Actualitate

Clubul de rugby, salvat de la dezastru

Ieri, a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Constanta, intre temele dezbatute figurand si rezolvarea crizei prin care trece Rugby Club Farul, grupare de traditie a acestui sport in Romania. Astfel, pentru a scoate echipa din colaps, cei 37 de membri ai adunarii au aprobat formarea unei asociatii sportive, avand un caracter privat, si care va purta deocamdata acelasi nume, Rugby Club Farul, urmand ca ulterior sa se ia in discutie schimbarea numelui in Club Rugby Judetean. La bunul mers al echipei vor participa toti cei 37 ca persoane fizice. Bugetul, consistent de altfel, va ajuta si el la remedierea situatiei de la club. Acesta va fi in valoare de 5 miliarde de lei, iar cel mai probabil obiectiv va fi evitarea retrogradarii in sezonul urmator, dat fiind faptul ca timpul necesar pentru noi achizitii, si implicit reconstructia echipei, este extrem de scurt. In perioada imediat urmatoare va avea loc si o sedinta privind soarta bancii tehnice a RC Farul, actualmente condusa de Adrian Plottschi si, in regim de provizorat de "secundul" nationalei de seniori, Virgil Nastase. Acesta din urma a fost propus in urma cu putin timp de catre presedintele Federatiei Romane de Rugby, George Straton, bineinteles ca o solutie de moment pana la clarificarea situatiei. Campionatul national de rugby va incepe la data de 13 august, RC Farul urmand sa intalneasca pe teren propriu formatia aradeana Contor Zenner. Virgil Nastase a mai antrenat echipa Farul in urma cu doua sezoane, dar a decis sa renunte la postul de principal, tot din cauza problemelor financiare prin care trecea gruparea alb-albastra. Farul are in componenta foarte multi jucatori tineri care compenseaza lipsa de experienta competitionala cu talent si ambitie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O piesă de mobilier urban inedită și-a făcut apariția în Parcul Tăbăcărie din Constanța (galerie foto)

24 May 2019 706

„Mă uit înapoi cu mândrie“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, va avea un meci special de retragere. Partida cu Dinamo a fost ultima oficială!

24 May 2019 650

Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram Dacă învinge, sâmbătă, în Liga a 2-a, SSC Farul se salvează matematic de la retrogradare (galerie foto)

23 May 2019 986

HC Dobrogea Sud a pierdut finala Ligii Naționale, rămânând cu medaliile de argint. În al doilea meci, Dinamo s-a impus la 14 goluri!

22 May 2019 585

BC Athletic a încheiat sezonul în Liga Naţională Andrei Talpeş - „Nu ne-am făcut de râs. În ediţia viitoare, ne propunem mai mult“ (galerie foto)

22 May 2019 467

Finala cu Dinamo, meciul al doilea HC Dobrogea Sud Constanţa joacă astăzi pentru a rămâne în cursa pentru titlu

22 May 2019 587

Un nigerian, fotbalist la AS Pelinu, în Liga a 5-a. Cum a ajuns la echipa din judeţul Constanţa (galerie foto)

22 May 2019 1031

Echipa de fotbal feminin Selena SN Constanţa a promovat în Liga 1

21 May 2019 571

Rugbyştii de la Tomitanii au cedat în semifinală Cristian Cojocaru - „Am greşit şi ne-au taxat. Experienţa şi-a spus cuvântul“

21 May 2019 1072

BC Athletic Constanța a câștigat duelul cu CSM Sighetu Marmației pentru locurile 13-14 în Liga Națională

20 May 2019 457

Voie bună, muzică şi muncă Sute de voluntari şi echipa Cif România au curăţat Amfiteatrul de vară din parcul Tăbăcărie din Constanţa (galerie foto)

20 May 2019 911

Echipa Liceului „Dimitrie Leonida” a reprezentat România la „Artificial Intelligence”, în Turcia (galerie foto)

20 May 2019 486

Rugbyştii de la CS Năvodari au sărbătorit alături de suporteri câştigarea titlului de campioană în Divizia Naţională de seniori (galerie foto)

20 May 2019 1266

Dacă va câştiga Cupa României, FC Viitorul va beneficia de un traseu mai scurt în preliminariile Europa League

20 May 2019 760

Ce final de meci! FC Viitorul câștigă la Craiova, se clasează pe locul 3 și își asigură o nouă participare europeană

18 May 2019 784