Cinci persoane, printre care trei copii, salvate de jandarmi după ce s-au rătăcit pe munte într-o zonă frecventată de urşi

foto: facebook/Jandarmeria AlbaCinci persoane, dintre care doi adulţi şi trei copii, toţi originari din judeţul Cluj, au avut nevoie de intervenţia jandarmilor deoarece s-au rătăcit. S-a întâmplat sâmbătă în judeţul Alba, în zona Cascadei Şipote Bedeleu, o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urşi, conform Jandarmeriei Alba. 

Potrivit unui comunicat al IJJ Alba, în jurul orei 18.00 în urma apelului la 112, plutonier adjutant Paşca Petru şi plutonier major Bobar Mircea împreună cu agent şef Vlad Sorin şi agent Drăgoiu Daniel, au pornit în căutarea persoanelor rătăcite.

După aproximativ o ora de căutări au identificat persoanele în cauză.

„În urma verificărilor, a reieşit faptul că turiştii au parcat autoturismul în apropierea DN75 şi au plecat să parcurgă un traseu montan foarte dificil de străbătut în această perioadă a anului. Aceştia erau plecaţi de aproximativ şapte ore, iar în momentul în care şi-au dat seama că afară se întunecă, pe fondul oboselii accentuate, au cerut sprijin pentru a se putea întoarce.

Recomandăm tuturor celor pasionaţi de munte, să acorde atenţie deosebită marcajelor de pe traseele montane pe care le parcurg, iar în cazul în care se simt în pericol sau nu mai reuşesc să găsească drumul de întoarcere, să apeleze numărul unic de urgenţă 112“ - au mai precizat reprezentanţii IJJ Alba.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.