CJC O nouă rută turistică din județul Constanța a fost recunoscută în mod oficial

  • Ruta Multi-Culturală Ecoturistică din județul Constanța a fost recunoscută de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pe data de 03 iunie 2021.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului „a creat un sistem voluntar de recunoaștere a Rutelor Cultural Turistice, dezvoltate de organizațiile din domeniul turismului/culturii sau de autoritățile publice locale, pe plan local/regional/național pentru dezvoltarea și promovarea turismului cultural, certificate de Consiliul Europei”. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este membru al Acordului Parțial Extins, conform Legii nr.59/2013, privind Rutele Culturale certificate de Consiliul Europei.

Consiliul Județean Constanța prin Direcția de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate a fundamentat și întocmit documentația în vederea obținerii recunoașterii Rutei Multi-Culturale Ecoturistice “De la Cetățile Romane de pe Limesul Dunărean la Cetățile Grecești de la Pontul Euxin, prin rezervațiile naturale din Dobrogea”.

Urmare a acestui fapt, Ruta Multi-Culturală Ecoturistică a fost recunoscută de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, pe data de 03 iunie 2021, drept Rută Cultural Turistică dezvoltată pe plan regional, fiind promovată atât pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cât și pe site-ul Consiliului Județean Constanța.

Această nouă rută atinge cele mai reprezentative obiective turistice culturale și ecoturistice din județul Constanța și include vizitarea: obiectivelor turistice culturale, istorice, arheologice, baze de tratament și SPA-uri, trasee cicloturistice, parcuri de aventură și distracție, parcuri acvatice și nautice, centre de echitație, centre sportive, bălți de pescuit precum și alte obiective turistice.

Efectele dorite în urma obținerii certificării constau în punerea în valoare a patrimoniului istoric și cultural, precum și dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale.

Reamintim că, în anul 2020, Consiliul Județean Constanța a mai obținut pe baza documentațiilor depuse, recunoașterea și certificarea în sistemul european la nivel regional, a altor patru Rute Cultural Turistice în județul Constanța, respectiv:

Ruta “Cetăților Antice în județul Constanța” – ruta arheologică (istorică);

Ruta „Credinței și a Speranței în județul Constanța” – ruta religioasă;


Ruta „Istorie, Spiritualitate și Artă în județul Constanța” – ruta muzeelor;

Ruta „Pe urmele lui Dionysos între Dunăre și Marea Neagră” – ruta vinului.

Programul privind rutele culturale a fost creat în anul 1987, având ca obiectiv evidențierea existenței unui patrimoniu european comun. Dezvoltarea rutelor culturale reprezintă un concept complex, ce îmbină punerea în valoare a obiectivelor de patrimoniu, culturale, de artă, a moștenirii istorice, cu dezvoltarea turismului și stimularea dezvoltării economice și sociale locale. Rutele sunt folosite ca instrumente pentru promovarea și dezvoltarea produsului turistic, cu componentă culturală și canale pentru comunicare, prin schimburile de bune practici.

Mai multe informații cu privire la aceste rute cultural turistice, pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Constanța, accesând următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=175


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 533

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 470

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 467

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 392

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 871

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 611

Ședință CJC Se votează prelungirea mandatelor administratorilor provizorii și bugetul de la Drumuri Județene SA (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 922

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 473

Indicatorii tehnico-economici, aprobați de CJ Constanța Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, CIA Delfinul din Agigea, va avea 50 de locuri (DOCUMENT)

24 Mar 2024 416

Proiectul, în atenția consilierilor județeni Consiliul Județean Constanța va moderniza Oborul General Scărișoreanu, comuna Amzacea (DOCUMENT)

24 Mar 2024 384

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 441

Ziua Evidenței Persoanelor, marcată pe 24 martie Azi se împlinesc 103 ani de la înființarea oficială a structurilor specializate de evidență a persoanelor (DOCUMENT)

24 Mar 2024 553

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 884

Decizia nu este definitivă CJ Constanța câștigă un proces cu Ministerul Dezvoltării Regionale

22 Mar 2024 386

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi?

22 Mar 2024 582