Cine a cumpărat acțiunile Germanischer Lloyd Romania. Oficial, din Monitor

  • În prezent, acționarul unic al Germanischer Lloyd Romania este firma DNV GL Romania.
  • Aceasta a cumpărat pachetul de acțiuni deținut anterior de compania norvegiană DNV AS și, respectiv, compania germană DNV GL SE.
Compania Germanischer Lloyd Romania are un nou acționariat, în urma deciziei luate de Adunarea Generală a Asociaților firmei publicată recent în Monitorul Oficial al României.
 
Potrivit datelor oficiale, în prezent, acționarul unic al Germanischer Lloyd Romania este societatea DNV GL Romania, după ce aceasta a cumpărat pachetul de acțiuni deținut anterior de compania norvegiană DNV AS și, respectiv, compania germană DNV GL SE.
 
Se arată în Monitorul Oficial al României că discuțiile privind aprobarea tranzacției au avut loc la data de 3 martie 2021 și au participat acționarii Germanischer Lloyd Romania, respectiv societatea norvegiană DNV GL AS, reprezentată de Thor H. B. Winther și Torbørn Bekken, în calitate de mandatari și, respectiv, societatea germană DNV GL SE, reprezentată de Torsten Schramm și Björn-Olaf Broth, în calitate de membri ai Consiliului de Administrație.
 
În urma tranzacției, DNV GL Romania, reprezentată de Ervant Aureliu Concegulian, a preluat 5% de la DNV AS și restul de 95% de la DNV GL SE.
 

Ce spune Registrul Comerțului

 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 14 mai 2021, compania Germanischer Lloyd- Romania a fost înființată în 2008 și are sediul social pe strada Marc Aureliu, numărul 8, în Constanța.
 
Firma a fost înființată propriu-zis în 1992, în București, dar și-a schimbat sediul în județul Constanța în anul 2008.
 
Capitalul social subscris este de 1.500.000 de lei, integral vărsat, iar acțiunile sunt deținute integral de compania DNV GL Romania, cu sediul tot pe strada Marcurs Aurelius, nr. 8, Constanța.
 
Administratori ai Germanischer Lloyd Romania sunt Antonopoulos Panagiotis și Ervant Aureliu Concegulian.
 

Auditor este compania bucureșteană BDO Audit SRL.
 
Domeniul de activitate principal este reprezentat de „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.

 
Firma are un punct de lucru în București, pe Calea Floreasca.
 
Conform sursei citate, nu există înregistrări privind situația financiară a firmei pe anul 2018.
 
În 2019, cu cinci salariați, compania Germanischer Lloyd Romania a avut o pierdere netă de 2.231.764 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 2.267.120 de lei.
 
La momentul consultării Registrului Comerțului, nu existau înregistrări nici cu privire la situația financiară a firmei pentru anul 2020.
 
 
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Anunț important:
Germanischer Lloyd Romania, din Constanța, desființează mai multe puncte de lucru din țară. Lista completă

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta firmă Germanischer Lloyd România își schimbă sediul social din Constanța, dar și punctul de lucru din Galați

25 May 2022 1046

Anunț important Germanischer Lloyd Romania, din Constanța, desființează mai multe puncte de lucru din țară. Lista completă

03 Apr 2021 1900

Schimbări importante în firma Germanischer Lloyd România. Societatea Asigurare-Reasigurare Astra nu mai este acționar

23 Jul 2020 1803