CJAS Constanța Prescripțiile medicale electronice vor avea un nou format începând cu 1 Iunie 2022

CJAS Constanța. Foto: ZIUA de ConstanțaPrintr-un ordin comun al Ministerului Sănătății şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, au fost aduse modificări Ordinului MS/CNAS nr. 674/252/ 2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului. 

Potrivit unui comunicat al CJAS Constanța, noul Ordin va intra în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022, iar, prescripţiile medicale electronice emise până atunci de către furnizorii de servicii medicale se pot elibera de către farmacii până la data expirării termenului de valabilitate al prescripţiei medicale stabilit potrivit prevederilor legale în vigoare la data prescrierii medicamentului.

„Una dintre modificări vizează majorarea numărului de poziții de prescriere/eliberare de la 7 la 10. Însă, prezenţa în formularul de prescripţie medicală electronică a doar 10 poziţii pentru prescriere nu limitează drepturile asiguratului prevăzute în contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. În situaţiile în care, pentru afecţiunile cronice de care suferă, asiguratul are nevoie de mai mult de 10 medicamente diferite, din subliste diferite/lună, se pot elibera mai multe prescripţii medicale, cu respectarea limitelor de prescriere prevăzute de contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate“ - au precizat reprezentanții CJAS Constanța.


Actul normativ stabilește totodată că pentru medicamentele care se eliberează în ambulatoriu pentru anumite afecțiuni (diabet zaharat, afecțiuni oncologice, posttransplant, boli rare etc.)  se va întocmi o prescripţie medicală electronică distinctă pentru fiecare dintre DCI-urile corespunzătoare.

„O altă modificare se referă la faptul că unitățile spitalicești pot emite pentru asiguraţi, pe timpul internării acestora, prescripţiile medicale electronice pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală – cu excepţia situaţiilor prevăzute în contractul-cadru şi normele metodologice de aplicare a acestuia. 

Precizăm că toți furnizorii care se află în contract cu instituția noastră au fost informați cu privire la aceste noi reglementări, precum și despre modalitățile de completare a formularului nou de prescripție medicală electronică“ - au precizat reprezentanții CJAS Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directorul general al CJAS Maramureș, urmărit penal de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

12 Jan 2024 730

O nouă zi de protest la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța! Ce nemulțumiri au angajații (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Nov 2023 1340

1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice Casa Județeană de Pensii are un mesaj pentru seniori

29 Sep 2023 1047

Licitații Constanța Documentația pentru înființarea centrelor de colectare prin aport voluntar din municipiu va fi elaborată de o firmă din București(DOCUMENT)

28 Aug 2023 1054

Știri din Constanța Consilierul județean Gheorghe Donțu, mandat de patru ani în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate (DOCUMENT)

27 Aug 2023 3566

De la 1 iulie, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va deconta mamografia și o serie de RMN-uri

04 Jun 2023 1512

Un fost director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa, numit director al spitalului Colentina

22 May 2023 3691

Sediul unei Case Judeţene de Asigurări de Sănătate, prădat de hoți. Ce spune Poliția

27 Jan 2023 1038

Dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, ar putea fi rejudecat

22 Sep 2022 1422

CJAS Constanța, precizări despre testarea persoanele cu simptomatologie specifică pentru COVID-19

31 Jan 2022 1466

Prefectul Silviu-Iulian Coșa, întâlnire cu primari și medici de familie din zonele rurale în contextul vaccinării populației

15 Sep 2021 1610

Director general nou la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța

02 Jul 2021 5257

Judecătorii s-au abținut! Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, contestă decizia prin care a fost condamnat definitiv

28 Jun 2021 2693

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cere în instanță decontarea unor servicii medicale efectuate peste valoarea contractului încheiat cu CJAS

17 Dec 2020 1449

Oficial Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate din Constanța, condamnat cu executare

26 Oct 2020 3750