Clădirea Cercului Militar Constanța intră în reabilitare. Cât costă lucrările și cine se ocupă de reparații și restaurare (galerie foto + document)

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02542 Focșani, efectuează proiectul „Consolidare, reparații capitale și restaurare Cercul Militar din cazarma 2500 Constanța“, situat pe strada Traian nr. 29. Lucrările vor fi demarate curând și constau în consolidare, reparații capitale și restaurarea și punerea în valoare a situației existente a Pavilionului A Cercul Militar din Cazarma 2500 Constanța, fără abordarea unor inserții moderne la nivelul fațadelor. Clădirea este monument istoric de arhitectură de importanță națională.
 
Intervenția se bazează pe respectarea volumetriei existente, pe consolidarea structurii de rezistență și restaurarea construcției Pavilionului A Cercul Militar, a componentelor artistice, precum și pe refacerea finisajelor interioare și exterioare, reabilitarea, restaurarea, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare din lemn de rășinoase cu tâmplării duble din lemn masiv conform modelului original.
 
De asemenea, pentru cromatica finală a fațadelor, se vor utiliza tonuri de culoare cât mai apropiate de culorile inițiale (identificate conform studiului de parament). Ținând cont că se vor efectua lucrări de consolidare atât la terenul de fundare, cât și la clădire, precum și lucrări de reabilitare termică, de refuncționalizare, dar și intervenții majore la toate instalațiile existente de încălzire, apă, canal, electrice și având în vedere starea avansată de uzură, toate finisajele interioare vor fi refăcute în cea mai mare parte.
 
Pardoselile vor fi din parchet, cărămidă de epocă, gresie, iar cele din marmura se vor revizui și se vor completa, după caz. Pereții și tavanele se vor tencui în zonele degradate sau unde s-au făcut intervenții la structură și instalații. Acestea se vor vopsi cu vopsitorii lavabile, în colori deschise.
 
Tâmplăria exterioară se va reabilita/restaura cu tâmplărie nouă din lemn stratificat de culoare maro închis, cu geam termopan. Tâmplăria interioară se va reabilita/restaura și se va menține în proporție de 80%. Accesul de onoare, scara exterioară în două rampe tip evantai, se va reconstitui după documente de epocă. Accesul principal se realizează pe scara existentă, ce respectă normativele în vigoare de evacuare în caz de incendiu. În exterior se va reface trotuarul din jurul construcției, trotuar din dale de beton.
 
Contractul a fost atribuit de Ministerul Apărării - UM 02542 Focșani în luna noiembrie 2016, către societatea Abral ART Product SRL, cu sediul în București, singura care a depus o ofertă. Valoarea inițială a contractului a fost 155.155,10 lei fără TVA, iar cea finală, de 147.492,34 de lei fără TVA.

Despre Abral Art Product SRL  

Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului, consultat la data de 31 august 2017, societatea a fost înființată în anul 1992 și are sediul social în București. Firma are un capital social subscris de 10.000 de lei, integral vărsat. Asociați în cadrul societății sunt Aurel Ioan Eugen Botez, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi: 52% / 52%, Mariana Florea, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi: 28% / 28%, Maria Luiza Atanasiu, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi: 10% / 10% și Andrei Atanasiu, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi: 10% / 10%. Andrei Atanasiu este și administratorul societății, ce are ca domeniu de activitate principal „activități de arhitectură“. Potrivit Ministerului de Finanțe, pentru anul 2016, societatea a raportat o cifră de afaceri de 1.792.782 de lei, profit de 133.009 lei și opt salariați.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire și memoriul proiectului, depus la APM Constanța.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Citește și: 
 
Cercul Militar din Constanța va intra în reabilitare. Ministerul Apărării Naționale vrea să-l reconstruiască după documente de epocă (document) 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cercul Militar din Constanţa va intra în reabilitare. Ministerul Apărării Naţionale vrea să-l reconstruiască după documente de epocă (document)

11 Apr 2017 4102