Cine va promova „ctitoriile" lui Mazăre?

primarie_tv_-_televizor.jpgPrimăria condusă de Radu Mazăre scoate la licitaţie contractul privind „servicii de informare şi promovare pe canale TV locale şi/sau regionale".

Se ştie că primarului Constanţei îi place publicitatea. Aşa că este firesc să pună accent pe promovare. Dacă se vor sublinia realizările Primăriei sau ale lui Mazăre, vom vedea. De asemenea, este foarte important să vedem cine va pune mâna pe acest contract, dat fiind faptul că este binecunoscut... „lipiciul" contractelor de acest gen acordate de municipalitate către SC SOTI Cable Neptun SRL. Însă nu ne putem antepronunţa în ceea ce priveşte câştigătorul contractului. Dar putem spune ce s-a întâmplat în trecut. În 2009, Hotnews scria că, „în total, firmele partenerilor lui Mazăre au beneficiat de contracte de publicitate în valoare de 1,8 milioane de euro în perioada 2007 - 2009. Acţionar al Telegraf Advertising SRL şi Soti Cable Neptun, Sorin Strutinsky, a declarat pentru HotNews.ro că nu are nicio relaţie specială cu primarul Mazăre şi că din cele două contracte de 800.000 de euro pentru care s-a autosesizat DNA sunt plătite şi televiziunile naţionale ProTv, Antena 3 si Realitatea Tv". Aşadar, Telegraf şi SOTI au ajuns în 2009 în atenţia DNA-ului. Este adevărat, şi acum, în cele două societăţi este implicat Sorin Gabriel Strutinsky partener de afaceri al primarului în mai multe firme, printre care Conpress Group SRL. Mai mult, mai toate societăţile din jurul administraţiei publice locale îşi dau promovarea şi publicitatea televizată pe mâna SOTI Cable Neptun. Totuşi, poate că de data aceasta nu va mai fi la fel, nu avem de unde şti!

Cum se face

De data aceasta vorbim despre un contract-cadru pe patru ani, cu o valoare estimată de 3.214.512 lei fără TVA. „Obiectul achiziţiei îl constituie selectarea unei Agenţii de Publicitate pentru încheierea unui acord cadru care să asigure:
- conceperea, realizarea şi difuzarea produselor de informare şi promovare;
- spaţiul de emisie necesar difuzării produselor de informare şi promovare la televiziunile locale şi/sau regionale care emit programe în aria de interes local (municipiul Constanţa).
Serviciul solicitat constă în activităţi de realizare concept şi producţie audio-video a produselor de informare şi promovare TV descrise mai jos, precum şi asigurarea spaţiului de emisie necesar difuzării acestor produse", se arată în anunţul de licitaţie. Tot aici se mai spune că produsele de informare şi promovare TV, sunt:
anunţuri de interes public (durata standard 15 sec) sub formă grafică (billboard); spoturi informative/publicitare (durata standard 30 sec.) pornind de la concept, scenariu, editare video (imagine din arhiva proprie sau a clientului ori rezultată din filmări dedicate - interior studio sau exterior oraş) grafică, filmări speciale cu sau fără ilustraţie sonoră dedicată;
reportaje promovare (durata standard 60 sec.); filmări dedicate (interior/exterior), grafică, editare video, ilustraţie muzicală, procesare, cu sau fără imagini de arhivă; programe speciale (durata standard 30 min.), de informare, promovare şi/sau dezbatere publică, transmisiuni live evenimente (durata standard 60 min.), cu car reportaj, minim patru camere şi înregistrări evenimente (durata standard 60 min.), în vederea editării şi difuzării ulterioare.
„Pentru întreaga durată a acordului-cadru, se estimează a fi realizate şi difuzate un număr maxim de 960 produse de informare şi promovare TV şi un număr minim de 480 produse de informare şi promovare TV. Se vor încheia patru contracte subsecvente, cu durata de 12 luni fiecare, iar cantităţile maxime şi minime, pe durata fiecărui contract subsecvent, sunt următoarele: maxim estimat de 240 produse de informare şi promovare TV, respectiv 803.628 lei, fără TVA, minim estimat de 120 produse de informare şi promovare TV, respectiv 401.814 lei, fără TVA. Cantităţile maxime estimate ale acordului cadru - 960 produse de informare şi promovare TV, respectiv 321.4512 lei fără TVA, cantităţile minime estimate ale acordului cadru - 480 produse de informare şi promovare TV, respectiv 1.607.256 lei fără TVA", se mai arată în anunţ.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 8 noiembrie a.c., ora 10.00 , iar deschiderea lor va avea loc în aceeaşi zi, la ora 13.00.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 616

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 589

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 817

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 490

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1732

Volei Fetele de la CSM Constanța au învins cu 3-0 Știința Bacău și în al doilea meci (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 659

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 830

CSM Constanța Voleibalistele, pas cu dreptul în play-out (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Mar 2024 654

Problemele șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, discutate la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT)

20 Mar 2024 610

Achiziții Constanța Șantierul Naval Mangalia SA achiziționează automacara 50 tf pe pneuri cu acționare hidraulică a contragreutății (DOCUMENT)

20 Mar 2024 627

Cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian, trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO)

18 Mar 2024 1731

CSM Constanța judo Ana Carla Gliga, campioană națională la categoria Under-16 (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 602

Pureships Services SRL, din Constanța, va repara navele multifuncționale Sela și Noema ale Administrației Porturilor Maritime! (DOCUMENT)

18 Mar 2024 397

Firme Constanța SNC Ship Design SRL, administrată încă patru ani de Radu Cătălin Rusen

18 Mar 2024 474

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 672