CJC a investit peste trei miliarde în programele ATOP (galerie foto)

cjc_atop.jpgColaborarea dintre CJC şi IPJ Constanţa constă, printre altele, în repararea autovehiculelor poliţieneşti şi în asigurarea de echipamente şi combustibil

Consiliul Judeţean Constanţa a prezentat ieri investiţiile din cadrul Programelor "ORLIP" derulate prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Programele "ORLIP - Litoral 2010" şi "ORLIP - Ordine şi Linişte Publică" sunt desfăşurate în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Ieri, în faţa sediului CJC, au fost aliniate toate autovehiculele IPJ la a căror întreţinere contribuie şi instituţia judeţeană, cât şi cele achiziţionate de CJC pentru ATOP. Potrivit reprezentanţilor CJC, au fost reparate un număr de patru maşini Volkswagen Transporter ale serviciului de intervenţie rapidă 112, 37 de autoutilitare marca Logan de la Serviciul de Ordine Publică şi de la Brigada Rutieră, au fost echipaţi cu ghete, cască, combinezon şi mănuşi un număr de 11 motociclişti ai patrulelor de la Brigada de Poliţie Rutieră şi s-au tipărit un număr de 1.000 de afişe şi 110.000 de pliante pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme, din locuinţe şi furturile de animale. De asemenea, tot cu fonduri de la CJC au fost achiziţionate şi personalizate 50 de veste reflectorizante pentru voluntarii care sprijină acţiunile de prevenire şi combatere a infracţionalităţii întreprinse de către personalul din cadrul IPJ Constanţa.

Au fost reparate şi cele 12 autovehicule marca Dacia Solenza din cadrul Programului "ORLIP - Ordine şi Linişte Publică", la care este asigurată o cotă de motorină lunară de 150 de litri. Se va achiziţiona o centrală termo-electrică şi calorifere pentru Poliţia staţiunii Eforie, întrucât, potrivit reprezentanţilor CJC, lucrătorii de poliţie şi cei de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor lucrează în condiţii improprii, fără încălzire şi apă caldă. Cheltuielile de instalare a centralei şi a caloriferelor vor fi suportate de către CJC prin ATOP. Valoarea tuturor investiţiilor, efectuate anul acesta, se ridică la 333.100 de lei. "ATOP este un organism democratic, o interfaţă între cetăţenii judeţului Constanţa şi Poliţie. Încă din 2004 am cumpărat, prin hotărâre de Consiliu Judeţean, zece Dacia Solenza, zece staţii de emisie recepţie şi de atunci am demarat o colaborare cu accentuarea în mod special pe mediul rural, unde situaţia la momentul anului 2004 era foarte dificilă. Şi acum sunt foarte multe probleme. Acest proiect este foarte important! De ce? A avea linişte este cel mai vital lucru. Sigur că sunt multe nevoi şi ştiţi foarte bine că poliţiştii sunt prost plătiţi, ca şi funcţionarii publici, dar asta nu înseamnă că trebuie să abandonăm lupta", a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

CJC, prin ATOP, va reabilita sediile posturilor de poliţie

CJC se va ocupa, prin ATOP, şi de reabilitarea sediilor de poliţiei din mediul rural şi, acolo unde va fi nevoie, şi de construirea unora noi, banii necesari fiind asiguraţi de instituţia judeţeană. "Maşinile au o vechime de aproximativ 4-5 ani, sunt folosite în trei schimburi, au avut o uzură morală şi au avut nevoie de piese pentru reparaţii. (...) Tot prin ATOP avem în derulare un program prin care dorim să reabilităm şi să refacem mai multe posturi de poliţie din judeţ ale căror clădiri nu mai corespund, mergând chiar până la construcţia altor sedii. În urma unei evaluări am constatat că avem nevoie de un număr de 56 de lucrări. Un exemplu este Dobromir, unde sunt alunecări de teren - e o situaţie de insecuritate, la Bărăganu mai sunt probleme, şi la Albeşti, unde nici măcar nu există un sediu, Poliţia funcţionând în sediul Primăriei", a precizat, la rândul său, comisarul-şef Adrian Rapotan, prim-adjunctul comandatului IPJ Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 238

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 405

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 252

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 580

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 515

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5769

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 453

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 794

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 406

Consiliul Județean Constanța achiziționează aparatură IT în vederea îmbunătățirii actului educațional. Sunt vizate școlile speciale din subordinea instituției!

11 Apr 2024 370

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 666

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 569

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1545

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 513

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 813