortolomei-Moscu si Basarab Popa, aniversatii saptamanii in gasca lui Mazare

cap_6.jpg Basarab Popa a fost, alături de Laura Bianca şi Irina, fiicele lui Dumitru Cilibia, de Pomacost SA şi de Five Holding, fondator al SC Aqualand SA

Două zile de şpriţuri îi aşteaptă pe prietenii primarului, dat fiind faptul că astăzi şi mâine, doi dintre pionii principali din anturajul lui Radu Mazăre îşi serbează ziua de naştere. Este vorba despre vărul primarului, Basarab Popa, şi despre Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, mâna de fier, de aur sau din dreapta edilului atunci când vine vorba despre afacerile grupului de... prieteni.

sorina_gina_1.jpgAstăzi, Basarab Popa, şeful de la Pomacost, împlineşte 43 de ani. Născut pe 22 iunie 1966 în Agnita, judeţul Sibiu, fiu al lui Emanoil şi al Hedăi Hermina, Basarab a ajuns mare om de afaceri în Constanţa condusă de Radu Mazăre, cel despre care se spune că i-ar fi văr bun. Numai că, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar sărbătoritul nostru de astăzi s-a trezit cu o ditamai inculpare pe cap, în dosarul retrocedărilor, la capitolul interpuşi cumpărători de terenuri, alături de Paraschiva Barbu şi de Alexandru Octavian Şerban, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie. „Concret, inculpaţii au încălcat dispoziţiile Legii 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate etc. Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firmele Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen", se arată în comunicatul de presă pe care DNA l-a remis pe 28 octombrie 2008.

sorina_gina_2.jpgDe la Aqualand la Facebook

Basarab Popa a fost, alături de Laura Bianca şi Irina, fiicele lui Dumitru Cilibia, de Pomacost SA şi de Five Holding, fondator al SC Aqualand SA. Actualmente mai deţine doar funcţia de administrator al Pomacost, firmă care s-a bucurat de multe contracte atât cu Primăria Constanţa, cât şi cu Consiliul Judeţean. Fără a ne îndepărta foarte mult de dosarul retrocedărilor ajungem la cea de-a doua sărbătorită, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, cea care mâine aniversează împlinirea frumoasei vârste de 47 de ani. Aşa cum spuneam anterior, femeia este privită ca fiind „doamna de fier" a afacerilor în umbra cărora s-ar afla, de fapt, primarul Radu Mazăre. Şi despre Sorina-Gina s-a spus la un moment dat că ar fi verişoara lui Radu Mazăre. De altfel, gura lumii povesteşte chiar despre o idilă între cei doi aniversaţi, Basarab şi Sorina-Gina. Însă, povestea, adevărată sau nu, a apus demult. Sorina este pasionată de călătorii şi a „marcat" multe destinaţii turistice pe mapamond. Are prieteni printre cei mai de vază oameni ai oraşului, printre care se numără şi Ramona Dospinescu şi este o mamă şi bunică mândră şi fericită, că doar banii nu sunt o problemă. Sorina-Gina Hortolomei-Moscu este administrator al firmelor Bulevard SA, Termoinstal Construct, Mega Development, Millenium Global Development, Aqualand (vezi Basarab!), Holland Development Group SA (firmă din dosarul retrocedărilor), Contest SRL, Agrocom-Vit 2002 SRL şi Wynn Resort. Sărbătorita este implicată şi în Mehmetoglu (firmă care deţine o parte a Cazinoului din Mamaia), Clubo Galactic, Galamob şi Galatap. O parte dintre afaceri le împarte cu fiica sa, Andreea Georgiana Şerban. Cei doi aniversaţi, Sorina-Gina şi Basarab, par a mai avea o pasiune comună, în afară de afaceri: Facebook-ul. Dacă bărbatul a postat o singură poză cu el, purtând pe umeri un copilaş blonduţ şi cârlionţat, iar în rest numai fotografii cu cactuşi, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu se comportă ca o adevărată împătimită a reţelei de socializare. Zeci de poze din toate călătoriile în jurul lumii au fost postate pe contul de Facebook al Sorinei. Aşa că putem să vedem cum au fost vacanţele în Cancun sau Geneva (oare nu este Elveţia renumită pentru băncile ei?!). Cele mai recente fotografii postate ne-o arată pe Sorina-Gina la braţul unui bărbat vizibil mai tânăr decât ea. Oare anul acesta se poartă moda „Iri la feminin"?!. Măcar ne putem imagina că sărbătorita va avea parte de un „La mulţi ani!" fierbinte.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 692

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 542

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2307

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 332

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 819

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 499

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1112

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 846

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 771

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 841

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1430

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța face angajări

18 Mar 2024 1041

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 567