CNSU a adoptat hotărârea România acordă Ucrainei, cu titlu gratuit, alimente și produse de necesitate (DOCUMENTE)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 27 februarie 2022, Hotărârea numărul 10 prin care România acordă Ucrainei, cu titlu gratuit, alimente și produse de necesitate.


Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1 – (1) Se aprobă acordarea de asistența internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, din stocurile constituite ca rezerve de stat aflate în administrarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS), constând în cantitățile de produse prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

(2) Transportul cantităților de produse din anexă se asigură de către ANRSPS și/sau Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Art. 2 – (1) Fondurile necesare executării transportului prevăzut la art. 1 alin. 2

2
se suportă, după caz, din bugetul ANRSPS sau din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile Inspectoratul general pentru Situații de Urgență.

(2) Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Art. 3 – (1) Ministerul Afacerilor Externe sprijină procesul de finalizare a documentației aferente realizării asistenței internaționale oferite de către România.


(2) Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
 



În secțiunea Documente puteți consulta Hotărârea adoptată și Anexa în care regăsiți tipul produselor și cantitățile care vor fi trimise în Ucraina.



Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a decis în ședința de Guvern Hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam

14 Jul 2021 1394

CNSU a adoptat Hotărârea numărul 61. Ce prevede aceasta (document)

20 Dec 2020 2549

Consiliul Județean aprobă închirierea unor spații aflate în administrarea Spitalului Județean Constanța

20 Aug 2018 2455

Materiale pornografice Hotărâre definitivă pentru Vlad Raşcu

22 Jul 2014 1761