Actualitate

Cîţu Pregătim un act normativ care introduce bonificaţii pentru companiile care îşi cresc capitalurile

Companiile care activează în România ar putea primi bonificaţii în cazul în care îşi majorează, anual, capitalurile în vederea dezvoltării activităţii, a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, scrie Agerpres.

"Astăzi, în primă lectură, a fost un proiect foarte important pentru România şi pentru dezvoltarea economiei. Acest act normativ introduce bonificaţii pentru companiile care îşi cresc aportul la capital. Este o schemă de sprijinire a mediului de afaceri prin reducerea sarcinii fiscale a operatorilor economici care înregistrează capitaluri proprii pozitive, precum şi în cazul celor care majorează anual aceste capitaluri în vederea dezvoltării activităţii. Este o schemă care se întinde pe mai mulţi ani - şi vorbim aici despre reduceri de impozit pentru cei care cresc aportul la capital. Este o schemă pentru care detalii vor fi prezentate într-o şedinţă de Guvern viitoare. Vorbim despre o bonificaţie care să stimuleze capitalizarea companiilor", a explicat Cîţu.

Totodată, ministrul de resort a anunţat aprobarea Memorandumului prin care a fost mandatat Fondul Român de Contragarantare să emită garanţii în numele şi contul statului în favoarea asiguratorului de credit comercial.

"A fost aprobat Memorandumul prin care se mandatează Fondul Român de Contragarantare să emită garanţii în numele şi contul statului în favoarea asiguratorului de credit comercial în procent de până la 80% din dauna nerecuperată a asiguratorului de credit comercial în contul livrărilor de prestări servicii. După procedura de recuperare a daunelor efectuate de către aceşti asiguratori este un plafon maxim de 500 de milioane de lei", a afirmat demnitarul.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.