Cîţu solicită ministrului Energiei să prezinte public proiectele consorţiului care include şi GSP Power

  • În cadrul briefingului susținut de prim-ministrul Florin Cîţu, în urma ședinței de guvern, i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte în mod public detalii privind proiectele Romgaz-Siemens-GSP Power, menţionând că acestea vizează implementarea unor tehnologii inovatoare.

Sunt proiecte şi sunt nişte tehnologii inovatoare, până la urmă, ceea ce se propune prin aceste proiecte. L-am rugat pe ministrul Energiei să vină public să explice exact despre ce este vorba acolo ca să nu mai avem aceste dubii. În ceea ce priveşte decizia Comisiei - discuţiile au fost şi până acum, nu este ceva nou - Comisia a văzut aceste proiecte.

Ceea ce ştiu până acum, nu a fost o discuţie despre a avea un aviz special pentru aceste proiecte, dar, repet, ministrului Energiei i-am spus să vină public să explice exact ce se întâmplă cu aceste proiecte, specific aceste proiecte. În următoarele zile, astăzi, mâine. Trebuie să iasă", a precizat Cîțu.

În urma discuţiilor purtate până în prezent cu Comisia Europeană nu au fost ridicate obiecţii în privinţa acestor proiecte.

Eu vă spun că am discutat cu Comisia cam toate capitolele şi dacă era o problemă de întârziere cu un anumit articol - de exemplu, noi am avut alt proiect acolo pe partea de energie şi Comisia ne-a spus că nu va putea să fie niciodată aprobat şi l-am scos şi am pus altcev. Deci, dacă exista o problemă, ar fi fost menţionată. Poate să fie şi altceva. Vedem mai departe, dar ministrul Energiei va ieşi public şi va spune exact ce se întâmplă cu aceste proiecte şi de ce. Sunt câteva tehnologii inovatoare pe partea de hidrogen, detaliile vă daţi seama că le aparţin", a precizat premierul.

Mierciuri, PSD a cerut Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară - GSP Power - să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie.

"PSD cere imperativ Guvernului să facă publice urgent criteriile care au permis ca doar o singură firmă particulară - GSP Power, implicată puternic în susţinerea candidaturii şi alegerea actualului primar PNL de la Constanţa, Vergil Chiţac - să fie beneficiara a sute de milioane de euro din fondurile PNRR alocate capitolului energie", se arată într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O persoană fizică cere insolvența Grup Servicii Petroliere Logistic!

24 Jan 2024 1472

Grup Servicii Petroliere Shipyard contestă decizia prin care a fost obligată să achite 100.000 de euro Administrației Porturilior Maritime!

02 Jan 2024 1372

GSP Offshore, Grup Servicii Petroliere SA și Tehnoconstruct Marine Operations SRL, vizate de cereri de insolvență

26 Nov 2023 1828

GSP Offshore SRL, controlată de Gabriel-Valentin Comănescu, și-a mutat sediul social, din Constanța în Voluntari

05 Nov 2023 2008

Inter VIP SRL, controlată de Stavrositu Iancu, obține, în instanță, aproape 700.000 de euro de la GSP Offshore! Decizia nu este definitivă

26 Oct 2023 1408

Compania Iridex nu mai cere intrarea în insolvență a Grup Servicii Petroliere Logistic SRL!

21 Oct 2023 1170

Tehnoconstruct Marine Operations SRL s-a mutat cu sediul social din Constanța în Ilfov!

16 Oct 2023 730

Grup Servicii Petroliere Logistic SRL și-a mutat sediului social din Portul Midia, Năvodari, în Voluntari, Ilfov

16 Oct 2023 1111

Grup Servicii Petroliere SA, obligată să achite Administraţiei Porturilor Maritime peste 1,6 milioane de lei. Dosarul, la Curtea de Apel

12 Oct 2023 1059

Teren de peste 15.000 de metri pătrați în Portul Constanța Grup Servicii Petroliere SA, la judecată cu Administrația Porturilor! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

10 Oct 2023 1376

Afaceri Constanța Vega Offshore SRL, controlată de Valentin Comănescu, are un nou obiect secundar de activitate!

24 Jul 2023 2156

Schimbări importante în Industria Mundum SRL! Ce decizie au luat asociații Valentin Comănescu şi Dumitru Bratu

22 Jul 2023 1585

Gabriel Comănescu a majorat capitalul social al Redivivus Green Farm SRL!

28 Jun 2023 1276

Modificări importante în Providence Energy SRL Gabriel Valentin Comănescu a cooptat o firmă din Dallas – SUA - Providence Investments Int’l LLC

27 Jun 2023 1548

Vești proaste din instanță pentru Gabriel Valentin Comănescu! Sumele sunt enorme

10 Jun 2023 4784