Cinci ani de inchisoare pentru un student de la Marina

Geihun Caibula, in varsta de 23 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Constanta la cinci ani de inchisoare * El a fost judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte * In urma cu aproximativ doi ani, acesta i-a dat un pumn unui alt tanar * Ajuns la spital in stare grava, Nicolae Margean, in varsta de 25 de ani, a intrat in coma profunda * Cu toate eforturile medicilor, el nu a mai putut fi salvat si a decedat la scurt timp

Un student de la Universitatea Maritima Constanta va executa cinci ani de inchisoare dupa ce magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins ultima cale de atac ca nefondata. Dosarul in care inculpat este Geihun Caibula a ajuns la ICCJ ca urmare a recursului declarat atat de catre inculpat cat si de Rodica Margean, mama victimei. Cu toate acestea, in urma deliberarilor, magistratii au respins ambele recursuri ca nefondate. Initial, acest dosar a fost solutionat de magistratii de la Tribunalul Constanta care au dispus condamnarea lui Caibula la cinci ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lovituri cauzatoare de moarte. De asemenea, inculpatul a mai fost obligat la plata a trei sute de milioane de lei, reprezentand daune morale si materiale catre familia victimei. Potrivit actului de inculpare, in urma cu aproximativ doi ani, pe o alee din Satul de Vacanta a avut loc un incident in urma caruia un tanar a murit, iar un altul a ajuns in fata instantei de judecata. Nicolae Margean, in varsta de 25 de ani, a decedat in urma unei lovituri de pumn primite in plina fata de la un individ. In seara zilei de 5 iulie 2003, Nicolae Margean plecase de-acasa urmand sa se intalneasca cu Ioana Jecu, cetateana romana rezidenta in Germania, si Klaudia Zymaj, cetateana germana. Ambele sosisera la Constanta pentru a-si petrece concediul la mare. Dupa ce au petrecut mai multe ore prin discotecile si cluburile din Satul de Vacanta, Nicolae Margean insotit de cele doua fete s-au indreptat catre plaja din Mamaia, unde planuisera sa observe rasaritul de soare si sa manance ceva. In drum catre Mamaia, in dreptul restaurantului "Casa Vranceana", grupul celor trei a fost interpelat de mai multi indivizi care aveau chef de scandal. In timp ce se deplasau, unul dintre acestia, pe nume Nicolae Chitu, a lovit-o puternic cu umarul pe una dintre cele doua femei care-l insoteau pe Margean. Dupa schimbarea catorva replici dure intre cei trei indivizi si Nicolae Margean, acesta din urma a fost lovit puternic in fata cu un pumn de catre Geihun Caibula, in varsta de 23 de ani, student la Universitatea de Marina Civila Constanta. Conform datelor inscrise in rechizitoriu, dupa ce a fost lovit in fata, Margean s-a dezechilibrat si a cazut pe aleea pe care trecea, lovindu-se cu capul de asfalt. Imediat dupa cazatura, victima si-a pierdut cunostinta, intrand in coma profunda. Cele doua femei care-l insoteau au anuntat Salvarea, ulterior tanarul fiind internat la sectia Reanimare din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. La cateva zile de la incident, tanarul a decedat, iar Geihun Caibula a ajuns dupa gratii. La scurt timp, judecatorii au dispus ca Geihun Caibula sa fie cercetat in stare de libertate. Totusi, in urma deciziei de ieri, Caibula va fi incarcerat la penitenciar unde va executa cinci ani de inchisoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

elena

09 Jan, 2010 19:04

geihun e un baiat foarte bun si nu este un baiat agresiv .acel incident nu a fost cauzat de el ,el si-a ajutat prietenii si a platit el pt ei .

elena

28 Aug, 2009 12:51

Caibula Geihuna a fost eliberat anul acesta ( 2009) dupa executarea a jumatate din pedeapsa. Probabil a fost foarte cuminte in inchisoare. Oricum daunele materiale nu au fost achitate pentru ca nu are bani. Ma gandesc, cum a fost posibil sa-i dea drumul mai devreme fara sa-si achite obligatiile. Trebuia sa-l lase sa faca toata pedeapsa pentru ca si asa a fost foarte putin pentru o moarte de om. Oare chiar nu mai exista dreptate ?

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 827

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 712

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 900

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1570

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 775

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 869

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1025

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 862

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 1985

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 730

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2394

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 791

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 638

Începe judecata în Dosarul Revoluției! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1249

Cezar Costin Stancu, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA. Azi, primul termen (RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1086