UPDATE. Claudiu Palaz „Se reziliază un contract de finanțare în valoare de 5 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru modernizarea Delfinariului Constanța“

DelfinariuPreședintele PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz a transmis astăzi un comunicat de presă prin care atrage atenția că lucrările ce trebuiau să fie efectuate la Delfinariul din Constanța nu au mai fost realizate. 

Claudiu Iorga Palaz amintește că o finanțare a fost câștigată în 2019 pentru 5 milioane de euro pentru extinderea Delfinariului în conformitate cu normele europene, dar nici până în prezent nu au fost efectuate lucrările necesare.

„Faptul că întreg Consiliul Județean Constanța funcționează ca un pește pe uscat, își risipește energia agitându-se inutil și demonstrează în fiecare zi că “peștele de la cap se împute” nu mai e o necunoscută pentru nimeni. Însă să ajungi că președinte de CJ să te bucuri că se reziliază un contract de finanțare în valoare de 5 milioane de euro, bani nerambursabili, prin care aveai unica șansă ca în Constanța să mai existe un Delfinariu care să respecte normele în vigoare, pare încă peste capacitatea de înțelegere a tuturor.

Înțeleg că dl Lupu a dorit neapărat un nou director la Delfinariu, înțeleg că nici după 2 ani nu pricepe cum funcționează procedurile administrative. Dar ce nu înțeleg este cum poate să fie atât de senin dl Lupu după ce de când conduce CJC nu a reușit decât o groapă în curtea CMSNC în loc de o extindere a Delfinariului, în condițiile în care a preluat absolut tot de-a gata. Dar cred că a vrut ca și Delfinariul să se asorteze cu întregul oraș, o groapă înconjurată de alte gropi.

Dle Lupu, normele europene nu vă așteaptă pe dvs să vă dați seama cum funcționează administrația. Nici pe directorul habarnist să învețe ce înseamnă un Delfinariu. Aveți o finanțare câștigată de noi în 2019 pentru 5 milioane de euro pentru extinderea Delfinariului în conformitate cu normele europene, pentru că altfel se va închide. Aveți toate procedurile finalizate. Aveți absolut tot și din acest tot ați reușit doar o groapă în peste 2 ani de zile. Nu vă mai bateți, domnule, joc! Aici nu ne jucăm cu lopățelele în nisip, aici se face administrație! 

P.S. Apreciem că ne recunoașteți meritele, dovadă fiind faptul că proiectul va rămâne neschimbat. Este normal, este făcut de profesioniști. Dacă nu știți să îl puneți în aplicare, nu ne mai încurcați, dle Lupu! Din 2020 de când ați venit la conducerea CJC, singurele lucruri pe care le deslușiți sunt integramele și SUDOKU. Și printre picături, uneori mai faceți și administrație“ - a precizat Claudiu Iorga Palaz într-un comunicat de presă.

UPDATE: Oficial de la Consiliul Județean Constanța 

Cu privire la informațiile apărute în mediul online, ce fac referire la proiectul de extindere a Delfinariului Constanța, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, în calitate de coordonator al Direcției Generale de Proiecte, face următoarele precizări:

Proiectul privind extinderea Delfinariului s-a derulat în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 558 din 4 august 2017.

Conform acestei hotărâri, ordonatorul principal de credite/investitor este Ministerul Turismului, ordonatorul de credite (secundar/terţiar) și totodată beneficiarul investiției este Unitatea Administrativ - Teritorială Județul Constanţa.
Execuția de lucrări: contract încheiat cu Manelli Impresa S.R.L, în valoare de 17.642.527,29 lei, exclusiv TVA.

Potrivit prevederilor contractuale, termenul de execuție a fost de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 20 iulie 2020.



Antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de Beneficiar, în sensul că nu a prelungit Garanția de bună execuție si nu a prezentat toate Asigurările așa cum sunt reglementate în clauzele contractuale.

În acest sens, instituția noastră a transmis Antreprenorului o Notificare, prin care i s-a acordat un termen de 15 zile,  de la primirea acesteia, pentru îndeplinirea obligațiilor mai sus indicate, în caz de neconformare, Antreprenorului i s-a pus în vedere rezilierea contractului, la expirarea celor 15 zile.
Având în vedere faptul că Antreprenorul nu a dat curs Notificării, contractul de execuție lucrări a încetat de drept la data de 22 octombrie 2022.

De asemenea, deficiențele în executare sunt reflectate și în stadiul lucrărilor, acestea fiind de aproximativ 10% din total.
Notificarea de reziliere a contractului de execuție cu Manelli Impresa S.R.L a fost comunicată Ministerului Turismului.

Ținând cont de faptul că acest contract de finanțare era valabil până la data de 31 decembrie 2022,  termen în care era obligatorie finalizarea obiectivului de investiții, Ministerul Turismului ne-a înștiințat cu privire la rezilierea contractului de finanțare“ - Petre Enciu, Vicepreședinte, Consiliul Județean Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 511

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 557

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 683

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 819

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 799

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 775

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 551

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1106

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 1004

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1407

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2828

Un consilier local de la Costinești a demisionat. „Mulți au confundat administrația cu businessul”

02 May 2023 1766

Claudiu Iorga Palaz, PMP Constanța „Președintele CJ Constanța își alocă, pe lângă cheltuirea banului public după bunul plac, și dreptul de a minți“

01 Mar 2023 1810