CJAS Constanţa le interzice medicilor să lucreze şi la stat, şi la privat! Cătălin Grasa - „Se pune presiune pe Spitalul Judeţean“


 
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a transmis, săptămâna trecută, o adresă către toate unităţile sanitare de stat şi private din judeţul Constanţa, prin care medicii sunt anunţaţi că trebuie să aleagă între a lucra în sistemul de stat şi a lucra în cel privat. Decizia ar putea bloca activitatea unităţilor sanitare de stat, spune Cătălin Grasa, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
„Săptămâna trecută, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa a trimis către toate spitalele din judeţ, private şi de stat, o adresă prin care a anunţat că medicii trebuie să opteze pentru un singur spital, fie privat, fie de stat, ca să aibă un singur contract cu CJAS. Explicaţia a fost dată prin faptul că municipiul Constanţa şi 25 de kilometri în jur nu reprezintă zonă defavorizată. Ceea ce este total fals! Noi nu avem decât un singur spital, cu un număr de medici, care şi acela nu este în zonă maximală ca încadrare. Mai avem nevoie de aproximativ 110 medici ca să avem încadrare maximală.
 
Majoritatea medicilor îşi completează veniturile cu un contract la unul dintre spitalele private. Acest lucru pune medicii într-o situaţie delicată. Câteva categorii de persoane sunt dezavantaje: vorbim de medicii încadraţi în Spitalul Judeţean Constanţa pe termen nelimitat care lucrează şi în privat şi vorbim de medicii clinicieni integraţi în spital cu jumătate de normă. De aceea suntem spital clinic. De aceea există Facultatea de Medicină. Unii profesori vor merge în privat.
 
Am înaintat un memoriu către CJC, Primăria Constanţa şi Prefectura Constanţa cu privire la această stare, care, cumva, pune o presiune pe Spitalul Judeţean, care ar putea fi destructurat! Vrem să ne aşezăm la discuţii cu această comisie, compusă din reprezentaţi ai CJAS, ai DSP Constanţa, ai Colegiului Medicilor şi ai CJC, unde să venim cu argumente clare, obiective, pentru ca gândirea faţă de această zonă să fie reevaluată“, a explicat directorul Cătălin Grasa.


 
La rândul lor, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa susţin că „a fost pusă o aplicare din legislaţia din domeniu“. „Comisia mixtă a stabilit că atât municipiul Constanţa, cât şi o arie de 25 de kilometri din jurul acestuia nu reprezintă zonă deficitară din punctul de vedere al existenţei medicilor de o anumită specialitate. Astfel, medicii nu au voie să lucreze la două unităţi medicale care au contract cu CJAS. Practic, a fost pusă o aplicare din legislaţia din domeniu, doar că, până anul acesta, şi municipiul Constanţa era declarat zonă deficitară. De anul acesta, comisia mixtă a stabilit că municipiul Constanţa nu reprezintă zonă deficitară“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Aurelia Rădoi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța! Ce nemulțumiri au angajații (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Nov 2023 1410

Știri din Constanța Consilierul județean Gheorghe Donțu, mandat de patru ani în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate (DOCUMENT)

27 Aug 2023 3599

Un fost director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, numit director al spitalului Colentina

22 May 2023 3744

Dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, ar putea fi rejudecat

22 Sep 2022 1447

CJAS Constanța Prescripțiile medicale electronice vor avea un nou format începând cu 1 Iunie 2022

27 May 2022 1591

Judecătorii s-au abținut! Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, contestă decizia prin care a fost condamnat definitiv

28 Jun 2021 2715

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cere în instanță decontarea unor servicii medicale efectuate peste valoarea contractului încheiat cu CJAS

17 Dec 2020 1479

Cum poţi fi pus la plata spitalizării primite în alt stat, deşi, teoretic, eşti asigurat. Dobrogean obligat să despăgubească CJAS

28 Jan 2020 4602

Curtea de Apel a stabilit primul termen în dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

03 Sep 2019 2398

Declaraţie de avere - Constantin I. Ion, preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

27 May 2019 14575

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 4268

Fostul prefect al județului Constanța, Ion Constantin, numit preşedinte - director general CJAS Constanța

22 May 2019 6793

Dragoş Poteleanu, fostul director al CJAS Constanţa, condamnat cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă (MINUTĂ)

28 Mar 2019 2983

Declaraţie de avere - Mitică Iosif, membru în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

26 Feb 2019 3950

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 3844