Cine exercită, de ieri, atribuțiile președintelui Autorității pentru Digitalizarea României

  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 28 din 11 ianuarie a fost publicată Decizia primului ministru Florin-Vasile Cîțu prin care începând de ieri, Octavian Oprea, vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat, exercită atribuțiile președintelui Autorității pentru Digitalizarea României.

Decizia este valabilă până la numirea conducătorului instituției în condițiile legii.

Actul normativ este semnat de primul ministru Cîțu și contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Dragoș Condrea.  

Reamintim că Ioan-Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României, joia trecută.

Octavian Oprea (n. 1991, Focșani) este vicepreședintele ADR cu atribuții în managementul proiectelor de digitalizare.

În perioada 2010-2016, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, specializându-se în economie și management. În timpul facultății, a fost atras de antreprenoriat și a fondat o afacere în domeniul HoReCa.

După absolvirea studiilor, a devenit consultant în afaceri, promovând tehnici de management eficient prin utilizarea sistemelor software de planificare a resurselor companiilor.

Folosind instrumente de luare a deciziilor bazate pe date, a obținut rezultate excelente în arii diverse de activitate – de la gestionarea resurselor financiare și umane până la producție, comerț sau vânzări. Din mai 2017 până în februarie 2020, când a devenit vicepreședinte ADR, a lucrat pentru IBM, ca Interfaces Country Lead & Project Manager.

Atribuțiile sale au acoperit toate etapele de implementare ale unui proiect, de la analiza de business și trainingul utilizatorilor sistemelor software, până la golive support și asistența post-implementare. De asemenea, a fost implicat în gestionarea activităților de interoperabilitate a sistemelor dintr-o companie, prin interconectarea platformelor ERP, CRM, EDI etc.

 
Despre ADR

ADR este o instituție creată în 2020 pentru a realiza obiectivele ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării digitale a societății românești, se arată pe pagina de internet a instituției.

Digitalizarea este un tip de proces care, odată inițiat, nu mai poate fi oprit niciodată. De aceea, digitalizarea României înseamnă trecerea la o nouă paradigmă - tehnologică, informațională și socială.

Instituțiile publice sunt doar una dintre componentele fundamentale ale procesului de transformare digitală. Mediul privat, mediul asociativ, comunitățile locale și întreaga societate sunt, în aceeași măsură, părți esențiale ale acestui proces.
 
ADR încurajează instituțiile publice, dar și pe cele din mediul privat, să treacă la următorul nivel în asigurarea unor servicii rapide, sigure și eficiente.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală Totul despre Cloud-ul Guvernamental, un proiect de zeci de milioane de euro. De la administrator la timpii de implementare

09 Nov 2020 1334

Ludovic Orban „Guvernul trebuie să fie un sprijin permanent pentru orice autoritate locală în digitalizarea activității“ (video)

31 Jul 2020 710

Guvern Înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice se poate face online

02 Apr 2020 755

VIDEO. ​Sabin Sarmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României „Cetățenii vor putea să depună solicitări către toate instituțiile online, semnate electronic“

30 Mar 2020 1343

Guvernul României a lansat o nouă platformă online datelazi.ro

26 Mar 2020 725

Guvernul României a lansat o nouă platformă online - cemafac.ro

23 Mar 2020 629

S-a lansat Platforma online COVID-19 Știri Oficiale. Obiectiv principal, combaterea dezinformării

17 Mar 2020 2829

Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial! Cum va fi organizată Autoritatea pentru Digitalizarea României

17 Feb 2020 607

Klaus Iohannis o critică pe Ecaterina Andronescu „Un ministru care tot vorbeşte despre digitalizare dar încă sunt sute de mii de copii care învaţă în şcoli nesigure”

11 May 2019 945

Şi românii din diaspora pot achita taxele și impozitele prin ghiseul.ro

01 Dec 2016 1980