CJAS Constanța Prescripțiile medicale electronice vor avea un nou format începând cu 1 Iunie 2022

CJAS Constanța. Foto: ZIUA de ConstanțaPrintr-un ordin comun al Ministerului Sănătății şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, au fost aduse modificări Ordinului MS/CNAS nr. 674/252/ 2012 privind aprobarea formularului de prescripţie medicală electronică pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu şi a Normelor metodologice privind utilizarea şi modul de completare a formularului. 

Potrivit unui comunicat al CJAS Constanța, noul Ordin va intra în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022, iar, prescripţiile medicale electronice emise până atunci de către furnizorii de servicii medicale se pot elibera de către farmacii până la data expirării termenului de valabilitate al prescripţiei medicale stabilit potrivit prevederilor legale în vigoare la data prescrierii medicamentului.

„Una dintre modificări vizează majorarea numărului de poziții de prescriere/eliberare de la 7 la 10. Însă, prezenţa în formularul de prescripţie medicală electronică a doar 10 poziţii pentru prescriere nu limitează drepturile asiguratului prevăzute în contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. În situaţiile în care, pentru afecţiunile cronice de care suferă, asiguratul are nevoie de mai mult de 10 medicamente diferite, din subliste diferite/lună, se pot elibera mai multe prescripţii medicale, cu respectarea limitelor de prescriere prevăzute de contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate“ - au precizat reprezentanții CJAS Constanța.


Actul normativ stabilește totodată că pentru medicamentele care se eliberează în ambulatoriu pentru anumite afecțiuni (diabet zaharat, afecțiuni oncologice, posttransplant, boli rare etc.)  se va întocmi o prescripţie medicală electronică distinctă pentru fiecare dintre DCI-urile corespunzătoare.

„O altă modificare se referă la faptul că unitățile spitalicești pot emite pentru asiguraţi, pe timpul internării acestora, prescripţiile medicale electronice pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală – cu excepţia situaţiilor prevăzute în contractul-cadru şi normele metodologice de aplicare a acestuia. 

Precizăm că toți furnizorii care se află în contract cu instituția noastră au fost informați cu privire la aceste noi reglementări, precum și despre modalitățile de completare a formularului nou de prescripție medicală electronică“ - au precizat reprezentanții CJAS Constanța.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJAS Constanța, precizări despre testarea persoanele cu simptomatologie specifică pentru COVID-19

31 Jan 2022 1042

Prefectul Silviu-Iulian Coșa, întâlnire cu primari și medici de familie din zonele rurale în contextul vaccinării populației

15 Sep 2021 1158

Director general nou la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța

02 Jul 2021 3633

Judecătorii s-au abținut! Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, contestă decizia prin care a fost condamnat definitiv

28 Jun 2021 1953

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cere în instanță decontarea unor servicii medicale efectuate peste valoarea contractului încheiat cu CJAS

17 Dec 2020 951

Oficial Dragoş Poteleanu, fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate din Constanța, condamnat cu executare

26 Oct 2020 3085

Cum poţi fi pus la plata spitalizării primite în alt stat, deşi, teoretic, eşti asigurat. Dobrogean obligat să despăgubească CJAS

28 Jan 2020 4018

Curtea de Apel a stabilit primul termen în dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

03 Sep 2019 1806

Declaraţie de avere - Constantin I. Ion, preşedinte - director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

27 May 2019 13756

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 3455

Fostul prefect al județului Constanța, Ion Constantin, numit preşedinte - director general CJAS Constanța

22 May 2019 5446

Gheorghe Donțu a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța

19 Apr 2019 1784

Dragoş Poteleanu, fostul director al CJAS Constanţa, condamnat cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă (MINUTĂ)

28 Mar 2019 2509

Declaraţie de avere - Mitică Iosif, membru în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

26 Feb 2019 3151

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 3136