Cîțu, la evenimentul ”Senatul copiilor” „Copiii trebuie implicaţi tot mai mult în procesul de decizie cu privire la chestiunile care îi privesc“ (VIDEO)

Mesajul lui Cîțu, foto: facebook/UNICEF RomaniaSute de copii, însoţiţi de părinţi, au vizitat miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii, curtea Senatului, cu prilejul unui amplu eveniment dedicat celebrării drepturilor şi libertăţilor copiilor şi tinerilor, intitulat "Senatul Copiilor", unde au avut parte de numeroase activităţi şi surprize pregătite de organizatori.

"Mă bucur foarte tare să văd interesul pentru Senatul României şi pentru politică. Se pare că oamenii nu prea apreciază clasa politică, dar, dacă mă uit astăzi aici, se pare că oamenii vor să înţeleagă ce se întâmplă în această clădire. Este o zi specială astăzi - Ziua copilului. (...) Copii din Bucureşti şi din toate zonele ţării, dar şi copii din Ucraina vin astăzi aici pentru a se bucura de ziua lor, dar şi pentru a învăţa din drepturile lor. Copiii reprezintă un sfert din populaţia României şi o cincime din populaţia Uniunii Europene. Ei sunt şi viitorul, dar şi prezentul. Ca parlamentari ne dorim, sper să reuşim de cele mai multe ori, să adoptăm legi bune pentru cetăţeni şi mai ales pentru copii. Este important să le oferim copiilor şansa de a-şi spune părerea, de a fi la masa discuţiilor atunci când deciziile sunt luate în beneficiul lor", a declarat preşedintele Senatului, Florin Cîţu, în conferinţa de presă care a deschis evenimentul.El a anunţat lansarea, de la 1 Iunie, a platformei online senatjunior.ro, un instrument pentru cei mici, care explică într-un limbaj accesibil lor ce este Senatul, cum funcţionează, ce sunt legile şi cum sunt create, dar are şi multe alte informaţii despre procesul legislativ, acesta fiind primul website al unei instituţii din România dedicat copiilor. Prin intermediul platformei, copiii vor avea acces în culisele procedurilor legislative şi ale activităţilor parlamentare în general.

De asemenea, pentru a încuraja dialogul dintre factorii de decizie şi copii, Senatul a creat şi un grup de prietenie pentru copii, astfel încât aceştia să fie consultaţi periodic atunci când se iau măsuri legislative care îi privesc, ca o modalitate de a pune pe agenda Parlamentului preocupările copiilor.

"Cred în consultare şi în ideile copiilor, de aceea Senatul României va avea un grup de prietenie pentru copii. (...) Din ce în ce mai mult copiii sunt atenţi la ceea ce se întâmplă pe scena politică şi este bine aşa", a punctat Florin Cîţu.


El a invitat apoi alături de el doi copii - Anda de 17 ani şi Toni de 15 ani - membri ai Boardului Copiilor din România, susţinut de UNICEF, care au vorbit despre importanţa participării copiilor şi a implicării lor în luarea deciziilor, dar şi despre problemele pe care le întâmpină.

"Sărbătorim şi în acest an Ziua internaţională a copilului împreună cu Senatul României, alături de copii, părinţi şi de numeroase organizaţii care le apără drepturile. Este important să îi implicăm mai mult pe copii şi pe tineri în luarea deciziilor, să extindem participarea acestora, astfel încât să creştem bunăstarea copiilor şi incluziunea celor vulnerabili. Ne bucurăm că Senatul încurajează dialogul dintre copii şi decidenţi, inclusiv prin crearea unui grup de prietenie şi invitaţia adresată copiilor să prezinte anual în Senat un raport legat de respectarea şi promovarea drepturilor copilului. (...) Este o zi fantastică!", a declarat Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România.


 Senatorul liberal Alina Gorghiu, vicepreşedintele Camerei superioare, i-a îndemnat pe copii să vadă sălile de unde se fac legile şi a anunţat că va milita ca vârsta de vot să scadă până la 16 ani.

Sursa: Agerpres 

Sursa video: faceebook/ UNICEF România 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 413

Florin Cîțu, despre dosarul aflat la DNA „Mi-am îndeplinit atribuţiile de prim-ministru cu respectarea legislaţiei în vigoare. Am încredere în justiţie“

06 Dec 2023 417

Fostul premier Florin Cîţu s-a prezentat la sediul DNA! Va fi sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19

06 Dec 2023 443

Senatorul PNL Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

27 Nov 2023 477

SURSE DNA vrea ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor

23 Nov 2023 714

Florin Cîțu, după demisia de la șefia Parlamentului - „Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia“

29 Jun 2022 1189

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

29 Jun 2022 1154

Înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului, posibil să fie discutată astăzi

29 Jun 2022 939

Florin Cîțu - „Nu se poate discuta Codul fiscal aşa, golăneşte”

20 Jun 2022 1055

Președintele Senatului, Florin Cîțu, înconjurat de femeile din PNL la Consiliul de Coordonare Local al PNL Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Jun 2022 2160

Florin Cîțu susține menţinerea Codului fiscal în forma actuală

16 May 2022 1023

Florin Cîțu Curtea Constituțională a României este mai mult decât importantă pentru noi toţi

10 May 2022 1410

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 1387

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 1698

Cîţu PNL ar putea să colaboreze din nou cu USR în viitorul apropiat. „Cu PSD a fost un compromis”

02 May 2022 3224