Cine este Dragoş Dumitrel Pătraşcu, constănţeanul din echipa primarului general al capitalei! (documente)

Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA, una dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl are ca director general pe Dragoş Dumitrel Pătraşcu. În luna iunie a.c., Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii, în condiţii de cvorum şi prezenţă de 100% din totalul capitalului social subscris şi vărsat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv Legea nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, modificată şi completată, precum şi ale statutului societăţii, a decis următoarele:
- articolul 1 - se declară vacante posturile de membru în Consiliul de Administraţie al companiei începând cu data de 14.06.2019;
- articolul 2 - se aproba numirea unui număr de 7 administratori provizorii pe o perioada de 4 luni începând cu data de 14.06.2019 până la data de 13.10.2019, respectiv - membri - Mariana Brod, Dragoş Dumitrel Pătraşcu, Niculae Constantin, Elena Raluca Militaru, Simona Valentina Butacu, Constantin-Cristian Olaru;
- articolul 3: se aprobă remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie la nivelul existent, respectiv 5.300 lei brut/lunar;
- articolul 4 - se împuterniceşte Petre Chirică (membru AGA) în vederea semnării contractelor de mandat pentru administrarea Companiei Municipale Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA.
 
Ulterior, tot în luna iunie, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii s-a adoptat o nouă decizie privind numirea în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie până la data de 13.10.2019 a Marianei Brod şi numirea în funcţia de director general, până la aceeaşi dată, a lui Dragoş Dumitrel Pătraşcu, de loc din Brăila, dar devenit constănţean prin căsătorie.
 

Firmă de publicitate împreună cu soţia

 
Potrivit unei declaraţii de avere din 2017, Dragoş Dumitrel Pătraşcu era implicat împreună cu soţia, Anca-Cornelia Dina, în firma de publicitate „Concept Business Promo”, cu sediul social în Constanţa. Din declaraţia din 2018, reiese că Pătraşcu deţine o poziţie de director executiv în firma de publicitate a nevestei, fiind în acelaşi timp şi administrator la Compania Municipală Publicitate şi Afişaj Bucureşti SA de unde încasase peste 65.000 de lei (vezi secţiunea „Documente”). Potrivit Registrului Comerţului, în acest moment societatea al cărei unic asociat şi administrator a rămas soţia acestuia a deschis şi un sediu secundar, în Bucureşti.
 
Întorcându-ne la declaraţia de avere din 2018, Păstraşcu deţine un teren agricol în Constanţa şi un altul intravilan în Buftea, precum şi un apartament în Bucureşti şi o casă în aceeaşi localitate de lângă Capitală. Directorul lui Firea a mai declarat şi o barcă V16 Sport achiziţionată în 2010.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, Pătraşcu s-a judecat în 2017 cu Direcţia Generală de Poliţie a Poliţiei Bucureşti - Brigada Poliţiei Rutieră pentru anularea unui proces-verbal de contravenţie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dat afară de Făgădău în 2018, fostul șef al Direcției Relații Internaționale din primărie l-a chemat în judecată pe Chițac

30 Jan 2021 2044