Colaborare şi prietenie Mangalia s-a înfrăţit cu oraşul Karmiel

Ieri a fost semnat protocolul de înfrăţire a oraşului Mangalia cu oraşul israelian Karmiel. Delegaţia din Ţara Sfântă, aflată în vizită la Mangalia, s-a întâlnit ieri cu edilul Radu Cristian, alături de care s-au aflat consilieri locali, reprezentanţi ai Primăriei, dar şi ai altor instituţii din oraş, pentru a semna documentul. În acest context, Shula Cohen, viceprimarul din Karmiel, a declarat: „Avem în Karmiel un sistem educațional foarte bun, avem sportivi și elevi foarte buni și ne-am dori un schimb de experiențã cu școlile din orașul dumneavoastrã. Ne ocupãm și de investiții și vom analiza sub ce formã se pot derula acestea în orașul Mangalia“.

Ambele oraşe îşi propun să dezvolte relaţii de colaborare, bazate pe prietenie şi pe sprijin reciproc pentru a soluţiona probleme de interes comun. Proiectele ce au intrat deja în discuţie vizează dezvoltarea de noi contacte în domeniul industriei, turismului şi protecţiei mediului, dar şi facilitarea legăturilor directe între instituţiile din administraţia publică locală, asociaţii şi companii de la nivel local.
În delegaţia israeliană au mai fost prezenţi Eti Shperberg, director al Institutului de Învãțãmânt Tehnic și membrã Rotary, Paul Târnovan, șef de secție al Primãriei Karmiel și Zvi Itzchacki, om de afaceri și membru Rotary. Aceștia au prezentat o parte din facilitãțile guvernului din Israel, în sectorul economic, precizând cã, pentru fondurile de dezvoltare la nivel economic, bugetul alocat orașului Karmiel se ridicã la aproximativ 90 de milioane de euro.

Pe marginea acestui subiect, Radu Cristian a declarat cã investițiile sunt un punct forte al dezvoltãrii economice locale. „Ne dorim ca și noi, în Mangalia, sã avem peste 100 de fabrici, așa cum existã în Karmiel, locuri de muncã bine plãtite. Ne dorim, de asemenea, sã investim în turism, în educație, avem posibilitãți de a ne pune în valoare. Aceste înfrãțiri sunt benefice pentru comunitate, iar un prim pas s-a realizat, astãzi, când deja doamna viceprimar a lansat invitația ca elevii noștri sã meargã într-un schimb de experiențã în Israel, chiar în vara acestui an“, a spus acesta.
În cursul discuțiilor purtate, doctorul Liviu Mocanu, directorul Spitalului Municipal din Mangalia, a reiterat ideea potrivit cãreia în localitate s-ar putea înființa o fabricã pentru producerea materialelor perfuzabile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 293

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 259

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 805

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 356

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 458

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 477

Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana, tânăra suspectată că și-ar fi ucis prietena este nemulțumită de prima condamnare

18 Apr 2024 407

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 429

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 545

Tragedia de la 2 Mai. Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Cuculis face declarații (VIDEO)

18 Apr 2024 405

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1080

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai și formulează cerere de abținere

18 Apr 2024 775

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tătăl Robertei, prezent la Judecătoria Mangalia- „Să le fie rușine!” (VIDEO)

18 Apr 2024 458

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 325

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 455