Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza Constanța a primit drapelul de luptă



Astăzi, 2 octombrie 2020, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța a primit drapelul de luptă.

În același timp, unitatea de învățământ militar aniversează 139 de ani de existență.

Iată datele transmise de reprezentanții Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”:

Cu ocazia aniversării a 139 de ani de existență a liceului militar de la malul mării, contraamiralul Mihai Panait, șef al Statului Major al Forțelor Navale, a înmânat vineri, 2 octombrie, drapelul de luptă Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în prezența invitaților, comandanți de mari unități, subordonate Statului Major al Forțelor Navale și a unui eșantion reprezentantiv al elevilor și personalului instituției. Momentul a fost marcat prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, însă mai restrânse decât de obicei, păstrându-se regulile sanitare de protecție împotriva infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Ceremonialul de înmânare a drapelului de luptă este un moment solemn, de o mare încărcătură emoţională, înfăptuit în baza emiterii unui decret prezidențial, urmărind un scenariu prestabilit prin lege. Drapelul de luptă este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României. Astfel, înmânarea Drapelului de Luptă Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” ne obligă să transformăm ȘTIINȚA în putere, CREDINȚA în devotament și ONOAREA în dragoste pentru patrie.

În aceeași zi, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a marcat 139 de ani de la înființarea Școlii Copiilor de Marină, la Țiglina, Galați,
prin Înaltul Decret nr. 2408, semnat de Majestatea Sa, Regele Carol I, la 3 octombrie, 1881. Instituția și-a schimbat denumirea de-a lungul  timpului, s-a desființat și reînființat de câteva ori, iar Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” preia tradiția tuturor acestor instituții, reprezentând prima treaptă în formarea viitorilor marinari.

Aniversarea celor 139 de ani de tradiție în învățământul militar de marină, a fost sărbătorită, în aula colegiului, în prezenţa unui eșantion reprezentantiv al elevilor și personalului instituției, printr-un discurs în care s-au evocat momentele importante din istoria acestei instituţii de învăţământ militar, urmat de un scurt program artistic, oferit de elevii colegiului. Momentele artistice au constat într-un recital de poezii, pe acordurile de chitară ale elevului Gălățeanu Emilian, urmat de reprezentația corului „Nautis”.


Cu prilejul acestei aniversări, precum și a primirii drapelului de luptă al instituției, conducerea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”
își asumă angajamentul de a duce mai departe misiunea și obiectivele acestei instituții, de o vastă încărcătură istorică și de a asigura o

solidă pregătire științifică elevilor, insuflându-le acestora tradițiile Armatei României în vederea urmării unei cariere militare de succes.

Sursa info și foto: Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Black Sea Euro Investments și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

23 Mar 2024 454

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 482

S-a prelungit perioada de înscriere pentru colegiile militare naționale. Câte locuri sunt la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

23 Mar 2024 546

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 469

Constanța ​Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 628

Colegiul Național Militar din Constanța organizează recrutarea și selecția pentru soldați gradați profesioniști

18 Feb 2024 693

Centrul Militar Zonal Constanța promovează înscrierea în instituțiile de învățământ militar

18 Feb 2024 1177

În Constanța Instructaj de prim ajutor, la Colegiul Național Militar Alexandru Ioan Cuza

13 Feb 2024 639

Știri Constanța Concursul „Pontus Euxinus” la Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" (GALERIE FOTO)

11 Feb 2024 740

Reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Constanța în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 766

În Constanța A avut loc Concursul Interdisciplinar de fizică și geografie „Ștefan Hepiteş" - etapa județeană

06 Feb 2024 595

Gala Dark Knights 2024 la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 704

Rezultatele „Cupa Unirii" la ping-pong, în cadrul Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", Constanța

31 Jan 2024 543

Peformanță a echipei de baschet a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța

29 Jan 2024 818

Știri Constanța Succes și încredere în propriile capacități. Elevii CNM „Alexandru Ioan Cuza", la Concursul COMPER (FOTO)

13 Jan 2024 623