Cine sunt politicienii burlaci ai Constanţei

Politica momentului presupune o serie de reprezentări sociale şi culturale în cadrul cărora codurile vestimentare, statutul social, strategia de imagine dobândesc o valoare nebănuită. Pe scena politică, în diversitatea lor individuală şi de situaţii, burlacii se bucură de un capital de imagine distinct, îndeosebi în timpul campaniilor electorale.
Partidele politice din Constanţa au câţiva burlaci care ocupă funcţii publice din care iau decizii ce afectează viaţa de zi cu zi a tuturor constănţenilor.

Politician în devenire

Născut pe 15 noiembrie 1984, liberalul Radu Matei, fiul subsecretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Matei, este consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa. Absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti, al Universităţii din Haga - Administraţie Publică Europeană şi al unor cursuri de Finanţe Internaţionale şi Drept Public European la Oslo, Matei Jr. şi-a definitivat studiile cu un master în Antropologie şi politici culturale în Londra.
Fie pentru că este un trend printre politicieni, fie pentru că a avut nevoie, liberalul a absolvit recent şi Colegiul Naţional de Apărare.
În urmă cu trei ani, Matei a fost consilierul europarlamentarului PNL Cristian Buşoi. În timpul scurtului mandat de ministru al Culturii al senatorului Puiu Haşotti, Radu Matei a fost consilier în cadrul acestui minister.
Fondatorul Mişcării Culturale Constanţa este, de asemenea, vicepreşedintele Biroului Judeţean al Tineretului Naţional Liberal. La 28 de ani, Matei nu are intenţia de a îngroşa rândurile celor căsătoriţi.

Fost conservator „convertit” la social democraţie

Coleg în Consiliul Local Constanţa cu liberalul Radu Matei, social democratul Costin Răsăuţeanu, preşedintele Organizaţiei Municipale a TSD Constanţa, s-a născut pe 24 februarie 1980. A absolvit cursurile Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, Facultatea de Medicină, Stomatologie şi Farmacie şi pe cea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. Înainte de a fi membru al PSD, actualul consilier local municipal a făcut parte din Partidul Conservator.
Răsăuţeanu este, potrivit declaraţiei de avere, preşedinte al Asociaţiei pentru Solidaritate şi Libertate Pro Charta şi vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Zonei de Sud a Litoralului Românescu „Eurolitoral”. Social democratul nu a fost şi nu este căsătorit.

Un burlac de carieră


Valentin Gabriel Pîrvulescu este, şi el, consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa. Cunoscut drept un apropiat al primarului Radu Mazăre, Pîrvulescu este, conform declaraţiei de avere, directorul Tomis Marina Management SRL, societate implicată, în calitate de antreprenor general al lucrărilor, în controversatul proiect „Marina Tomis”. Amintim că, în 2005, Compania Naţionala Administraţia Porturilor Maritime Constanţa concesiona Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, una dintre afacerile lui Valentin Gheorghe Ionescu, un alt apropiat al administraţiei Mazăre. În 2007, în proiectul „Marina Tomis” intra şi SC Sisteme Integrate de Afaceri, transformată la doar trei luni de la înfiinţare, în SC Tomis Marina Management. Firma a devenit atunci antreprenor general al lucrărilor.
Valentin Gabriel Pîrvulescu este, asemenea colegilor săi mai tineri, necăsătorit.


„When in doubt, attack!”

Bogdan Bola, fiul actualului prefect al judeţului Constanţa, Eugen Bola, s-a născut pe 7 iulie 1981. Bola Jr. a absolvit, în 2000, Liceul Traian din Constanţa şi, ulterior, Facultatea de Drept. Membru al PNL Constanţa, Bogdan Bola este unul dintre cei mai activi tineri liberali, fiind, la alegerile din ultimii ani, reprezentantul partidului în birourile electorale judeţene.
Unul dintre moto-urile liberalului este „When in doubt, attack!”. Nu este însurat şi nici nu are, pentru moment, intenţia de a se căsători în viitorul foarte apropiat.

Fostul lider al OTPDL a rămas burlac

Un alt politician constănţean necăsătorit încă este consilierul judeţean PDL Adrian Sponte. În vârstă de 37 de ani, Sponte a fost, vreme de câţiva ani, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL (OTPDL) Constanţa.
În 1999 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, iar în 2007 un master în „Legislaţie maritimă” la Universitatea Maritimă Constanţa. Democrat liberalul nu a fost căsătorit niciodată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Papa Francisc i-a încurajat pe politicieni „să se oprească puţin şi să încerce să negocieze" pacea în Ucraina şi în Orientul Mijlociu

07 Apr 2024 458

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 573

Ucraina Dezbaterea privind livrarea de rachete Taurus către Kiev, relansată în Germania

06 Jan 2024 576

Scandal la nivel înalt în Franța! Senator acuzat că ar fi drogat o deputată pentru a o agresa sexual

17 Nov 2023 836

Dobrogea în sărbătoare 145 ani de la Reintegrarea Dobrogei la viața românească(II). Serbările dela Constanța

17 Nov 2023 1284

Editorial Drogurile, în centrul atenției. Cum se va termina?

24 Sep 2023 959

Lacul Tăbăcărie Constanța A început igienizarea canalului care traversează lacul (FOTO+VIDEO)

26 Jul 2023 1781

Lacul Tăbăcărie Constanța Canalul nimănui și epopeea igienizării (UPDATE)

26 Jul 2023 1522

Editorial Azilele groazei și controalele fictive

12 Jul 2023 1575

Când prezumția de nevinovăție se metamorfozează în vanitate!

09 Jul 2023 1424

Nimeni la fileu! Reputația ei, imaginea lor!

29 May 2023 2309

Studiu mediaTRUST Miniștrii PSD au dominat media în luna aprilie

17 May 2023 1023

Coroană funerară depusă de doi parlamentari USR la sediul Institutului Cultural Român

07 Mar 2023 1467

Unul dintre cei mai vechi politicieni locali, Constantin Avătavului s-a stins, astăzi, din viață!

14 Feb 2023 2119

USR dorește eliminarea pensiilor speciale atât pentru primari, cât și pentru parlamentari

04 Oct 2022 1569