CLM Constanţa. Doi consilieri locali de la PSD şi un altul de la PNL şi-au depus rapoartele de activitate (documente)


În conformitate cu prevederile art. 51, alin. 4 din Legea nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, fiecare ales local şi judeţean, respectiv primar/viceprimar sau preşedinte de consiliu judeţean/vicepreşedinte de CJ este obligat să prezinte un raport anual de activitate, care va fi afişat public pe site-ul instituţiei. Majoritatea aleşilor judeţeni nu s-au obosit să dea socoteală în faţa cetăţenilor de la momentul preluării mandatului.


De la începutul acestui an, doar trei aleşi locali municipali, doi de la PSD şi unul liberal, şi-au depus rapoartele de activitate. Acestea pot fi studiate integral în secţiunea „Documente”, iar în cele ce urmează doar le vom trece în revistă.
 

Aleşi locali la primul raport de activitate


Teodor Patrichi este consilier local municipal din partea PSD. Raportul de activitate depus este aferent perioadei 01 ianuarie - 31 decembrie 2018. Potrivit documentului, consilierul a participat la toate şedinţele Consiliului Local Municipal Constanţa, şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Comisiei de specialitate nr. 3 - Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement. În cadrul acestei comisii a avizat favorabil o serie de proiecte de interes local şi a purtat discuţii cu conducătorii regiilor ce aparţin Consiliului Local.


În calitate de ales local, Patrichi trece în revistă şi evenimentele la care a participat. Alesul social-democrat este membru în Adunarea Generală a Acţionarilor în Asociaţia Axa de Dezvoltare Braşov-Bucureşti-Constanţa.


Cristian Tincu este ales local din partea PSD. În cadrul CLM, Tincu activează în Comisia nr 5 - pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţile cetăţeanului. În calitate de membru al Comisiei nr. 5, Tincu precizează că a fost prezent la 34 de şedinţe, a avizat favorabil 373 de proiecte, care ulterior au intrat în dezbaterea plenului şedinţelor de Consiliu Local Municipal Constanţa.


„De asemenea, în calitate de membru al comisiei pentru analiză, verificare şi punctaj al cererilor pentru locuinţe conform HCL 65/31.03.2011, activitate ce se desfăşoară în cadrul Campusului Social Henri Coandă Constanţa, am soluţionat un număr de peste 120 de cazuri sociale, am repartizat peste 40 de locuinţe persoanelor cu probleme sociale, iar în fiecare lună am fost prezent la audienţe”, a notat Cristian Tincu în raportului de activitate.



Tincu mai este membru al comisiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa, precum şi membru al comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale şi de prestări servicii în baza Legii 550/2002.



Costin Avătavului este consilier local municipal din partea PNL. În raportul de activitate pentru anul 2018, acesta menţionează că a participat la toate şedinţele CLM şi a votat 630 de proiecte. Avătavului activează în cadrul Comisiei pentru administraţie publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului, unde spune că a dezbătut şi a avizat pe parcursul anului 2018 un 497 de proiecte.


„În conformitate cu art. 51 al. 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, am organizat săptămânal audienţe şi am avut întâlniri cu cetăţenii, în urma cărora am centralizat un număr de probleme şi sesizări, pe care am încercat să le rezolv prin dezbateri în cadrul comisiei juridice şi prin adrese către secretariatul Primăriei”, notează alesul local în raportul de activitate. Avătavului menţionează că a depus la secretariatul CLM şi mai multe proiecte de hotărâre, printre care: proiect de hotărâre privind înfiinţarea a 300 ha de parcuri şi spaţii verzi în municipiu sau proiect de hotărâre privind premierea anuală a elevilor şi a profesorilor îndrumători pentru rezultate şcolare deosebite. Precizăm că niciunul dintre proiecte nu a ajuns nici măcar în dezbateri în cadrul CLM.


Citeşte şi:

Cum creşte bătaia de joc… Constanţa. Deşi sunt obligaţi să depună rapoarte anuale de activitate, aleşii locali şi judeţeni încalcă legea fără nicio remuşcare!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alți doi consilieri locali PSD din Consiliul Local Municipal Constanța și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

18 Jan 2024 846

#citeșteDobrogea Rapoarte adresate Ministerului Cultelor și Artelor cu privire la situația școlară a elevilor Seminarului Musulman din Medgidia în anii 1923 și 1924

17 May 2023 5331

Consiliul Județean Constanța Au fost publicate rapoartele de activitate ale celor 18 instituții subordonate

11 May 2023 1041

LIVE TEXT Ședință a Consiliului Prefectural Constanța. DSVSA și APIA Constanța prezintă rapoartele de activitate (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 1482

Rapoarte prezentate de instituții constănțene, în ultimul Colegiu Prefectural. Detalii

22 Sep 2022 1079

DSP și ISJ Constanța, la bilanț CJP Constanța implementează un proiect pentru eficientizarea activitatății instituției. Despre ce este vorba

04 Mar 2022 1298

Un fost viceprimar PSD al municipiului Constanța și doi consilieri locali PNL și-au depus raportul de activitate (DOCUMENTE)

09 Feb 2022 2113

Consilierii județeni Răzvan Filipescu și Vasile Rizea, de la PRO România, și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

29 Jan 2022 1958

Aleșii USR PLUS Carmen Dumitrescu și Romeo Stavăr-Vergea și-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

27 Jan 2022 1973

CLM Constanţa. Alți doi consilieri locali şi-au depus rapoartele de activitate (DOCUMENTE)

08 Jan 2022 2470

Doi consilieri locali PSD din CLM Constanța și-au depus raportul de activitate (documente)

26 Oct 2021 2259

Totul despre consilierii personali ai lui Vergil Chițac. Cine sunt și cu ce s-au ocupat până să fie cooptați în echipa primarului?!

04 Nov 2020 12434

#citeșteDobrogea Farmacii și farmaciști în Dobrogea (1860 - 1930) (II) - Situația la instaurarea administrației românești

02 Nov 2020 3555

Cum creşte bătaia de joc… Constanţa. Deşi sunt obligaţi să depună rapoarte anuale de activitate, aleşii locali şi judeţeni încalcă legea fără nicio remuşcare!

18 Oct 2019 2773

Consilierii locali municipali constănţeni Cristina Văsii (PNL) şi Irinela Nicolae (PSD) şi-au depus rapoartele de activitate (documente)

05 Aug 2019 2765