Ciudăţeniile administraţiei „Mazăre“ (III) Evacuat de Ion Mirea, nu de proprietarul Husein Ozghen? (video)



În urmă cu câteva săptămâni, ZIUA de Constanţa relata povestea familiei Chinalis, căreia i-a fost expropriată casa de regimul comunist. După mai bine de zece ani de demersuri juridice, fiica moştenitoare, Vasilichia Popeea, a reuşit să recapete în instanţă casa de pe strada Olteniei nr. 1 din Constanţa. „Coincidenţa“ face ca această izbândă să îl aibă ca protagonist pe Marius Mocanu, cunoscutul avocat al Primăriei Constanţa, al CJC, al lui Radu Mazăre, al lui Nicuşor Constantinescu sau al lui Sorin Strutinsky.
 
Şi mai interesant este că, de îndată ce a reuşit să intre în posesia imobilului, nonagenara i-a vândut casa lui Husein Ozghen, un alt afacerist apropiat primarului de atunci, Radu Mazăre. Aşa cum am anunţat în partea a doua a materialului Ciudăţeniile administraţiei Mazăre: Imobilul retrocedat Vasilichiei Popeea, ajuns în palmaresul lui Husein Ozghen“, închidem astăzi cercul poveştii şi vă relatăm greutăţile prin care a trecut Dumitru Constantin de când casa de pe Olteniei nr. 1 a ieşit din administrarea RAEDPP, ca urmare a deciziei instanţei, dar vă vom prezenta şi  legătura lui Ion Mirea cu acest imobil.

Citeşte şi

Ciudăţeniile administraţiei „Mazăre“: Familia Chinalis s-a chinuit zece ani să-şi recapete casa confiscată de comunişti (I)

Imobilul retrocedat Vasilichiei Popeea, ajuns în „palmaresul” lui Husein Ozghen (II) (galerie foto)

Aşadar, Vasilichia Popeea a reintrat în posesia casei de pe Olteniei nr. 1 în mai 2011, după mai multe încercări de dobândire a dreptului asupra proprietăţii întreprinse încă din 2001. Tribunalul Constanţa a obligat Primăria Constanţa să anuleze Dispoziţia 6654/07.12.2010 prin care îi respingea cererea de restituire a imobilului prevalându-se de Legea 10/2001. După câteva luni, pe 25 ianuarie 2013, Vasilichia Popeea, prin acelaşi mandatar, Mihai Bogdan Neamţu, vinde imobilul dobândit în instanţă situat pe strada Oltenei nr. 1 către bine-cunoscutul personaj Husein Ozghen, contra unui preţ derizoriu: 30.000 de euro. După ce Husein Ozghen a intrat în posesia imobilului, iar chiriaşii RAEDPP au primit notificare să fie evacuaţi, s-a deschis cutia Pandorei, ieşind la iveală o mulţime de plângeri penale înaintate de familia lui Dumitru Constantin, foşti chiriaşi în imobil, faţă de Husein Ozghen, dar şi faţă de Ion Mirea.

Sora lui Ion Mirea, locatar în imobilul retrocedat

Deşi în aprilie 2013 Husein Ozghen, prin acelaşi avocat, Marius Mocanu, îi înştiinţa pe cei care locuiau în imobilul de pe Olteniei nr. 1 (familia Ecrem Memet, Birsen, Geanel Emir, Polat, Ghiulderen, Onasis, Ghiulnas Regep, familia Raul-George Dumitraşcu, Andreea, Iulian, Emin Suliman şi Rasim, Nagie Ali, Cristian Rusu, Eugen Stratulat, Constantin Dumitru şi fiica sa, Daniela Cătălina Radu) să elibereze imobilul în cinci zile, ataşând ordinului de evacuare contractul de vânzare-cumpărare prin care Husein Ozghen a devenit proprietar, câteva luni mai târziu, presupus proprietar „devine“ Ion Mirea.

Mirea este cel care, până anul trecut, se ocupa de fiecare dată de organizarea evenimentului „Fashion TV Summer Festival Mamaia“. În decursul timpului, numele lui Ion Mirea a fost asociat atât altor societăţi, precum Autentic Art SRL şi FashionTV Ro SRL, cât şi rechizitoriului dosarului „Prostituate de lux“.

Ce legătură are cu această poveste Ion Mirea? Dumitru Constantin şi fiica sa, Daniela Radu, chiriaşi în acel imobil, spun că cel care i-a dat afară din locuinţă şi i-a lăsat pe drumuri ar fi fost de fapt acesta, şi nu Husein Ozghen, proprietar de drept. „În decembrie 2013, Ion Mirea, pe care îl cunosc din ’94, o cheamă afară pe fata mea, Daniela, şi o întreabă dacă ştie să citească. Îi arată nişte hârtii şi îi spune că el a cumpărat casa şi că într-o săptămână o să vină să ne dea afară cu mascaţii din casă dacă nu plecăm. Ulterior, aveam să aflu că Husein Ozghen îi făcuse procură pentru un an pentru a se îngriji de casă lui Ciprian Lache -nepotul lui Nică (n.r. Ion Mirea), care este fiul Margaretei Lache“, şi-a început povestirea, printre lacrimi, Dumitru Constantin.

„Am proces acum cu Ion Mirea, are plângere la poliţie pentru ameninţări şi loviri la adresa fetei mele, Radu Daniela Cătălina. Dacă proprietarul care şi-a dobândit în instanţă imobilul retrocedat, Vasilichia Popia, i-a vândut lui Husein Ozghen, de ce Ion Mirea i-a spus fetei mele că el este proprietar? Probabil că el este proprietar, dat fiind că familia surorii sale încă locuieşte în imobil“, a declarat Dumitru Constantin.

Război în instanţă

De aici început o întreagă serie de procese şi plângeri penale. Tot în 2013, Husein Ozghen, prin avocat Carmen Banioti, răspunde cererii de chemare în judecată care fusese formulată de Adriana Diana Radu şi Daniela Cătălina Radu în dosarul 12694/212/2013 şi solicită proba testimonial cu doi martori - Romică Dobresenciuc şi Mihai Trandafir. Husein Ozghen are mai multe acţiuni în instanţă cu cei din familia lui Dumitru Constantin.

„Am vrut să cumpăr casa în care am locuit cu chirie până în 2014, conform actelor de închiriere. Am cerut celor de la RAEDPP să îmi elibereze cererea depusă în urmă cu mai mulţi ani, dar această cerere nu a fost de găsit. Deşi aveam un contract valabil de închiriere cu RAEDPP până în 2014, în 2012 am fost înştiinţaţi să nu mai plătim chirie, pentru că imobilul a fost retrocedat şi trebuie să eliberăm casa, dacă proprietarul de drept va cere acest lucru“, a povestit Dumitru Constantin.

„În martie 2013, am fost înştiinţaţi că trebuie să părăsim imobilul. Noi şi celelalte persoane care locuiau acolo, mai puţin familia Lache. Şi noi, ca şi familia Lache, aveam un contract valabil de închiriere cu REDPP. Am vorbit apoi cu avocatul Mocanu, i-am arătat contractul de închiriere. Până în august 2013 nu am mai auzit nimic. Primesc apoi, în august 2013, citaţie că am fost daţi în judecată pentru rezilierea contractului de închiriere. În acest dosar au fost audiaţi martorii Romică Dobresenciuc şi Mihai Trandafir, propuşi de Husein Ozghen. Primul declară că Octavian Lache a locuit cu mama sa, Margareta, la această adresă - ceea ce nu este adevărat - şi tot el a spus că nu cunoaşte cine este adevăratul proprietar. Asta deşi Husein Ozghen - proprietarul de drept - fusese cel care îl propusese ca martor“, a declarat Constantin Dumitru, menţionând că Ciprian Lache nu a locuit niciodată în acest imobil.

Rugăciunea unui om rămas pe drumuri

Lăsând la o parte însă toate procesele pe această temă pe care Husein Ozghen şi familia lui Dumitru Constantin le are în instanţă, acesta din urmă are acum un singur gând. Acela de a-şi găsi un acoperiş deasupra capului. „De câteva săptămâni, dorm în strada. Fiica mea doarme pe la prietene, unde poate. Am făcut cerere la RAEDPP pentru o locuinţă în Campusul Social «Henri Coandă». Am 54 de puncte şi sunt pe poziţia 117 din lista ce cuprinde dosare pentru repartizarea unei locuinţe, cu toate că am şi un handicap şi am fost şi evacuat din locuinţa pe care o ocupam ca urmare a retrocedării. Nu contest nici retrocedarea şi nici dreptul de proprietate al proprietarului de drept. Am pierdut multe la viaţa mea. Dar acum cer un singur lucru: un acoperiş deasupra capului“, a fost rugămintea fierbinte pe care Dumitru Constantin ne-a adresat-o în lacrimi. Acesta a dorit să îi transmită un mesaj viceprimarului cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, cu ajutorul nostru. Redăm mesajul său într-un clip pe care îl puteţi urmări mai jos.




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FTV RO SRL, din Constanța, specializată în activități de difuzare a programelor de televiziune, a intrat în insolvență!

03 Dec 2023 918

FTV RO SRL, din Constanța, controlată de Ion Mirea, cere să intre în insolvență!

03 Nov 2023 1210

S-a ocupat de promovarea staţiunii Mamaia! Fashiontv RO SRL, în insolvență! Ce au decis judecătorii

12 May 2023 1372

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 iunie 2022

08 Jun 2022 2333

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 aprilie 2022

20 Apr 2022 1876

Curtea Supremă, chemată să descurce ițele unui festival organizat în timpul mandatului fostului primar Radu Mazăre

10 Jul 2021 2916

Cum a intrat în insolvență Fashiontv RO SRL, firma care s-a ocupat de promovarea staţiunii Mamaia! Se cere atragerea răspunderii

04 Mar 2021 4015

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 iunie 2020

30 Jun 2020 1680

A doua strigare la Fiscul din Constanţa pentru automobilul Jaguar deţinut de Fashiontv Ro SRL (document)

05 Oct 2017 3281

Un automobil Jaguar X-Type deţinut de firma Fashiontv RO, a lui Ion Mirea, scos la mezat de Fisc (document)

05 Sep 2017 5308

Eveniment fastuos pe litoralul românesc. Phoenicia Royal va primi distincția Five Star Diamond Awards

15 Aug 2017 3294

Încă un contract adjudecat de Mirea pentru Fashion TV Summer Festival Victor Slav şi Radu Mazăre, fotomodele pe banii constănţenilor (documente)

02 Jun 2016 6681

Cum a câştigat Mirea primul contract pentru FashionTV Summer Festival Reclamă la mătăsurile lui Botezatu, pe banii constănţenilor (documente)

25 May 2016 7630

Ion Mirea a rămas pe dinafară Fashion Summer Festival Mamaia 2015, organizată de o firmă novice, pe banii municipalităţii (document)

10 Jul 2015 4479