Cine exercită, de ieri, atribuțiile președintelui Autorității pentru Digitalizarea României

  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 28 din 11 ianuarie a fost publicată Decizia primului ministru Florin-Vasile Cîțu prin care începând de ieri, Octavian Oprea, vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat, exercită atribuțiile președintelui Autorității pentru Digitalizarea României.

Decizia este valabilă până la numirea conducătorului instituției în condițiile legii.

Actul normativ este semnat de primul ministru Cîțu și contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Dragoș Condrea.  

Reamintim că Ioan-Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României, joia trecută.

Octavian Oprea (n. 1991, Focșani) este vicepreședintele ADR cu atribuții în managementul proiectelor de digitalizare.

În perioada 2010-2016, a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București, specializându-se în economie și management. În timpul facultății, a fost atras de antreprenoriat și a fondat o afacere în domeniul HoReCa.

După absolvirea studiilor, a devenit consultant în afaceri, promovând tehnici de management eficient prin utilizarea sistemelor software de planificare a resurselor companiilor.

Folosind instrumente de luare a deciziilor bazate pe date, a obținut rezultate excelente în arii diverse de activitate – de la gestionarea resurselor financiare și umane până la producție, comerț sau vânzări. Din mai 2017 până în februarie 2020, când a devenit vicepreședinte ADR, a lucrat pentru IBM, ca Interfaces Country Lead & Project Manager.

Atribuțiile sale au acoperit toate etapele de implementare ale unui proiect, de la analiza de business și trainingul utilizatorilor sistemelor software, până la golive support și asistența post-implementare. De asemenea, a fost implicat în gestionarea activităților de interoperabilitate a sistemelor dintr-o companie, prin interconectarea platformelor ERP, CRM, EDI etc.

 
Despre ADR

ADR este o instituție creată în 2020 pentru a realiza obiectivele ambițioase ale Guvernului României în sfera transformării digitale a societății românești, se arată pe pagina de internet a instituției.

Digitalizarea este un tip de proces care, odată inițiat, nu mai poate fi oprit niciodată. De aceea, digitalizarea României înseamnă trecerea la o nouă paradigmă - tehnologică, informațională și socială.

Instituțiile publice sunt doar una dintre componentele fundamentale ale procesului de transformare digitală. Mediul privat, mediul asociativ, comunitățile locale și întreaga societate sunt, în aceeași măsură, părți esențiale ale acestui proces.
 
ADR încurajează instituțiile publice, dar și pe cele din mediul privat, să treacă la următorul nivel în asigurarea unor servicii rapide, sigure și eficiente.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța a obținut o finanțare națională de peste 7,7 milioane lei pentru CityINNOHub - European Digital Innovation Hub

12 Dec 2023 902

Investiție majoră a Ministerului Sănătății în digitalizarea secțiilor ATI din 18 spitale

06 Oct 2023 920

Ministerul Cercetării şi ADR au lansat aplicaţia mobilă ROeID. Asigură autentificarea în toate platformele digitale

25 May 2023 1019

Anunț important de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Sunt vizate IMM-urile din România

22 Feb 2023 1028

Interviu Lupta ministrului Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cu mentalitățile românești și cu rezistența sistemului

31 Oct 2022 1976

Guvernul consideră digitalizarea „o reală provocare” Nicolae Ciucă- „Mă bucur că la Curtea de Conturi acest proces este tratat cu seriozitate şi responsabilitate” (VIDEO)

08 Sep 2022 1158

Platforma ghiseul.ro, posibilă țintă a grupării Killnet, nu a întâmpinat dificultăţi în procesarea plăţilor

01 May 2022 1178

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întâlnire cu reprezentantele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin

14 Apr 2022 1091

Guvernul României Măsuri privind consolidarea capacităţilor instituționale în vederea implementării PNR

23 Mar 2022 1116

PNRR Legea interoperabilității, promovată în regim de urgență. Ce prevede aceasta

15 Mar 2022 2502

Alexandru-Dan Munteanu, numit în funcţia de prefect al județului Tulcea (DECLARAȚIE DE AVERE)

27 Jan 2022 3350

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Cronicele României sau Letopisețele Moldaviei și Valahiei”, tomul III, de Michail Kogălniceanu

16 Dec 2021 1278

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Cronicele României sau Letopisețele Moldaviei și Valahiei”, tomul II, de Michail Kogălniceanu

15 Dec 2021 1351

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Cronicele României sau Letopisețele Moldaviei și Valahiei”, tomul I, de Michail Kogălniceanu

14 Dec 2021 1281

Pandemia a accelerat digitalizarea României. Ziua lucrătorului bancar

04 Jun 2021 1376