CJC a pompat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă milioane de euro De ce Nicuşor Constantinescu a preferat America pentru tratament

Prezent, ieri, într-o emisiune difuzată de Radio Sky, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, a fost întrebat dacă Nicuşor Constantinescu poate fi tratat în unitatea sanitară constănţeană, în care CJC, în ultimii ani, a investit milioane de euro.

„Este exclus ca boala lui Nicuşor Constantinescu să fie tratată în sistemul sanitar din penitenciar. Afecţiunile oncologice se pot trata doar în sistemul sanitar deschis. La Constanţa, printr-un parteneriat public privat dintre CJC şi o companie importantă din Europa, se va înfiinţa un centru medical de radioterapie. Pentru realizarea acestuia, Consiliul Judeţean va concesiona 1.500 mp de teren din curtea unităţii sanitare. Investiţia se ridică la suma de 10 milioane de euro. Noul centru va fi dotat cu aparate prevăzute cu tehnologie de ultimă generaţie, va avea două acceleratoare liniare de particule, din care unul de ultimă generaţie, inclusiv cu brahiterapie. În prezent, Spitalul Judeţean deţine o unitate de tratament de tip Cobalt, care, în Europa, nu se mai foloseşte. Aşadar, prin acest centru vom putea asigura şi radioterapia nu doar pentru pacienţii din Constanţa, dar şi pentru cei din regiune.

Ceea ce este important e că centrele de radioterapie, indiferent că sunt private sau publice, au contracte cu Casa naţională de Asigurări în Sănătate. Dacă pacientul va merge la şedinţele de radioterapie cu bilet de trimitere de la oncolog le va putea face fără să plătească nimic“, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. El a adăugat că, pentru Serviciul de Anatomie Patologică, va fi achiziţionat echipament automat ce colorează lamele. Până acum, coloraţia se făcea cu un produs extrem de toxic. Al doilea echipament cu care va fi dotat spitalul este unul pentru amestecarea medicamentelor pentru bolnavii internaţi la Oncologie. „Fiecare pacient beneficiază de tratamente injectabile care se fac printr-un mix de medicamente. Până acum, medicamentele oncologice erau amestecate sub o hotă. Noul aparat face amestecul automat, totul este computerizat, motiv pentru care nu va mai fi nicio posibilitate de eroare pe viitor“, a mai spus Dănuţ Căpăţînă. În concluzie, managerul unităţii sanitare constănţene a precizat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă se pot face, în prezent, chimioterapie şi chirurgie oncologică. „Ne lipseşte cel de-al treilea element - Centrul Medical de Radioterapie, pe care însă îl vom avea, într-un an, după ce va fi semnat contractul. În plus, pe viitor, vom avea şi un centru de cercetare genetică şi vom fi cel mai important pol de oncologie din România, care înseamnă diagnostic, terapie, chimioterapie“, a conchis Dănuţ Căpăţînă.

„Sunt liniştit. Nu am produs prejudicii“

În aceeaşi emisiune, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţînă, a comentat dosarul prin care a fost trimis în judecată pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave. „Este vorba despre o licitaţie pentru Serviciul de gaze medicinale. La acea licitaţie au participat două societăţi. Una dintre ele a contestat atribuirea. Noi suntem inculpaţi, deoarece am fi intenţionat să facem ceva. Am fost la DNA, deoarece valoarea contractului este destul de mare. Dar sunt liniştit. Nu am atribuit contactul. Nu am produs prejudicii“, a declarat dr. Dănuţ Căpăţînă. Reamintim că cei care l-au deferit Justiţiei pe şeful celei mai mari unităţi sanitare din Dobrogea sunt procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Alături de Căpăţînă au mai fost trimise în judecată mai multe persoane, printre care Mihai Corneliu Stănculescu, şeful Serviciului de Achiziţii, Violeta Androne, director financiar-contabil, şi Micu Renato Cristea, fost director administrativ al spitalului.

Investiţii de milioane de euro în unitatea sanitară

Pe data de 23 iunie 2010, Consiliul Judeţean Constanţa a preluat Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. De atunci, autoritatea publică judeţeană a reparat şi modernizat unele secţii şi clinici din cadrul unităţii sanitare, cum ar fi Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, Clinica de Oncologie, Clinica ATI. De asemenea, a fost deschis şi Centrul de Cardiologie Intervenţională - Cardiolife.

În luna martie 2012, a fost inaugurată cu fast Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală. Proiectul de reabilitate a fost susţinut şi finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală se află la etajul patru al Spitalului Judeţean, pe acelaşi palier cu noua clinică de Chirurgie Cardio-Vasculară, condusă de dr. Marius Militaru. Astfel, cu fondurile CJC, 10 milioane de euro, s-a reuşit finalizarea lucrărilor de modernizare pe întreg etajul patru al spitalului unde funcţionează Clinica de Chirurgie Cardiovasculară şi Clinica de Ortopedie şi Traumatologie Medicală.

În martie 2013, s-a dat startul reabilitării Clinicii de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SCJU). Şi de această dată, proiectul a fost iniţiat şi susţinut, la fel ca şi în cazul Clinicilor de Chirurgie Cardiovasculară sau Ortopedie, de către Consiliul Judeţean Constanţa (CJC).

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa există şi un compartiment care salvează inimile constănţenilor care fac infarct. Este vorba despre Centrul de Cardiologie Intervenţională. Astfel, lângă Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a fost deschis, Centrul Cardiolife, un parteneriat public-privat (CJC - SCJU - Cardiolife Timişoara).

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a inaugurat şi noua Secţie de Oncologie, a cărei reabilitare a costat două milioane de euro. Secţia de Oncologie, complet renovată, asigură bolnavilor oncologici atât tratamentul de care au nevoie, cât şi o monitorizare permanentă a stării lor de sănătate. Secţia a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri exclusiv de la Ministerul Sănătăţii.

În noiembrie 2009, a avut loc inaugurarea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), compusă din şase saloane, fiecare având cinci paturi. Investiţia a fost de 5.000.000 de lei. Investiţia a fost posibilă datorită fondurilor primite de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean, prin programul de reabilitare a unităţii sanitare.


Şi Gigi Becali a fugit de Spitalul Judeţean Constanţa

În februarie 2014, primarul Radu Mazăre declara că medicii români l-au „burduşit" cu antibiotice o lună şi jumătate, suspectându-l de o infecţie, şi i-au interzis să mai facă sport, apoi a mers la consultaţii în Germania, unde doctorii i-au spus că nu are nimic. „Medicii români mi-au spus că am nu ştiu ce infecţie şi m-au burduşit cu antibiotice o lună şi jumătate. Ultimul mi-a zis «îţi dau nişte antibiotice, dar nu poţi să mai faci sport că îţi rupi încheieturile». M-am urcat în avion, m-am dus în Germania. Ştiţi ce mi-a zis neamţul? «Bea apă şi du-te acasă». «Dar, doctore, în România, medicamente...». «Bea apă şi du-te acasă că nu ai nimic»”, a afirmat Radu la finalul şedinţei Consiliului Local.

Şi apărătorii lui Gigi Becali au depus o cerere la Penitenciar prin care îşi exprimă refuzul de a fi operat la Spitalul Judeţean Constanţa, de frica unei infecţii sau, mai rău, a unei paralizii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Județean și-a dat în judecată un fost manager, pentru aproximativ 9 milioane de lei! S-au admis obiecțiunile la expertiză!

14 Oct 2022 3767

Fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa şi Sorin Strutinsky, trimişi în judecată de procurorii DNA. Dosarul, la Tulcea. Noul termen săptămâna viitoare

16 Mar 2022 1988

Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Judeţean Constanţa, solicită micșorarea pedepsei

28 May 2021 1915

Spitalul Județean, proces important la Tribunalul Constanța! Sunt în joc milioane de lei

02 Dec 2020 2428

Sorin Strutinsky, dat în urmărire! Ce au decis judecătorii de la Tribunalul Constanța într-un dosar penal

29 Aug 2020 2430

Spitalul Judeţean Constanţa cere unui fost manager aproximativ nouă milioane de lei. Ce se întâmplă cu dosarul

10 Feb 2020 4667

Judecata, amânată pentru 2020 Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean, achitat într-un dosar. Decizia nu este definitivă

09 Nov 2019 3746

Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, achitat! DNA Constanţa nu renunţă la proces

18 Sep 2019 2700

Spitalul Judeţean vrea să recupereze aproape nouă milioane de lei de la fostul manager Dănuţ Căpăţînă. Azi, primul termen

06 Mar 2019 1885

Judecată pe bani grei. Aproximativ nouă milioane de lei Spitalul Judeţean Constanţa s-a întors împotriva unui fost şef!

09 Jan 2019 2608

Performance Profile SRL, una dintre firmele fostului manager al Spitalului Judeţean Constanţa, cere să intre în solvenţă

07 Oct 2018 1802

Spitalul Judeţean vrea bani de la fostul manager Dănuţ Căpăţînă

21 Aug 2018 1977

Asociat unic, fostul şef al Spitalului Judeţean Falimentul firmei Picus Consulting SRL, din nou în atenţia magistraţilor

04 Jun 2018 2185

Aproape opt ani de închisoare pentru Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean. Azi, un nou termen în apelul dosarului

12 Apr 2018 2725

Povestea oficială Cum a intrat în faliment Picus Consulting SRL. Asociat unic, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Judeţean (document)

13 Mar 2018 3376