Cine şi ce are de ascuns? Mister total la Direcţia Regională Antifraudă Constanţa

În toamna anului trecut, urmare a unor reglementări promovate de Guvernul Ponta, Garda Financiară Constanţa s-a desfiinţat.
 

Mai exact, în noiembrie 2013 s-au abrogat toate actele normative în baza cărora a funcţionat această instituţie, iar patrimoniul, arhiva, prevederile bugetare, execuţia bugetară au fost preluate de ANAF prin Direcţia Antifraudă. La Constanţa, noua structură antifraudă şi-a stabilit locul de muncă în fostul sediul a Gărzii Financiare Constanţa, de pe strada Bucureşti. Cei care trec prin zonă nu prea ştiu ce funcţionează în frumoasa clădire, recent renovată, cu parcare în curte şi geamuri fumurii. Aici nu se află niciun însemn al structurii la care facem referire. Am încercat, recent, să luăm legătura cu noul director al Direcţiei Regionale Antifraudă Constanţa, Daniel Dinulescu. Dar fără nicio izbândă. Comunicarea cu mass-media constănţeană se face doar de la Bucureşti.

Dar ce să facă un contribuabil care vrea să contacteze Antifrauda? Să contacteze tot centrul? Ori să meargă la o instituţie, care nu are mici măcar o siglă pe clădire? În acest context, reamintim că Direcţia de luptă antifraudă are atribuţii de combatere a actelor şi faptelor de fraudă şi evaziune fiscală cu impact negativ asupra bugetului general consolidat, precum şi - atenţie! - atribuţii de cercetare penală în această materie. Cu alte cuvinte, noua structură desfăşoară activităţi de urmărire penală asigurând finalizarea cercetărilor în speţele ce au ca obiect fraude economico-financiare şi evaziune fiscală.
 
Cine este Dinulescu?
 

Daniel Dinulescu este inspectorul general adjunct, care coordonează activitatea comisarilor antifraudă constănţeni. Acesta a activat în trecut la Direcţia Mari Contribuabili Bucureşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.