Ciucă, mesaj de Ziua Națională a Americii - „SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru“

Nicolae Ciucă, foto: Facebook/ Guvernul României
  • Anul acesta se sărbătorește cea de-a 246-a aniversare a Statelor Unite ale Americii.

Pe 4 iulie SUA este în sărboarte cu ocazia Zilei Independenței. Această zi comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii.

Ziua Independenței este celebrată așa cum se cuvine,  cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția SUA fiind ziua națională a Statelor Unite ale Americii. 

Anul acesta se sărbătorește cea de-a 246-a aniversare a Statelor Unite ale Americii.

Cu ocazia Zilei Naționale a Americii, premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook. 
 

„Sărbătorim astăzi 246 de ani de la nașterea Statelor Unite ale Americii, o națiune care, în timp, i-a inspirat pe mulți să-și urmeze calea spre autodeterminare, promovarea și protecția democrației și a drepturilor omului.

Anul acesta marchează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, care a deschis calea pentru aprofundarea cooperării bilaterale și a jucat un rol important în aderarea țării noastre la NATO în 2004. Așa cum SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru, la fel și NATO rămâne principalul garant al păcii și securității pentru toți membrii săi, mai ales în contextul agresiunii neprovocate, ilegale și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei.

Salut decizia Statelor Unite de a suplimenta prezența trupelor americane în România cu încă 5.000 de militari, dovadă concretă, oferită la momentul potrivit, privind soliditatea garanțiilor de care România beneficiază în cadrul Parteneriatului nostru Strategic.

Ca parte a angajamentului țării noastre și al SUA de a coopera pentru consolidarea rezilienței strategice transatlantice, Guvernul României va continua implementarea celor mai importante proiecte comune în domeniul energetic. Proiectul celor două noi reactoare de la Cernavodă, viitoarea centrală cu reactoare modulare mici de la Doicești, lângă Târgoviște, dar și proiectele dedicate exploatării gazelor naturale din Marea Neagră vor contribui atât la atingerea independenței energetice a României – aspect devenit și mai important în contextul geopolitic actual – cât și la asigurarea securității energetice regionale.

Am încredere că progresele înregistrate în cadrul cooperării noastre se vor multiplica în anii următori și că Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite va continua să aducă o contribuție pozitivă semnificativă la nivel bilateral, regional și transatlantic.

Happy 4th of July! Happy Independence Day!“, se arată în postarea premierului. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„A căzut Google!“ Mii de utilizatori au semnalat o pană la serviciile Google

09 Aug 2022 417

Ministrul cercetării, Sebastian-Ioan Burduja, are locuințe din județul Constanța până în SUA (DOCUMENTE)

09 Aug 2022 1090

Evenimente în Tulcea, Mangalia, București, Brăila, Constanța și Mamaia Programul concertelor de muzică militară, susținute cu prilejul Zilei Marinei Române

06 Aug 2022 654

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru - „A murit o mare prietenă a României”

04 Aug 2022 754

Simona Halep a abandonat în turul doi al turneului de la Washington. Probleme pentru constănțeancă

04 Aug 2022 771

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara din turul doi al turneului de la Washington

02 Aug 2022 617

Rusia susține că SUA sunt direct implicate în conflictul din Ucraina

02 Aug 2022 574

Președintele SUA după vindecarea de Covid „Simptomele mele au fost uşoare, recuperarea mea a fost rapidă şi mă simt grozav“

27 Jul 2022 491

Simptomele de COVID-19 ale preşedintelui SUA, Joe Biden, s-au remis "aproape complet"

25 Jul 2022 602

Constanța. Baschet Team Athletic și Team SUA, meci amical spectaculos, pentru bucuria copiilor (GALERIE FOTO)

22 Jul 2022 634

Întrevedere a ministrului afacerilor externe cu Frank Rose, Administrator Principal Adjunct al Administrației Naționale pentru Securitate Nucleară a SUA

21 Jul 2022 473

„Atunci când visul american devine un coșmar…“ Ce i s-a întâmplat Antoanelei Manac la Jocurile Mondiale, concurând la Duatlon Standard (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 1463

Fostul președinte al SUA, în doliu. Ivana Trump s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani

15 Jul 2022 1189

Rezoluție dedicată României în Congresul SUA Legislativul american a marcat oficial aniversarea de 25 de ani a Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite

14 Jul 2022 412

Gimnastică aerobică Trei medalii pentru România la Jocurile Mondiale. Sportivi de la CS Farul Constanța și CSS1 Constanța, pe podium (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 632