CNE Cernavodă actualizează proiectul privind schimbarea destinaţiei construcţiilor de pe amplasamentul unităţii 5 (document)

 
Destinaţia şi utilizarea spaţiilor şi structurilor realizate pentru Unitatea 5 a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă au fost schimbate pentru exploatarea în siguranţă a Unităţilor 1 şi 2, precum şi pentru îmbunătăţirea răspunsului centralei în caz de accidente severe, încă în anul 2013. Recent, Societatea Națională Nuclearelectrica SA, prin Sucursala CNE Cernavodă, a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa actualizarea deciziei etapei de încadrare pentru proiectul care prevede executarea lucărilor necesare schimbării destinaţiei construcţiilor existente pe amplasamentul unităţii 5.
 
Agenţia pentru Protectia Mediului Constanta anunţă publicul interesat asupra actualizarii deciziei etapei de încadrare pentru proiectul: „Lucrări necesare schimbării destinaţiei construcţiilor existente pe amplasamentul unităţii 5 pentru o centrală nuclearelectrică, în cel pentru alte obiective suport utile pe durata de viaţă a unităţilor 1 şi 2 în funcţiune şi viitoarelor unităţi 3 şi 4 ale CNE Cernavodă, în scopul asigurării funcţionării lor în condiţii de securitate nucleară şi îndeplinirea tuturor cerinţelor legale“.
 
Decizia autorităţii de mediu, precum şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul  Constanta şi la sediul titularului din Oraş Cernavodă, în zilele de luni - vineri, întreorele 08.00-15.00. Observaţiile şi contestaţiile publicului se primesc la sediul Agentia pentru Protectia Mediului  Constanta până la data de 06.05.2020.
 
Reamintim că în luna ianuarie 2016, Societatea Națională Nuclearelectrica SA a atribuit prin licitație deschisă contractul „Lucrări necesare pentru schimbarea destinației construcțiilor existente pe amplasamentul Unității 5 pentru o centrală nuclearoelectrică, în cel pentru alte obiective suport utile pe durata de viață a Unităților 1 și 2 în funcțiune și viitoarelor Unități 3 și 4 ale CNE Cernavodă, în scopul asigurării funcționării lor în condiții de securitate nucleară și îndeplinirea tuturor cerințelor legale” asocierii dintre General Concrete Cernavoda SRL - Energomontaj SA - ISPE SA, reprezentantă de către liderul de asociere General Concrete Cernavoda SRL. Obiectivul contractului este realizarea unei zone administrative pentru personalul de intervenție în caz de urgență astfel se dorește amenajarea unor spații tehnice necesare echipamentelor sanitare, electrice, de ventilații și de securitate, amenajarea unui punct termic Platforma CNE Cernavodaă în Clădirea Integrată, Garaj dotat corespunzator cerințelor aferente întreținerii grupurilor de intervenție mobile dar și reamenajarea clădirii Reactorului Unității 5 prin lucrări de închidere. Se mai dorește amenajarea amplasamentului adiacent, a drumului de acces și a spațiilor aferente Unității 5 la o cotă superioară cotei de inundabilitate.
Potrivt SICAP, contractul numărul 1396 – „Lucrări necesare pentru schimbarea destinației construcțiilor existente pe amplasamentul Unității 5” i-a fost atribuit asocierii dintre General Concrete Cernavoda SRL - Energomontaj SA - ISPE SA reprezentantă de către liderul de asociere General Concrete Cernavoda SRL. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 115.007.619 lei fără TVA, iar valoarea totală finală a fost de 79.717.662,04 lei fără TVA, adică cu 35.289.956,96 lei.
 
În secţiunea Documente puteti consulta anunul de atribuire, publicat pe licitatiapublica.ro.
 
Citeşte şi:
 
Trei firme s-au asociat pentru a efectua lucrări la una din unitățile Nuclearelectrica SA (document)

Nuclearelectrica SA a semnat cu o firmă din București pentru asigurarea unui serviciu la Cernavodă (document)

Servicii medicale de urgență, livrate către CNE Cernavodă de Iowemed SA


O firmă din Bucureşti va asigura transportul jandarmilor pentru paza şi protecţia CNE Cernavodă (document)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziții Constanța Nuclearelectrica Serv SRL lansează anunț de participare la licitație pentru servicii integrate de consultanță (DOCUMENT)

22 Apr 2024 622

Licitații Constanța Nuclearelectrica investește în servicii de montare-demontare schelă (DOCUMENT)

18 Apr 2024 491

Contract de 47.000 de euro încheiat între Nuclearelectrica Serv SRL, județul Constanța, și Royal Eurotrans. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 1601

Investiţiile de modernizare de la Centrala Nuclearo-Electrică Cernavodă, analizate de preşedintele României cu directorul General AIEA

09 Apr 2024 546

Decizii O licitație care viza suplimentarea stocului de echipamente utilizate în mentenanță la CNE Cernavodă, contestată la CNSC!

08 Apr 2024 443

Licitație de peste 200.000 de euro organizată de Nuclearelectrica SA. Produsele vor fi livrate la Centrala Nucleară de la Cernavodă, județul Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2024 531

Achiziții Constanța Sumă de peste 500.000 de lei pusă la bătaie de Nuclearelectrica Serv SRL. Ce vrea să cumpere (DOCUMENT)

03 Apr 2024 828

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 1063

Licitații Constanța Nuclearelectrica Serv SRL a cumpărat o platformă pentru lucru la înălțime. Ce preț a achitat (DOCUMENT)

20 Mar 2024 695

Nuclearelectrica SA și Dyomedica CND SRL, părți într-un dosar de pe rolul Tribunalului Constanța

15 Mar 2024 724

Nuclearelectrica Constanța închiriază roboți de curățare uscată mochete

15 Feb 2024 656

Nuclearelectrica încheie memorandum de înțelegere cu SACE și Ansaldo Nucleare pentru proiectele cheie la Unitățile 1 CNE Cernavoda și Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă

15 Feb 2024 551

Licitații Constanța SN Nuclearelectrica SA - Sucursala CNE Cernavodă, licitație privitor la mijloacele de alarmare a personalului și a populației (DOCUMENT)

13 Feb 2024 947

Licitații Constanța Nuclearelectrica SA investește într-un sistem de protecție fizică la clădirea facilităților pentru situații de urgență aferentă CNE Cernavodă (DOCUMENT)

11 Feb 2024 724

Firme Constanța Capitalul social al Nuclearelectrica Serv SRL a fost majorat. Decizie a SN Nuclearelectrica SA, asociat unic

10 Feb 2024 805