CNAIR Astăzi s-a semnat contractul de reabilitare a podului peste brațul Borcea. Ce valoare are proiectul

  • Maristar a semnat contractul de reabilitare a podului peste brațul Borcea, proiect cu o valoare de 67,7 milioane de lei.
  • Este al doilea pod important de pe autostrada A2 București-Constanța care va fi reabilitat de echipa Maristar, după cel de la Cernavodă, unde lucrările au început în luna martie.

Joi, 8 aprilie 2021 – Maristar a semnat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) contractul pentru „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”, în valoare de 67.753.035,18 Lei fără TVA.

La data de 17 martie 2021 a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD.

Reabilitarea podului peste brațul Borcea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și de 60 de luni pentru perioada de garanție.

Investițiile în infrastructură se intensifică și vor contribui la creșterea siguranței și fluidizării traficului pe drumurile publice. Podul de la Cernavodă și cel peste brațul Borcea sunt puncte strategice pe autostrada A2, iar modernizarea lor va aduce calea de rulare la un nivel european. Vom continua să ne extindem pe segmentul de infrastructură, având experiența tehnică pentru a derula proiecte complexe cum sunt cele de reabilitare și construcție de poduri, a declarat George Vlasie, directorul general Maristar.


În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări de reparații și reabilitare (înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și directional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale - la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces, Consolidări structurale cu benzi din fibre de carbon grinzi precomprimate, Consolidări structurale cu laminate CFRP grinzi precomprimate) care vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerințele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistența și stabilitatea la acțiuni statice și dinamice, siguranța în exploatare si protecția mediului.

Pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a fi nevoie de restricții de circulație, urmând ca lucrările la calea de rulare să înceapă în luna octombrie 2021.

Podul peste brațul Borcea, cu o lungime de 970 m (pod principal și viaducte de acces), este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele și viaducte de acces), care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța GPL de peste 1,2 milioane de euro cumpărat de DGASPC Constanța de la firma mamei lui Cristi Borcea (DOCUMENT)

04 Mar 2024 713

Constanța Pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită în urmă cu doi ani, comemorat la locul tragediei (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1022

Administrația Chițac pregătește noi vânzări de terenuri Ce investitori au de plătit diferențe de preț pentru terenuri din stațiunea Mamaia(DOCUMENTE)

20 Feb 2024 1818

Banca Națională a României câștigă, la București, un proces cu primarul Chițac, legat de terenul din Piața Ovidiu (MINUTA)

14 Feb 2024 2953

Un cunoscut om de afaceri, asociat cu Cristi Borcea și Dan Șucu, s-a sinucis. Ce a scris în biletul de adio

13 Feb 2024 1236

Campanie de promovare a ofertei educaționale a MApN în școlile din județul Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 668

Firme Constanța Revocarea Mihaelei Borcea din calitatea de administrator la Muntenia Estival 2002 SRL, publicată în Monitorul Oficial

31 Jan 2024 563

Firme Constanța Angelo Borcea vinde Hotel Muntenia din Olimp pentru 9 milioane de euro! Iată cine este cumpărătorul

30 Jan 2024 1113

Convocator Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății Muntenia Estival 2002 SA

30 Jan 2024 470

CFR Constanța cumpără GPL de la Gaspeco L&D SA! Printre asociați, mama lui Cristi Borcea (DOCUMENT)

20 Dec 2023 850

Județul Călărași Condiții de formare a poleiului. Reduceți viteza!

17 Dec 2023 619

Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Turce aflat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită

05 Dec 2023 750

Firme Constanța Acționarii firmei conduse de Mihaela Borcea pe litoral, se reunesc în AGEA! Iată ce vor discuta

03 Dec 2023 792

Decizii importante luate de asociații societății Damia Profi SRL Constanța

02 Dec 2023 861

Firme Constanța Unul dintre copiii lui Cristi Borcea devine administrator pe litoral! Mama sa îi cedează locul

30 Nov 2023 957