Cine controlează Zoom Beach Constanța, organizatoarea ultimului concert de pe stadionul „Gheorghe Hagi“. Afaceri și procese cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

 
 
  • Zum Logistics Fresh SRL, firmă ce administrează Plaja Zoom Beach din Constanța, contract de 220.000 de lei de la Primăria Constanța!
  • Zum Logistics Fresh SRL va organiza evenimentul „În curând, din nou acasă“, pe stadionul „Gheorghe Hagi“, din Constanța, ultima acțiune de acest fel înainte de demolarea arenei.
  • Ca în orice relație, lucrurile nu au fost întotdeauna roz între Zum Logistics Fresh SRL și Primăria Constanța, iar pentru lămurirea situației între părți a fost nevoie de intervenția judecătorilor.       
  • În dosarul 6047/118/2022, Zum Logistics Fresh SRL a chemat în instanță Municipiul Constanţa Prin Primar, dar și pe Primarul Municipiului Constanța, solicitând suspendarea Dispoziţiei nr. 2942/29.08.2022 privind suspendarea activităţii comerciale.
  • Cererea Zum Logistics Fresh SRL a fost respinsă în instanță, iar acum, pentru recuperarea cheltuielilor de judecată, Primarul Municipiului Constanța a chemat la bară Zum Logistics Fresh SRL.
 
 
Mai sunt doar câteva zile, iar pe stadionul „Gheorghe Hagi“, din municipiul Constanța, va avea loc concertul „În curând, din nou acasă!“, ultima acțiune de acest fel înainte de demolarea arenei. Potrivit datelor oficiale, Primăria Constanța a atribuit, prin cumpărare directă, contractul în valoare de 220.000 lei pentru organizarea evenimentului „În curând, din nou acasă“, pe stadionul „Gheorghe Hagi“, societății Zum Logistics Fresh SRL, din municipiul Constanța. Evenimentul va avea loc la data de 1 iunie 2023, pe stadionul „Gheorghe Hagi“, din Constanța, între orele 13.00 – 21.00.  
 
Potrivit datelor oficiale, societatea comercială Zum Logistics Fresh SRL a fost fondată în 2012, este controlată de asociatul unic Ioan Alexandru Picu.
 
Ca administrator apare Dumitru-Nicolae Picu, din aprilie a.c.
 
Mai precizăm că SC Zum Logistics Fresh SRL administrează Plaja Zoom Beach din Constanța.
 


Zum Logistics Fresh SRL și interpretarea artistică
 
La începutul anului 2023, asociatul unic Ioan Alexandru Picu a completat obiectul de activitate al societății cu activități suport pentru interpretare artistică (spectacole), fapt care a permis participarea societății la selecția de oferte lansată de Primăria Constanța pe 10 mai a.c.

 
Primăria Constanța a stabilit ca termen pentru finalizarea ofertelor data de 16 mai a.c. și a publicat anunțul de atribuire a organizării evenimentului către societatea Zum Logistics Fresh SRL.
 

Organizare eveniment pentru Primăria Constanța „În curând, din nou acasă“
 
Potrivit Caietului de sarcini (care poate fi citit accesând secțiune Documente) privind achiziție pentru organizarea evenimentului „În curând, din nou acasă“, „acest eveniment celebrează noul și își exprimă respectul și gratitudinea față de o locație ce a adăpostit de-a lungul anilor nenumărate competiții sportive, momente pline de emoție și sensibilitate“.
 
„Stadionul actual, care a găzduit meciurile echipei locale, ale echipei naționale, turnee cu echipe importante din campionatele străine, campionate de atletism, va fi demolat în curând iar locul său va fi luat de o arenă impunătoare, construită la cele mai înalte standarde europene“, se mai arată în caietul de sarcini privind achiziție pentru organizarea evenimentului „În curând, din nou acasă“.  
 
Recitaluri artistice „În curând, din nou acasă“:
 
Tot potrivit caietului de sarcini, în cadrul evenimentului „În curând, din nou acasă“ vor cânta 3 Sud-Est și Guesswho, fiecare cu o prestație artistică de minimum 40 de minute și Discoteka, cu prestație artistică minimum 90 de minute.
 
Primăria Constanța a atribuit direct contractul de dirigenție de șantier societății Alpha Dezvoltare SRL
 
În luna martie, Primăria Constanța a atribuit direct contractul de servicii de dirigenție de șantier pentru obiectivul de investiții „Proiectare și execuție desființare construcții existente pe amplasamentul Complexului Stadion „Gheorghe Hagi“ societății Alpha Dezvoltare SRL.
 
Valoarea contractului este de 106.000 lei.
 
Compania câștigătoare are sediul în municipiul Constanța și a fost înmatriculată în 2022 la Registrul Comerțului și nu figurează cu bilanț depus la Ministerul Finanțelor.
 
Asociat și administrator este Iulian Carabași.
 
Firma se ocupă de „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea”.
 
De menționat că societatea a mai câștigat de la Primăria Constanţa un contract, în valoare de 27.000 de lei, pentru serviciul de dirigenție de șantier pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reamenajarea locurilor de joacă existente în municipiul Constanța - 5 locații”.
 
De demolarea stadionului se vor ocupa firmele Apolodor Grup Construct SRL și Apolodor Demolari SRL 
 
În luna martie 2023, o asociere de firme a câștigat licitația pentru demolarea vechiului stadion „Gheorghe Hagi”, fiind vorba despre Apolodor Grup Construct SRL și Apolodor Demolari SRL.
 
Popp&Asociații SRL și Popp&Asociații Consulting Engineers SRL sunt subcontractanți.
 
Proiectul de demolare a Stadionului are o valoare de aproximativ 12 milioane de lei fără TVA și o perioadă de implementare de șase luni.
 
Apolodor Grup Construct SRL este o firmă înființată în anul 2004, cu sediul în sectorul 3 din București. Asociații firmei sunt persoana juridică Cozz Consult Ro SRL și persoanele fizice Roxana Stoian, Iuliu Eugen Alban, Dana Alexandra Ioanițescu, Nicoleta Carmen Done, Mariana Claudia Buculei, Constanța Ouatu și Octavian Radu Ouatu.
 
Firma este administrată de Nicoleta Carmen Done.
 
După demolare, Primăria Constanța va preda terenul liber de sarcini către CNI.
 
Potrivit proiectului anunțat de Compania Națională de Investiții, noul stadion din Constanța va avea o capacitate de 18.000 de locuri, iar costurile sale se ridică la 330.989.232,47 lei, fără TVA.
 
Investiția include și zonele de parcare pentru jucători şi oficiali, precum şi pentru VIP, un spaţiu de parcare pentru cele 2 autocare ale echipelor şi 10 autoturisme ale oficialilor, precum și un spaţiu de parcare de minim 150 de locuri pentru VIP-uri.
 
Noul stadion se va construi în 24 de luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.
 
Istoria stadionului Gheorghe Hagi din Constanța
 
Inaugurată în urmă cu aproape 69 de ani (pe 23 august 1954, cu ocazia meciului amical Locomotiva PCA Constanţa - Dinamo Oraşul Stalin, câştigat cu 3-2 de oaspeţi, în faţa unei asistenţe record de 30.000 de spectatori), arena constănțeană din strada Primăverii, care, în prezent, se numește „Gheorghe Hagi“ și are o capacitate de 15.500 locuri, urmează a fi demolată, iar pe locul ei va fi construit un nou complex sportiv.
 
La inaugurarea din 1954, terenul de fotbal purta denumirea de „stadionul Nou“ (aflat în Parcul Sportiv Tăbăcărie), iar ulterior s-a numit şi „1 Mai“ și „Farul”. Două zile după inaugurare, pe 25 august 1954, arena din strada Primăverii a găzduit şi primul meci internațional, Locomotiva Griviţa Roşie - Banik Ostrava. De-a lungul anilor, stadionul a găzduit și alte partide internaționale de fotbal, atât ale Farului, cât și ale altor echipe românești, confruntări ale echipei naționale ale României (amicale, dar și oficiale, din campanii de calificare la turnee finale), precum și întreceri de la alte sporturi, cum ar fi Campionatele Internaționale de atletism ale României.
 
Primarul Municipiului Constanța, la judecată cu Zum Logistics Fresh SRL 
 
Primăria Constanța și Zum Logistics Fresh SRL nu au trăit doar momente plăcute împreună!   
 
Cele două entități figurează în două dosare aflate pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
La data de 4 mai 2023, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 11713/212/2023, cauză în care, potrivit portalului instanțelor de judecată, Primarul Municipiului Constanța are calitatea de reclamant, iar Zum Logistics Fresh SRL este pârât.
 
Dosarul are ca obiect „pretenţii“, iar până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, în dosarul 11713/212/2023, Primarul Municipiului Constanța solicită de la Zum Logistics Fresh SRL cheltuieli de judecată ocazionate de un alt proces.   
 
Zum Logistics Fresh SRL l-a chemat în instanță pe Primarul Municipiului Constanța     
 
Potrivit datelor noastre, este vorba despre dosarul 6047/118/2022  cauză aflată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa, cu obiect „suspendare executare act administrativ Dispoziţia Nr 2942/29.08.2022.
 
În dosar, Zum Logistics Fresh SRL are calitatea de reclamant, în timp ce Municipiul Constanţa Prin Primar și Primarul Municipiului Constanța au calitatea de pârât.
 
La jumătatea lunii septembrie 2022, prin Hotarârea nr. 1206/2022, tribunalul a respins, ca neîntemeiată, cererea de suspendare a Dispoziţiei nr. 2942/29.08.2022 privind suspendarea activităţii comerciale a unităţii tip „bar de zi” aparţinând reclamantei, formulată de reclamanta Zum Logistics Fresh SRL, în contradictoriu cu pârâtul Primarul mun. Constanţa.
 
 „Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată la data de 15.09.2022, în conformitate cu prevederile art. 402 din CPC sub rezerva art. 396 alin. 2 din CPC raportat la art. 401 alin. 2 teza ultimă din CPC“, se mai arată în decizia magistraților.
 
Afacerile familiei Picu
 
Ioan Alexandru Picu este asociat și/sau administrator/cenzor în Zum Logistics Fresh SRL ( fondată în 2012), Lawyers Club Pizza SRL (fondată în 2017), Zoom Holidays SRL (fondată în 2015) și Cooperativa Agricolă Sâmbăta Nouă Tulcea.
 
Dumitru-Nicolae Picu este asociat și/sau administrator în Rumen Delivery SRL și este administrator la Cooperativa Agricolă Sâmbăta Nouă Tulcea și Zum Logistics Fresh SRL (fondată în 2012).
 
Dumitru-Nicolae Picu a fost asociat fondator al societății Mooz Services SRL și s-a retras din firmă în august 2021.
 
Plaja Zoom Beach, afaceri de aproape un milion de euro
 
Plaja Zoom Beach este administrată de societatea Zum Logistics Fresh SRL, care a câștigat contractul de 220.000 lei de la Primăria Constanța.
 
Societatea Zum Logistics Fresh SRL desfășoară activități în patru sedii secundare, respectiv pe plaja Zoom Beach, subsector plajă 6 Constanța, baruri și alte activități distractive, pe bulevardul Mamaia 135A-137 (Millenium Bussines Center) birouri societate, pe Renașterii 5 - facilități cazare și vacanțe și pe Ștefan Mihăileanu nr. 38, unde prestează activități de înfrumusețare.
 
Societatea Zum Logistics Fresh SRL (2012) a declarat pentru exercițiul financiar 2022, cifră de afaceri de 993.158 euro, profit de 269.158 euro și șapte angajați.
 
Activele imobilizante, respectiv averea firmei, sunt în valoare de 376.357 euro.
 
Restaurant RUMEN - Sursa foto Facebook

Restaurant RUMEN

 
Societatea Lawyers Club Pizza SRL (fondată în 2017) administrează restaurantul RUMEN și are asociați pe Sever Picu și pe Ioan Alexandru Picu.
 
Restaurantul RUMEN are sediul la parterul blocului G1 de pe strada Cașin nr. 5 cu intrare deschisă pe str. Unirii, iar de anul trecut, asociații au completat activitatea cu „lucrări construcții, foraj și sondaj pentru construcții, extracție pietriș, etc“.  
 


Rumen Express - Km 4-5

 
Societatea Rumen Delivery SRL (fondată în 2018) - Rumen Express – are ca asociați fondatori familia Ioan Alexandru Picu și Nicolae Dumitru și se ocupă de fabricare pâine, prăjituri și produse patiserie.
 
În februarie 2019, Ioan Alexandru Picu se retrage din societate. 
 
Asociații și administratorii actuali, în procente egale, sunt Dumitru Nicolae Picu și, din toamna trecută, Andreea Condruz din Brăila.
 
Societatea Rumen Delivery SRL (fondată în 2018) desfășoară activitatea de alimentație publică sub numele RUMEN Express în cartierul km 4-5 pe str. Liliacului 2B.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Municipalitatea plătește peste 100.000 lei unei firme înființate anul trecut pentru dirigenție de șantier în cadrul proiectului de demolare a stadionului Gheorghe Hagi (DOCUMENT)
 
Demolarea vechiului stadion „Gheorghe Hagi” a revenit unei asocieri de firme. Care sunt acestea și care este termenul de execuție?
 
„O zi memorabilă“
Eveniment special pentru fanii Farului Constanța înainte de demolarea stadionului „Gheorghe Hagi“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pollar Bear Challenge, pe plaja de la Zoom Beach, Constanța (FOTO+VIDEO)

13 Jan 2024 1422

Asociația Constanța ReStart Inițiativa #Mulțumesc! Plaja Ta a mobilizat constănțenii în activitatea de ecologizare (FOTO)

28 Oct 2023 926

Asociația Constanța ReStart #Mulțumesc! Plaja Ta, inițiativa de ecologizare revine în Constanța

23 Oct 2023 665

Constanța. AquaChallenge, ediția 2023 Sâmbătă, 19 august, se dispută maratonul de natație în mare

17 Aug 2023 1204

Activitatea unei firme de pe plaja Zoom Beach Constanța, suspendată de polițiști. Ce nereguli au fost constatate

25 Jun 2023 2600

Pico Rent SRL a intrat în faliment! Legături cu Mooz Services SRL, firma care se ocupă de reabilitarea centrului Constanței

03 Jun 2023 1778

Constanța Alergători de toate vârstele, participanți la Maratonul Nisipului (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2023 2352

LIVE TEXT Asociația Constanța ReStart dă tonul. Constănțenii igienizează plajele, pornind din zona Modern (galerie foto+video)

02 Oct 2021 3213

Constanța. Maraton de înot în ape deschise Peste 300 de sportivi vor lua startul la Aqua Challenge, ediția a zecea

11 Aug 2021 3874

Opere de artă-statement, din chiștocuri colectate de pe litoralul Mării Negre. Artista este Maria Teodorescu

19 Oct 2020 3245

#SimteNisipul Cu cine a făcut un parteneriat Constanta ReStart în proiectul pentru plaje fără chiștoace

05 Aug 2020 2420

Imobil de trei etaje, cu destinația de apart-hotel, ridicat de Zoom SRL în Năvodari, zona Beach Land

10 Feb 2020 2776

Ediţia 2018 a Aqua Challenge, primul maraton de nataţie în mare din România, se dispută sâmbătă

28 Jul 2018 2808

Răzvan Florea, despre Aqua Challenge „Ne bucurăm că aducem în continuare la Constanţa iubitori de înot de toate vârstele“ (galerie foto)

23 Aug 2016 3001

Temerari ai apelor, de toate vârstele, s-au întrecut la Aqua Challenge (galerie foto)

22 Aug 2016 2238